Od kdy je bezpečné nechat miminko spát na bříšku?

37
30.12.12 23:21

odkdy je bezpečné nechat miminko spát na bříšku ?

Milé maminky odkdy mylíte že je bezpečné nechat miminko spát na bříšku? mam 5 měsícu starého chlapečka a ted se mi začal tak převalovat a pí tak nejlepe už pase koničky je to pro nej bezpečné nebo ješte ne mockrát dekuji za vaše rady :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.12.12 23:25

Myslím, že pokud se dítě dokáže bezpečně převalit nazpět. Nicméně si dost dobře nedokážu představit, jak mu v tom zabránit, aniž bys musela sedět celou noc u postýlky a otáčela zpět. Pokud dobře pase, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
30.12.12 23:26

Když umí zvednout a otočit hlavičku, pak podle mě nehrozí, že by se udusil. Kdyby něco, začne řvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.12.12 23:27

Mockrát dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
30.12.12 23:27

Děkuji za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
30.12.12 23:44

Syn spal na brise tak od dvou mesicu co jsem ho vyndala ze zavinky. Ve dvou a pul mesicich se dokazal otocit z bricha na zada tak jsem to neresila. Jinak nez na brise neusne i v kocarku tak jezdil. A musim rict ze oproti sestrinym detem ktere spali na zadech ma krasny tvar hlavy.
Pokud je dite schopne se otacet tak bych to neresila a nechala ho at si vybere polohu samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.12.12 23:50

Bránila jsem spát holce na břichu dokud se sama nepřekulila tam a zpět, tak jsem ji barikádovala zepředu zezadu, aby se neotočila na břicho, spávala mi na bocích od narození.
A od nějakých cca 7 měs. tak spí sama pořád, se jí tak spí asi nejlíp :nevim: a ještě spí tak, že na břichu, ale jakoby nohy pod břichem a vystrčený zadek a tak cestuje po postýlce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
30.12.12 23:51

Malej mi taky začal v 5 měsících spát na břiše, sám se přetáčel. Položila jsem ho do postýlky a když jsem ho šla o reklamu zkontrolovat, spinkal na bříšku. Dneska spí buď na bříšku nebo na zádech /6 měsíců/. Mám monitor dechu, tak se nebojím ale moje máma žádnej monitor neměla a říkala, že jsme spaly se ségrou od 2 měsíců na bříšku a v pohodě :mavam: a když už zvedá hlavičku, tak kdyby si blinknul, tak v tom spát nebude, hlavičku otočí nebo zvedne - to je nebezpečnější, když si blinkne vodorovně na zádech - takhle se mi dusil mlíkem v 1 a půl měsících. Dala jsem ho spinkat, po půl hodině řval monitor, běžím tam a malej v noce a pusince mlíčko a lapal po dechu, tak jsem ho obrátila hlavou dolu, vyteklo to a začal řev. Pak tu bylo dobrý - zlatej monitor :lol:

Příspěvek upraven 30.12.12 v 23:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.12.12 23:52

Kluk se přetočil ve spánku kolem 5 měsíce na břicho, já to zjistila vždycky, když začal řvát a nešlo mu se přetočit zpátky. Nevím, zda je ot bezpečné a od kdy, ale nevím, jak bys mu v tom zabránila :nevim: Co se týče toho, aby se neudusil zvratkama, tak to už by se podle mého ozval, ale ruku do ohně za to nedám. Já tohle neřešila, protože v noci prostě spím a tomu, aby se nepřetočil nezabránim, takže asi tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
31.12.12 00:36

Mě dcerka spávala od malinka na bříšku mnohem klidněji než na zádech a vydrželo jí to dodnes ( 15 měs )… Když byla malinká, tak jsem jí tak nechávala jen přes den, kdy jsem ji měla na očích ( a k tomu zapnutý monitor dechu, pro všechny případy ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
31.12.12 08:21

Pamatuju si na našeho malýho, který měl 4 týdny, byl přes den na bříšku, jinak se strašně budil, bolelo ho bříško, a on si dokázal bez potíží přehodit hlavu ze strany nastranu, takže bych se toho u 5m nebála…ale malej tak nechce spát, když se náhodou převalí, pase i ze spaní :mrgreen: to ho probudí a začne volat, že chce otočit zpět. Jakoby to sám neuměl :twisted: Nejlepší je to ve 4 ráno :twisted: Takže k tématu - dej ho klidně nabříško, neudusí se, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
31.12.12 08:26

Malá zezačátku začala řvát, protože jí to nešlo zpátky.. Když už uměla na obě strany, tak jsem to nechávala na ní.. Uměla to brzy - určitě hodně před půl rokem, protože v půl roce už seděla a lezla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
31.12.12 08:36

Moje malá má půl roku a začala nedávno se v noci přetáčet na bříško a taky tak spí. Většinou ji nechám. Problém je, že se vzbudí, neumí se otočit zpátky a tak začne řev :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
31.12.12 08:48

@Martinaxxx tohle dělá malej tak, dojdu tam a on na břichu jak žaba, oči zavřené a řve :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
31.12.12 09:45

¨všem vám mocinko děkuji :potlesk: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie