hudba u porodu

611
30.5.06 11:24

hudba u porodu

Jak jistě víte, v některých porodnicích si můžete přinést vlastní CD s hudbou k porodu. Docela mě to láká. Máte s tím někdo zkušenosti? Prý to zpravidelní stahy, uklidní mimčo a vše je pohodovější. Ale jakou hudbu vybrat?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2107
30.5.06 11:30

To mas tazke :wink:
Ja som to zistila az tam, este ze manzel mal dostatocny hudobny archiv. :wink: :lol: Napriklad pohodove jazzovky, ktore mam inak rada a mali by ukludnovat, ma vytocili takmer do biela. :lol:
A dobre som sa citila pri hudbe Robbie Williamsa a Seal-a, ten nam nakoniec hral aj ked sa mala narodila. :D
Inak hudbu pri porode odporucam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
30.5.06 11:31

Kačenko, u nás v porodnici to šlo, upřímně řečeno mě to ani nenapadlo, ale něco příjemného tam puštěného měli. Nemám dojem, že by to průběh porodu nějak ovlivnilo, spíš mě štvalo, že vzhledem k délce mého pobytu na porodním sále už ty čtyři CD jely snad potřetí… :wink: A největší psina bylo, že ačkoli mi to vadilo, nějak jsem neměla sílu někomu říct, ať to vypne. :lol: Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
30.5.06 12:11

Ahoj, u tveho dotazu jsem se musela pousmat: kdyz mi praskla plodovka a nastoupily kontrakce, stravila jsem doma docela snesitelnou pulhodinku vyberem tech nejuzasnejsich cedecek (protoze hudbu miluju a moc mi v zivote pomaha). Aby tam bylo neco, co dodava energii, neco uklidnujicho, neco dojemneho, neco vzpominkoveho atd. V porodnici do me pak PA, ktera byla hrozne happy (s dlouhatanskymi fialovymi nehty a zlita jakousi prisernou vonavkou), porad hustila, at si neco pustime a ja ji za boha nemohla vysvetlit, ze neeee, ze jsem to zkusila, ale ze me to hrozne rusi a rozciluje (podobne jako jakekoli doteky manzela). Takze nakonec pry: „jeee, tak ja vam pustim aspon radio, at tu nemame tak smutno.“ Brrrr! Hned po jejim odchodu jsem to vypla, ale rodila jsem dlouho, takze se cela tahle fraska opakovala jeste nekolikrat. Pravda, nebyla jsem schopna kloudne zformulovat vetu a asi to PA myslela dobre, nicmene aspon trosicku empatie z jeji strany by nezaskodilo. S hudbou u porodu je to zkratka asi hodne individualni a nepredvidatelne. Hlavne at ti to dobre dopadne!!!
Hanka a Jachym (7mesicu)
PS: rodila jsem v Podoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
30.5.06 12:17

Já jsem měla připravený soundtrack Piano i relaxační hudbu co jsme s malým poslouchali v těhotenství, jenomže jakmile začaly kontrakce bylo mi už všechno jedno, žádnou hudbu jsem nevnímala, ke konci už jsem nevnímala ani manžela a PA, jenom jsem se soustředila na dýchání. Porod jsem měla od píchnutí plodovky 5 hodin takže celkem pohoda, manžel tam nakonec dal jenom tichoučce rádio, ale já to nevnímala…a to hudbu taky hodně miluju. Ono je to pak všechno jinak než si vysníš, chtěla jsem třeba porod do vody, nebo ve vodě a pak mi voda vůbec nepomáhala, ani skákání na míči. Pomáhalo mi jenom stát a držet se manžela. Ale něco si sebou určitě vem, třeba to vnímat budeš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
30.5.06 12:21

Tak já si žádnou hudbu s sebou nebrala, ale měli tam puštěné rádio. Moc jsem ho nevnímala, ale když k tomu mýmu tlačení začali vyhrávat Pump It Up, tak toho jsem spi všimla a nějak mi to přišlo k smíchu. Já ale na porodním sále strávila asi 3 hodiny. Kdyby to bylo delší, asi by mě štvalo všechno - i hudba.
Jestli myslíš, že by ti hudba mohla pomoct, tak vyber pár CD - od každýho něco a uvidíš přímo v porodnici, co ti bude vyhovovat.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
30.5.06 12:25

