Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moje holčička, které je 2,5 měsíce je v noci někdy studená… nevím čím to je, jestli ještě neumí udržet teplotu těla nebo co
… když jí dám spinkat, je normálně teploučká.. pak třeba za 3 hodiny je úplně ledová a za dalších pár minutek zase teploučká…máte s tím někdo zkušenost?
Ahoj, a studená je kde? Ručičky? Pokud by jí bylo zima, tak by měla chladný hrudníček, navíc by nejspíš řvala
A kolik máte na spaní stupňů?
Tak z mé zkušenosti
teplota na spaní v ložnici 19-20C, malému jsem koupila spací pytel hodně se vrtí a pak je jak led, když se odkope. A teplotu sledovat na zátylku. Pokud je teploučkej na zátylku je mu teplo. Jinak nevím ![]()
22 to mi přijde ok, ruce a obličej ledový, hrudníček relativně teplý… jsem ji teď skoro vzbudila…
No malá je přikrytá normálně dekou - takovou neklouzavou, dle mě teplou, neodkopává se… spacáček jsem nějak nestihla využít
… nějak rychle vyrostla a uvažuju o větším…na zátylku právě umí bejt taky studená…
tak nevím.. podle mě by jí bejt zima neměla…ale očividně jí ta teplota lítá, ale vypadá spokojeně… tak já nevim…
@vegous píše:
22 to mi přijde ok, ruce a obličej ledový, hrudníček relativně teplý… jsem ji teď skoro vzbudila…
22°C je dost, jestli spinká, tak ji to zřejmě nevadí
A v čem spinká? Já jsem dávala na spinkání overálek, zavinovačku a přes to ještě dečku, taky míváme tak 21°C…
Má normálně overálek… ze zavinky už vyrostla..vůbec nějak rychle roste
… pak má tenčí deku a přes to trochu silnější… když je nabalená tak se opotničkuje…možná hledám mouchy tam kde nejsou.
@vegous píše:
Má normálně overálek… ze zavinky už vyrostla..vůbec nějak rychle roste… pak má tenčí deku a přes to trochu silnější… když je nabalená tak se opotničkuje…možná hledám mouchy tam kde nejsou.
No, jestli jsi ji zkusila přioblíknout a opotničkovala se, tak fakt hledáš mouchy tam, kde nejsou ![]()
Já mám deku pod prckem a doma máme tak 21 stupňů. Spinká v overálku a pod peřinkou a musím říct, že je krásně teploučkej.
Ale i kvůli pohodlí a právě i teplotě tam má teplou deku pod sebou.
Ono se totiž doporučuje, aby spali v měkčím
Asi to moc sledujes
studeny oblicej a ruce jsou ok, hrudnicek a zada by mely byt teply.
22 na spani je teda u nas azaz, ale tak to je asi o zvyku. my mame 18-20 a 21 uz citim jako ze je to vic a 22 uz je dost a otviram okno.
mimino, kterymu je horko, dava rucicky nad hlavu. pokud je mu zima tak knoura.
@obrazek
Myslíš kterému je akorát, ne že mu je horko ne? Protože to by malému byl hic pořád ![]()
Měla jsem ten stejný problém, ale malý nechtěl být přikrytý, pokaždé, i když usnul, a já ho přikryla, vzbudil se s křikem a odkopal se.
Zkoušela jsem tolik druhů přikryvek a ani jedna neměla úspěch…
Až mi jednou usnul na posteli, když jsem skládala prádlo, a on si přez sebe natáhl mojí mikinu. Zkusila jsem ho tak jednou uspat a usnul pod ní…
Takže z mikiny mám pro malého přesitou deku, a studenost jsem vyřešila další mikinkou, jen mi trvalo odhadnout jak hrubou… Při jedné spotil, při druhé studený…
Bylo to těžký ale vyřešeno ![]()
A co tak oblečení z merinovlny? Malý taky pořád studený, hlavně v zimě ven a ve vlně byl vždy krásně teploučký.
@obrazek
Tak náš malej má ručičky nad hlavnou od mala vždycky, když spinká pěkně tvrdě. ![]()