Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U dcery to bylo s prvními příkrmy. Ale byla to hrozná práce ho vytlačit.
S prvnim jidlem ale vytlacit ho ze zacatku znamenalo potoky slz
U nas to bylo take s prvnimi prikrmy, takze 6 mesic.Ale opravdu byl obcas boj, nez si streva zvykla. Pamatuji si, ze jsem ji kolikrat vykoupala v horke vode a polevala brisko, kdyz jsem videla, ze chce, ale nejde ji to.Po koupeli to vzdy slo, asi jak se brisko a streva nahrala ![]()
Jinak si take pamatuji, jak pri skoro kazdem prebalovani jsem ji umyvala zada a kolikrat i usi a vlasy, kdyz jsem ji to spinave bodycko pretahovala pres hlavu ![]()
Už aby to bylo, taky to má všude
Ale syn měl tvrďáky po návratu z porodnice. A to tak tvrdý, že nebyl špinavej nikde
Krmila jsem ho Bebou, pak jsme radši změnili značku.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat v kolika měsící udělá miminko tuhý bobek.
Nemohu se dočkat už aby to bylo věčně to má až na zádech.
No, u nás to byla když začal ve větším s příkrmy, tj. někdy v 8 měsících… ale teď jsou 2 roky a občas mám pocit, že se vrací do kojeneckých let ![]()
Nicméně, to že to má věčně na zádech bych řekla, že je někde chyba u tebe - buď v typu plenky nebo v rukách (nemyslím to špatně), protože já si nepamatuju, že by se mi to stalo, maximálně je malinko umazané oblečení, nejčastěji při špatné plínce kolem nožiček.
@j.a.n.i1 píše:
No, u nás to byla když začal ve větším s příkrmy, tj. někdy v 8 měsících… ale teď jsou 2 roky a občas mám pocit, že se vrací do kojeneckých letNicméně, to že to má věčně na zádech bych řekla, že je někde chyba u tebe - buď v typu plenky nebo v rukách (nemyslím to špatně), protože já si nepamatuju, že by se mi to stalo, maximálně je malinko umazané oblečení, nejčastěji při špatné plínce kolem nožiček.
Take to nemyslim zle, ale my pouzivali Huggies s Pampers na stridacku a u obou vzdy pri vetsi stolici mela spinave obleceni, ci nozicky. A to jsem ji prebalovala hned po stolici, proste toho bylo asi hodne a vytlacilo se to z plinky
.
Většinou se zavedením příkrmů. Ale teda není se na co těšit, ten puch je příšernej. Hlavně až začneš dávat i maso a normální jídlo. Zlatý vajíčka ![]()
@sara1000 jj u nas to bylo taky tak. Kdyz toho bylo vic tak to proste z plinky na zadech vylezlo.
Ty jo to jsou starosti
buď ráda za měkké kakání, moje malá na sunaru měla spíš opačný problém, měla to tvrdé a neuměla to vytlačit, takže jsme spíš za „měkotu“ byli rádi
@sara1000 Tak já u prvního používala látkovky a nikdy nic, občas mi to tedy uteklo z plínky na plenkové kalhotky a musela vyprat i ty…
S papírovkama mám zkušenost až teď, používám babylove natur a zatím taky nic, a to má dost často tu konzistenci hodně podobnou… a nebyla by potřeba větší velikost?
První kadil neformovanou stolici až do 2let. Jako po příkrmech měl chvíli zácpu, ale to nepočítám, pak se to upravilo zase na kašovitou.
Druhorozený měl první tuhé bobky po UM ve 2m a pak od 4m po kaši a neformovanou má pouze když mu intenzivněji rostou zuby. Takže někdy se dočkáš, ale kdy to bude, to je ve hvězdách ![]()
My měli bobky s první zeleninou. Po 4. měsíci dostal kaši, ale to nemělo žádný vliv.
Chci se zeptat v kolika měsící udělá miminko tuhý bobek.
Nemohu se dočkat už aby to bylo věčně to má až na zádech.