Hydrokela u 2leteho

54
29.7.18 19:48

hydrokela u 2leteho

Ahoj. syn (2 roky) ma dg hydrokela varlete. bylo mu to diagnostikovano na pohotovosti, kdy mel najednou velke varlatko. na pohotovosti posvitili baterkou a pohmatali. moje otazka zni, zda je tu nekdo, kdo mel se synem podobny problem az v batolecim veku ( ne od narozeni) a zda staci jen „pohmat“ a pohled baterkou, ci bych si mela vyzadat jeste sono nebo tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Qwentin
29.7.18 19:52

Synovi ve dvou letech také diagnostikovali hydrokelu, ale postupně se mu to ztratilo a varlátka mu sestouply.Také měl jedno veliké. Nikam jsme nemuseli, doktor jednou za čas zkontroloval a tuším ve 3 letech už byl v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
123
29.7.18 20:30

@Marta009
Synovi se take objevila az jako batoleti. Na trilete prohlidce jsme dostali doporuceni na chirurgii, byl na zakroku (cca pul hodiny v celkove narkoze) a od te doby je to ok. To jedno varle je takove vytahanejsi, ale pry se to casem srovna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
29.7.18 20:47

moc vam diky za odpovedi. takze ani jednomu nedelali sono nebo nejake zobrazovaci vysetreni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
29.7.18 20:53

@Marta009 Synovi ne, samo se to upravilo.

• Citovat
  • Upravit
123
29.7.18 21:03

@Marta009
Ani nam ne.. pouze pohmatove vysetreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
29.7.18 21:09

U nás také syn asi ve 2 letech, doktor ho má pod kontrolou co půl roku a dělá mu UTZ, máme to sledovat ráno a večer zda se to zvětšuje. Nechce ho zbytečně operovat, možná se to spraví samo. Nedělá mu to žádné problémy. Zdá se nám, že se to zmenšuje. Syn teď v září bude mít 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
29.7.18 21:14

Makito a kam chodite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
29.7.18 21:25

@Marta009 Do fakultní nemocnice v Olomouci. Je tam skvělý doktor a s malým to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.18 21:39

Ahoj, synovi jsem hydrokélu defacto objevila já, sice už byl starší ( 4 roky) ale nezdálo se mi jedno varle, měl ho větší…Dr. mi to jen potvrdil, byly jsme i na chirurgii a tam nám doporučovali sledovat a při vážnějších problémech (bolesti, extrémní zvětšování) přijít, no ani po víc jak půl roce se mu to nevstřebalo samo, měl to poslední dny hodně zvětšené, tak šel nakonec na operaci… zvládl to suprově, až jsem se divila jakýho mám šikulku statečného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
29.7.18 21:41

Syn ma hydrokelu teda od narozeni. Jsme sledovani na urologii. Chodime na kontrolu co pul roku. Zrovna zitra jdeme na kontrolu do detske. Doktor tvrdil ze se to do dvou let vstreba ale zatim nic. Jsem zvedava co zítra jestli uz navrhnou chirurgický zakrok nebo pořád budeme cekat
Jinak kontroly byli vzdy jen pohmatem.
V zari bude mit dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
29.7.18 21:51

Ani nevím, kdy přesně jsem u jednoho ze synů hydrokélu zaznamenala, ale určitě to bylo později, možná tak ve 2 letech. Lékař ji pak pohmatem potvrdil. Poslal syna na vyšetření na urologii na Karlovo náměstí, kde mu udělali i sono. Do chirurgického zákroku nás nikdo netlačil a hydrokéla zmizela sama kolem pátého roku věku, vstřebala se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí