Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mame doma 5 kojeneho chlapecka. Docela casto ho trapi prdiky a tedka posledni tri dny se k nim pridal „prujem“. Dneska uz kakal 4×, rano hodne a pres den vzdycky pri obrovskym dlouhym prdeni mu vzdycky neco ujelo, jednou min, jednou vic. Stolice je hodne tekuta s malinkymi mlecnymi srazeninkami bych rekla. Uz jsem za tech par dni prala nektere veci v detskem Vanishi a nepomohlo to, tak nejsem moc nadsena ze zlutych fleku, ktere zustaly
Je to vazne nejaky druh prujmu u miminek? A hlavne co s tim? K doktorovi, nebo muzu neco delat ja? Nebo to nejak zase samo prejde? A co mu to tohle zpusobuje? Nejedla jsem nic co nejim normalne ![]()
Dekuji za rady zkusenejsich ![]()
A proč myslíš, že je to průjem?
Miminko může mít i někdy stoličku řídčí. Můj Dr. říkal, že pokud to není úplná voda a minimálně 7× denně, je to normální. Navíc by průjem prý smrděl. Můj syn měl pravé hovínka „vaječinu“ jen asi první měsíc života. Pak jsem začli mít něco jako hořčice smíchaná s kečupem
Barva skoro úplně oranžová a asi i taková hustota, nekdy řídčí. ![]()
To co popisuješ není průjem, ale normální stolice
pokaděný věci musíš hned přemáchnout v ruce a žádný fleky, tě nezůstanou, v podstatě i když zapomenu přemáchnout a vezmu to ručmo než to hodim do pračky, žádný fleky mi nezůstávaj…
U kojených dětí je pravidlo 7×7. 7 stolic denně nebo 7 dní bez stolice je normální…
fleky od hovínek dej hned do studené vody a zaper žlučovým mýdlem (nejlepší je tekuté Denk Mit z DM)
Dekuju za uklidneni, jen me to prekvapilo, protoze ji jeste az tak vodnatou nemel. Ted se vykakal popate. Dekuju za radu ohledne prani, predem jsem to nenamocila, verila jsem Vanishi
snad to teda nejak vybledne po nekolika vypranich…
Vlastne uz poseste kdyz to tak pocitam, jednou mi ho prebalil pritel. Tak snad to nebude uz moc pokracovat… ![]()
Naše malá kajdila ze začátku 10× denně, po každém kojení, a mezi tím taky. Taky to byla taková oranžová voda se bílými sraženinkami. A dostřel měla metr. To jsem vyfotila, jak nám ohodila zeď. Jak rostla, tak ta četnost ubývala. Ale je to pokakánek pořád, je jí skoro rok a kajdí 3-4× denně.