Vezmi si co máš ráda a líbí se ti. Když se ti bude chtít hudba poslouchat, budeš ji mít s sebou :) Když se ti poslouchat nebude chtít, tak ji vypneš. Ale budeš mít na vybranou. Já byla ráda, že mi tam něco, co mám ráda, hralo. Ale neposlouchala jsem celou dobu, jen v noci, vadilo mi to ticho :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.06 12:42

no můžeš to zkusit si tu hudbu s sebou vzít. Já jsem to udělala také, ale po hodině kontrakcí, jsem vzteky tu hudbu vypnula. Rodila jsem 12 hodin a představa jakéhokoliv zvuku na porodním sále mě přiváděla k šílenství. Ale každý to může vnímat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
30.5.06 12:45

Ahoj,
taky jsem měla představu, že si vemu svoji oblíbenou muziku. Pak jsem si to CD nějak nesbalila a na por. sále mi nabízeli alespoň rádio, ale já už jsem chtěla jen ticho, max. tiché mluvení…takže tohle nedopadlo :lol:

Pa, pa
Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
30.5.06 12:56

Hm, já jsem taky typ, který je muzikou hodně ovlivnitelný, takže jsme byli patřičně vybaveni asi deseti cédéčkama:-) Měla jsem tam relax i punkrock, akorát že zůstaly všechny v tašce, jelikož jsme na ně nějak zapomněli:-))
Poprosila jsem si o rádio a poslední hodinku, dvě jsme poslouchali tuším rádio Čas, a pamatuju si, že přímo u tlačení hráli nějakou prima písničku a mně vyhovovalo, že tu melodii znám a že je to česky..:-) Víc jsem nepotřebovala.
Takže muziku vem, ale uvidíš na místě, třeba budeš toužit, aby ti zpíval porodník, co ty víš;-))

Hezký porod přeje Jazzi a Matýsek 13m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
30.5.06 13:38

Ahoj!
Tak já jsem měla Mike Oldfield - Islands. Tahle hudba mě provází už moc let při všech životně důležitých situacích. 8O
Moc mi pomohla na začátku, když byly stahy slabší a nepravidelné. Pomohla mi „zabydlet se“, zkoncentrovat se, nevnímat nemocniční prostředí. Pak to všechno vzalo rychlý spád a nebyl čas pouštět CD. :wink:
Jinak - porodnice Valmez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
1.6.06 15:55

Díky za tipy :D Vybavím se větším množstvím různorodé a uvidíme. Je pravda, že jsem si nebyla schopná bez smíchu představit, jak tlačím, hekám a k tomu se místností line nějaká pomalá, relaxační hudba.. Asi by mi to taky vadilo, ale kdo ví.. Budu mít všechno. přesto bych si přála, aby to bylo rychlé a nebyl čas ani na jedno CD :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
1.6.06 18:27

ahoj,ja ti reknu vlastni zkusenost,mela jsem s sebou v porodnici asi 15 CD,ale nemela jsem úpri tech bolestech absolutne na nic chut!tak mi tam potichu neco pustili oni-neco pomalyho a tak.ale ja stejne prd vnimala.ono je ti tam pak vsedchno jedno,mne by ani nevadilo kdyby na me cucelo 10 lidi :lol: hlavne aby byl uz malej venku-ale nechci te strasit,ja mela porod pohodovej,jen 3h.bolesti :lol: to se da vydrzet :P
jinak jestli budes schopna to vnimat tak zkus to co jsi poslouchala doted.cim treba ted uklidnujes „brisko“ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
28.6.06 12:38

Ahoj.
Taky jsem měla připravené CD 3× Enyu a 1× Vangelis-Antarktica. Milovala jsem tu hudbu už v těhotenství a uklidňovala mě. Na porodním sále jsem si ale nic pustit nestihla. Nejdřív jsem neměla náladu si něco pouštět a pak už vůbec ne. Běhaly kolem mě PA i doktoři a malá byla na světě. Tak jsem si je poslouchala až doma. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí