Baby signs - vaše zkušenosti?

375
30.12.12 21:55

"babysigns" - vaše zkušenosti ..?

Velmi mě zaujalo tohle téma na internetu a chtěla bych se zeptat, jestli jsou tu nějaké maminy, které tuto „komunikaci s nemluvňátky“ vyzkoušeli a s jakým úspěchem.. Děkuju za případné reakce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
30.12.12 22:01

Mam jednu kamaradku co ro praktikujena tolik me to ocarovali ze jdu v lednu na kurz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
30.12.12 22:03

Ahoj, znakování praktikujeme. Starší dcera začala znakovat až v 11 měsících, my jsme ukazovali od 8 měsíců. Hrozně ji to bavilo i si vymýšlela vlastní znaky. Mluvit začala brzy - v 15 měsících a od znaků postupně upouštěla. S mladší jsme začali znakovat taky v 8 měsících a už v 9 měsících se chytla, ale znakuje, aby se domluvila, nemá to jako koníčka :P Inspiraci hledám zde . Knížky ani kurzy potřeba nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.12.12 22:08

@maxak Díky za tip, moc hezký web.. Mě to naprosto okouzlilo, když ty drobečkové ještě meumí mluvit, aspoň takhle můžou dát najevo, co by potřebovali a chtěli.. Jak je to jednoduché, tak je to geniální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.12.12 22:10

@paola white Taky bych šla nejradši hned, jen ještě nemám s kým :D :D a než to bude aktuální, tak bych to určitě zapomněla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
30.12.12 22:12

@Anet13

Ahoj, znakování jsme zkusili a docela s úspěchem… Nejdřív to vypadalo, že vůbec nic, a pak se to rozjelo. Dokonce se obávám, že si rozumíme tak dobře, že dcera (skoro 18 měsíců) nechce začít mluvit.

Knížku jsem spíš prolítla, ale potřebovala jsem se s naší věčně nespokojenou holčičkou nějak domluvit, takže jsem si vymýšlela takové znaky, aby byly v rámci obličeje nebo rukou (před obličejem), začala taky znakovat a dokáže si říct o hodně věcí, i o nějakou konkrétní pohádku :), každé jsme vymyslely znak, tak to stačí ukázat a už vím…

P. S. Na procházkách „kecáme“ skoro pořád :)

• Citovat
  • Upravit
1209
30.12.12 22:14

Jo jo, geniální :palec: Co zbytečného řevu jsme si ušetřili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
30.12.12 22:18

@Silky123 Tohle mě taky napadlo, jestli pak nejsou líní se rozmluvit, ale pak jsem četla, že kolikrát začínají mluvit i dřív.. 8o Jako že, když se dítě naučí lézt, taky ho to neodradí, aby se naučilo chodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
30.12.12 22:22

@Anet13

Ne, ona mluví, to strašně moc, ale je to taková svahilština, takže když nerozumím, zaznakuje mi. Když jsem byla posledně u kamarádky, je to porodní as., momentálně pracuje u pediatričky, tak mi koukla na malou a říkala, že to bude pěkná povídálka, že jede jak mašinka.

Takže bych se toho nebála :). Znakování nám pomáhá, když nerozumím jejím pokusům o řeč :(, tak se jí omluvím, že batoletštinu ještě neumím…

• Citovat
  • Upravit
29436
30.12.12 22:23

,,,

Příspěvek upraven 09.05.16 v 23:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
30.12.12 22:26

@Silky123 Ahoj Silky :mavam:

Nemusíš se bát, to, že znakujete nezpůsobuje opoždění v řeči, spíš naopak, podporuje komunikaci a až je dítě schopné nějaké slovo vyslovit, tak ho začne používat a znak už nepoužívá.

Není nad to vědět, jestli chce dítě pití, i-pad nebo knížku a když k tomu „řekne“, že chce knížku s žirafou, tak je spokojenost na obou stranách bez řevu 8)

Někdy si dítě používám znak po svém. Starší dcera si všechno uzpůsobila jen pro jednu ruku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
30.12.12 22:26

@gabi.design

Přesně, já jsem to dělala z čirého zoufalství…

• Citovat
  • Upravit
12743
30.12.12 22:27

Holky vy jste me tak navnadily ze se tesim jeste vic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
30.12.12 22:27

Moc mě to zaujalo, i jsem si pořídila knížku. Nechtěla jsem však pospíchat s nabízením znaků velmi brzy, chtěla jsem prostě kratší odezvu. A než jsem se rozhoupala, tak se syn rozmluvil tak, že jsme to nepotřebovalo. V roce začal mluvit tak, že jsme se domluvili, co zrovna potřebuje a nebo na to ukázal. Teď ve 2 letech mluví v rozvitých větách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
30.12.12 22:29

Jo, máme za sebou asi šest lekcí a myšlenka dobrá, ovšem náplň katastrofa - jsme tam skupina maminek s cca ročními prďochy.. Tak dodnes neumíme vyznakovat máma, táta a vůbec základní pojmy, ale už známe snad celou zoologickou :roll:
Takže trochu uhozený výběr slov..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí