Uspávání v 10 měsících

58
30.12.12 21:42

Uspávání v 10 měsících

Dobrý večer, můj malý 10 měsíců se mi hrozně pokazil s usínáním, nevím přesně kdy, asi jak si začal stoupat je docela akční, takže neumí přestat tak jsme ho museli přidržet vleže, jinak by se neunavil a pak mu píchali 2× uši tak byl takový plačtivý, nevím jestli to s tím souvisí. Každopádně jsem ho teď 2 dny zkoušela nechat vyplakat, ale nedělá mi to dobře asi na to nemám srdce, navíc jak usne tak chdatko 20 minut vzlyká ze spaní a i se celkem budí pláčem. Ale nenchá mě vůbec odejít z pokoje tak hrozně spustí, to dříve vůbec nedělal, položila jsem ho, párkrát tam šla položit a pryč a krásně usnul sám. Teď tam sedím hodinu to je děs. Nevím jak mu vysvětlit aby si nestoupal? Měl to tak taky někdo? Poradíte mi něco prosím? Jsem zoufalá, přece tam nemůžu 2× denně sedět hodinu? Mockrát díky za rady a zkušenosti, třeba kdy to přešlo atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1121
30.12.12 21:48

Ahoj, my malého nosili a nosíme, než usne, trvá to tak 10 minut…ale to, co píšeš, tak to myslím taky dělal, přesně jak píšeš, když si začal stoupat…zkus ho prostě „unosit“ ž usne na Tobě a pak položit do postýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.12.12 21:50

Já malou „uspávám“ lehnu si s ní dám prso, když nechce, tak jí hladím a broukám a je tuhá do pár minutek.. Dělám to tak od narození.. Jen chci napsat, že když si začala stoupat, když začala lézt a pak chodit, tak to bylo pár nocí děsný.. Prostě to dělala i ze spaní a byla hodně neklidná.. Takže bych pár dní počkala, myslím, že se to zlepší samo.. Musí zpracovat, že umí něco novýho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
30.12.12 22:15

Tak já jsem měla štěstí, že mi malá už jako malé miminko usínala sama. Kolem 8. měsíce se to začlo kazit a musela jsem ji uspávat, pak jsem „objevila“ knížku „Každé dítě může dobře spát“ a naučila ji usínat podle ní. Jo, plakala, ale jen chvilku, než jsem tam k ní přišla a položila, pohladila, odešla… (několikrát) Kolem 10.,11. měsíce to zas byl děs jak si začla stoupat a taky ve spojení s dovolenou, když nebyla ve svém prostředí, ale taky to přešlo, tentokrát ji na „zvykání“ stačily 2 večery, už pak zas doma. Zkus si to stáhnout třeba na ulozto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.12.12 22:56

Také doporučím knihu „Každé dítě může dobře spát“… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
30.12.12 22:57

Ahoj, my to máme stejně. Malý má 10 měsíců a často se v noci budí. Když si stoupne a opře se o postýlku, je konec. Začne brečet a to klidně i hodinu v kuse. Takže u nás pomáhá buď ududlat kojením, nebo ho hladím a zpívám mu..to prso pomáhá vždy, ale zase ho na to nechi naučit. Jenže dnes nám to udělal taky a po hodině řvaní jsem to už vzdala a dal mu mlíčko. Je to dost náročné, fakt tě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.12.12 00:03

Malá od 10 měs. spává sama v pokoji se sestrou, takže večer dáme pusu, položíme do postýlky a odcházíme pryč, ale ona tak byla naučená usínat sama bez uspávání na rukách od mala, takže to nevyžaduje, protože na to není zvyklá si myslím :nevim:.
Problém ze spaním měla většinou jen když lezou zuby a to vyžaduje mazlení a kontakt i v noci, takže si ji automaticky bereme do postele a může spát s náma, ale jak je zas ok, tak zas položíme do postýlky a uspává se sama, tak usíná i přes den v kočáře, stačí položit, přes kočár hodit osušku a ona hned usne :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
31.12.12 00:06

Tak mi napadá v kolik ti naposledy usíná odpoledne? Víš jestli není přespaný přes den a pak má problém usínat večer :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
31.12.12 08:49

Jo, taky se příkláním k tomu, zda je dost unavený? Můj 8m syn taky začal ted tak 4dny za sebou zlobit s usínáním, hroznej řev pokud jsem odešla. Běžně usínal okolo 19h a ted právě až tak ve 21,30-22h. Bylo mi to divný, a tak jsem ho ted 2 dny nenechala od 16h spát a hrála si s ním a už mi zase hezky usíná sám bez řvaní v 19h. Zkrátka najednou potřebuje ve dne míň spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
31.12.12 09:06

Děkuji holky, za reakce, dávám ho spát už jen jednou denně, pokud si dopoledne neusne při procházce. Spinká zhruba okolo jedné odpoledne tak max. do tří.(vyjímečně 4, takže myslím, že unavený by měl být. Já tomu fakt nerozumím protože on opravdu usínal doposud krásně sám, dala jsem pusu a šla a teď taková změna chjo. Nemůže to být třeba ta separační úzkost nebo jak se tu o tom zmiňují? Jinak knížku jsem večer stáhla a přečtu. Když ještě někdo něco poradí budu vděčná. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
31.12.12 10:29

Tak já uspávání neznám.. prostě jen položím do postýlky, dám mlíko/čaj, odejdu a spí, tak toé máme od narození ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
31.12.12 11:45

Blahopřeju a díky za radu :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie