Husa - péct na horkovzduch?

1637
19.1.24 19:29

Husa - péct na horkovzduch?

Holky, chci péct husu pokmínovanou a posolenou přes noc na 80 „C a pak ji - zítra hodinu (nebo dýl) dopoledne dodelat na 180“C, je to podle receptu. Marně si lámu hlavu, jestli troubu dát na horkovzduch, nebo normálně. jak pečete vy? Díky za rady… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
19.1.24 19:42

@Petája minule jsem v receptu na kachnu-myslím, že to byla kuchařka pro dceru, četla, že se maso na horkovzduch vůbec péct nemá, protože se vysouší. Klasika horní a spodní ohřev je prý nejvhodnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
19.1.24 19:43

Zkušenost nemám, ale z logiky věci bych to na horkovzduch určitě nepekla - bude to vyschlé. Naopak bych to něčím zakryla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
19.1.24 19:44
@Petája píše:
Holky, chci péct husu pokmínovanou a posolenou přes noc na 80 „C a pak ji - zítra hodinu (nebo dýl) dopoledne dodelat na 180“C, je to podle receptu. Marně si lámu hlavu, jestli troubu dát na horkovzduch, nebo normálně. jak pečete vy? Díky za rady… :)

Já na horní dolní ohřev. Do pekáče.
A teda trochu víc stupňů a ne přes noc.
Horkovzduch používám na houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
19.1.24 19:45

Ne. Naopak můžeš přidat funkci páry. Ale na 80 to asi normální trouby nemají, nevim…
Ja ji nejraději konfituji. A pak rychle ogriluju.

• Citovat
  • Upravit
21311
19.1.24 19:49

Pecu na horní a dolní ohřev, taky celou noc. Marjá teď tu slintam, asi objednám nakup a bude taky husicka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
19.1.24 19:57

Holky, jste zlaté, díky moc. Horkovzduch teda nedám a zítra večer napíšu, jak to dopadlo. Právě jsem vždycky pekla jen kachnu a za 2 -3 hodky nebylo co řešit. Teď to chci vyzkoušet takto.

Příspěvek upraven 19.01.24 v 21:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
19.1.24 20:09
@Petája píše:
Holky, chci péct husu pokmínovanou a posolenou přes noc na 80 „C a pak ji - zítra hodinu (nebo dýl) dopoledne dodelat na 180“C, je to podle receptu. Marně si lámu hlavu, jestli troubu dát na horkovzduch, nebo normálně. jak pečete vy? Díky za rady… :)

Peču jen v horkovzdušné troubě, alle paar hodin a posledních 20 minut do peču. Takhle nevyschne. Tak 4-5 hodin
Jo peču tak už přes 15 let nedám na to dopustit.

Příspěvek upraven 19.01.24 v 20:11

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
19.1.24 20:10
@Aduš8 píše:
@Petája minule jsem v receptu na kachnu-myslím, že to byla kuchařka pro dceru, četla, že se maso na horkovzduch vůbec péct nemá, protože se vysouší. Klasika horní a spodní ohřev je prý nejvhodnější

Tak to zkus, to maso se právě nevysušuje ale dělá se déle tak na 80-100 stupnu

• Citovat
  • Upravit
21311
19.1.24 20:23
@Cizinka 999 píše:
Tak to zkus, to maso se právě nevysušuje ale dělá se déle tak na 80-100 stupnu

Přesne takto to dělám jen na horním a spodním ohřevu - u toho horkovzduchu mi prijde, ze to maso není tak krasne stavnate. Ale možná je to troubou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
19.1.24 21:47

Taky peču pomalu, je výborná, jen se hodně vypeče. Ale máme to moc rádi. Spodní a horní ohřev, horkovzduch nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
20.1.24 07:10
@smile_xxx píše:
Husu peču ve skleněném pekáči s poklopem na 110 stupňů přes noc. A před servírováním jen sundám víko, a rozpeču na 200, aby byla křupavá kůžička. Maso odpadá od kosti, ale zůstane šťavnaté. A klasika, horní a spodní y ne horkovzduch.

Taky tak. Přiklopit a pak sundat a dopéct. A klidně horkovzduch, protože je přiklopená, je jí fuk, že okolo fouká horký uragán :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.1.24 12:38

Peču na málo stupňů a dlouho. Pod pokličkou. A klidně horký vzduch. Ještě jsem zkoušela program tradiční pečení. My máme v troubě speciální program na husu a jiný na kačenu. Se přiznávám, že jsem zatím nepřišla na to, jak ho pořádně používat. Takže furt jedu po staru.
A před dopečením chvilku taky sundám poklop a přepnu na trubo grill. Jen na šmrnc. Musí se to hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí