Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, chci péct husu pokmínovanou a posolenou přes noc na 80 „C a pak ji - zítra hodinu (nebo dýl) dopoledne dodelat na 180“C, je to podle receptu. Marně si lámu hlavu, jestli troubu dát na horkovzduch, nebo normálně. jak pečete vy? Díky za rady… ![]()
@Petája minule jsem v receptu na kachnu-myslím, že to byla kuchařka pro dceru, četla, že se maso na horkovzduch vůbec péct nemá, protože se vysouší. Klasika horní a spodní ohřev je prý nejvhodnější
Zkušenost nemám, ale z logiky věci bych to na horkovzduch určitě nepekla - bude to vyschlé. Naopak bych to něčím zakryla.
@Petája píše:
Holky, chci péct husu pokmínovanou a posolenou přes noc na 80 „C a pak ji - zítra hodinu (nebo dýl) dopoledne dodelat na 180“C, je to podle receptu. Marně si lámu hlavu, jestli troubu dát na horkovzduch, nebo normálně. jak pečete vy? Díky za rady…
Já na horní dolní ohřev. Do pekáče.
A teda trochu víc stupňů a ne přes noc.
Horkovzduch používám na houby.
Ne. Naopak můžeš přidat funkci páry. Ale na 80 to asi normální trouby nemají, nevim…
Ja ji nejraději konfituji. A pak rychle ogriluju.
Pecu na horní a dolní ohřev, taky celou noc. Marjá teď tu slintam, asi objednám nakup a bude taky husicka ![]()
Holky, jste zlaté, díky moc. Horkovzduch teda nedám a zítra večer napíšu, jak to dopadlo. Právě jsem vždycky pekla jen kachnu a za 2 -3 hodky nebylo co řešit. Teď to chci vyzkoušet takto.
Příspěvek upraven 19.01.24 v 21:26
@Petája píše:
Holky, chci péct husu pokmínovanou a posolenou přes noc na 80 „C a pak ji - zítra hodinu (nebo dýl) dopoledne dodelat na 180“C, je to podle receptu. Marně si lámu hlavu, jestli troubu dát na horkovzduch, nebo normálně. jak pečete vy? Díky za rady…
Peču jen v horkovzdušné troubě, alle paar hodin a posledních 20 minut do peču. Takhle nevyschne. Tak 4-5 hodin
Jo peču tak už přes 15 let nedám na to dopustit.
Příspěvek upraven 19.01.24 v 20:11
@Aduš8 píše:
@Petája minule jsem v receptu na kachnu-myslím, že to byla kuchařka pro dceru, četla, že se maso na horkovzduch vůbec péct nemá, protože se vysouší. Klasika horní a spodní ohřev je prý nejvhodnější
Tak to zkus, to maso se právě nevysušuje ale dělá se déle tak na 80-100 stupnu
@Cizinka 999 píše:
Tak to zkus, to maso se právě nevysušuje ale dělá se déle tak na 80-100 stupnu
Přesne takto to dělám jen na horním a spodním ohřevu - u toho horkovzduchu mi prijde, ze to maso není tak krasne stavnate. Ale možná je to troubou
Taky peču pomalu, je výborná, jen se hodně vypeče. Ale máme to moc rádi. Spodní a horní ohřev, horkovzduch nemám.
@smile_xxx píše:
Husu peču ve skleněném pekáči s poklopem na 110 stupňů přes noc. A před servírováním jen sundám víko, a rozpeču na 200, aby byla křupavá kůžička. Maso odpadá od kosti, ale zůstane šťavnaté. A klasika, horní a spodní y ne horkovzduch.
Taky tak. Přiklopit a pak sundat a dopéct. A klidně horkovzduch, protože je přiklopená, je jí fuk, že okolo fouká horký uragán ![]()
Peču na málo stupňů a dlouho. Pod pokličkou. A klidně horký vzduch. Ještě jsem zkoušela program tradiční pečení. My máme v troubě speciální program na husu a jiný na kačenu. Se přiznávám, že jsem zatím nepřišla na to, jak ho pořádně používat. Takže furt jedu po staru.
A před dopečením chvilku taky sundám poklop a přepnu na trubo grill. Jen na šmrnc. Musí se to hlídat.