Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, chtěla bych se zeptat - myslíte, že se může něco stát, když si malý nebude pár dní přetahovat pindíka? On už tam mívá za dva dny mázek, ale teď by mohl s mojí kamarádkou a její holčičkou jet na hory, ale sám si to neumí přetáhnout a nevím jestli takovou intimní věc svěřovat kamarádce, která navíc s klukama nemá zkušenosti?
@Seizdra píše:
A okoupat se sám zvládne?
S drobnou pomocí asi ano.
Kolik mu je? My synka (necele tri roky) ucime „kuk“, aby to delal sam s tim, ze kontrolujeme a pomahame. Kdyz je na vikend u babicek, tak to neresime.
@Fally123 píše:
Kolik mu je? My synka (necele tri roky) ucime „kuk“, aby to delal sam s tim, ze kontrolujeme a pomahame. Kdyz je na vikend u babicek, tak to neresime.
Je mu 3,5. Přes víkend bych to asi taky neřešila, ale toto by byl skoro týden a bojím se, aby si neuhnal nějaký problém. Nikdy jsme ho nenechali tak dlouho bez hygeiny.
A kdy odjizdi? nestihnete ho to aspon v zakladu naucit samotneho? trochu pretahnout, omyt mydlem a kamaradka mu jen pripomene, jestli si myl i pindika?
@Fally123 píše:
A kdy odjizdi? nestihnete ho to aspon v zakladu naucit samotneho? trochu pretahnout, omyt mydlem a kamaradka mu jen pripomene, jestli si myl i pindika?
to už se snažíme skoro rok, on to jednou zkusí, hned se mu to nepovede a pak už to nechce zkoušet. I mu říkám, že už je velký a pindíka by si měl mít sám.
Já bych kamarádku, poprosila, aby mu pindu umyla a kdyby měla strach, tak bych jí to ukázala, nebo nechala pod mým dohledem vyzkoušet, aby viděla, že to jde dobře a nic to není. Holčičku taky musí umýt, tak to snad pochopí. A kdyby měla příště chlapečka, tak by se jí to hodilo.
Jestli je to na týden, tak by se nemělo nic stát. Myslím, že tříleté kluk by se mohl naučit umývat se sám. A mýdlem nemýt, voda stačí.
@sestřička3 píše:
Já bych kamarádku, poprosila, aby mu pindu umyla a kdyby měla strach, tak bych jí to ukázala, nebo nechala pod mým dohledem vyzkoušet, aby viděla, že to jde dobře a nic to není. Holčičku taky musí umýt, tak to snad pochopí. A kdyby měla příště chlapečka, tak by se jí to hodilo.
Kamarádku „zaučit“ zní asi nejrozumněji, než se bát co z toho bude malý mít, protože on tam opravdu už po dvou dnech má bílou vrstvu. Teď doufám, že nebude protestovat ani kamarádka ani synátor.
Teda pokud ho kamaradka chce vzit s sebou na hory, tak snad zvladne 1× za den klukovi pretahnout a omyt pindu. Ji to ukaz jak se to dela a je to, ne?
@Allhambra píše:
Holky, chtěla bych se zeptat - myslíte, že se může něco stát, když si malý nebude pár dní přetahovat pindíka? On už tam mívá za dva dny mázek, ale teď by mohl s mojí kamarádkou a její holčičkou jet na hory, ale sám si to neumí přetáhnout a nevím jestli takovou intimní věc svěřovat kamarádce, která navíc s klukama nemá zkušenosti?
Syn, 3r2m měl ted osšklivou virozu a skoro týden horečky, hygiena se v tyto dny odbývala žínkou a teplou vodou, přetáhovaní se nekonalo cca 6 dní nebo ten týden. Po tom týdnu jsem zatáhla a skoro to nešlo, ale zkusila jsem to jemně vícekrát za sebou a asi na počtvrté s mírnějším přitlačením než obvykle se přetáhla jako před týdnem. Druhý den už zcela v pohodě.
Takže bych řekla, že ten týden to vydrží jakž takž a nemělo by se nic stát. Otázka je, co napáchá ten mázek, aby se to nezanítilo
Prcek ani po týdnu tam mázek skoro neměl.
Myslím, že se mu vůbec nic nestane, nebo poprosit tu kamarádku, ale nebála bych se, jo a mám dva kloučky
Ahoj, zkusila bych ho naučit, aby si pindíka uměl přetáhnout sám, určitě to zvládne.