Názor jiné učitelky - dcera pořád brečí ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
941
23.1.13 11:30

názor jiné učitelky

Dobrý den, pokud je tu učitelka z mateř. skolky prosím poradte! moje dcerka najednou brečí ve školce. Abych to vzala od začátku, dcerka chodí už druhým rokem do školky, první rok si zvykala dlouho, půl roku plakala, pak si zvykla, bylo to O. K.Letos celkem pohoda od září, ale po Vánocích jakokdyž utne. Brečí, když jdem tam, doma se mě pořád co hodinu ptá kdy jde zase do školky, večer když jde spát, brečí v posteli. Mám známou co ji učí a řekla že celej den je celkem klid, akorát se ji zdá poslední dobou že je moc lítostivá, cokoli ju rozbrečí, ale prej je to tím že byla 14dní o vánocích doma.ted byla zas tejden doma nemocná, dnes ju tam musela uča dotlačit, Už jsem fakt zoufalá, nevím co s ní. mě to nepřijde normální, když se ji ptám, tak prej je tam nuda(hraje si normálně),nikdo si s ní nechce prej hrát. atd atd. má z té školky hrůzu!!!
Když jsem se zeptala učitelky tak se tam nic závažnýho nestalo.tak nevím.
závidím druhým co tam dají děti a v klidu odejdou a děti se tam těší, ale ta moje holka prostě ne, furt chce chodit po O, ale nemůžu mám ještě mladší a jezdím autem a ta v té době spí, takže ju nemůžu nechávat samotnou doma.
Prosím chci vědět váš názor děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
AnetKarla
23.1.13 11:47

Myslím, že jí může být líto, že mladší je doma s maminkou, možná si na to přes Vánoce zvykla a ted se cítí trošku odstrčená, že ji vodíš pryč…Držím palce, at se to brzy srovná.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
23.1.13 11:48

Hodně záleží na dítku. Není to „vina“ školky. Jen některé děti jsou více samotářské nebo neprůbojné. Některé pláčou každé ráno, některé protože nechtějí jít domů.
Asi byl pro dceru dlouhý rozestup v docházce a bude si muset zase zvyknout. Zkusila bych ji něčím motivovat, poznat třeba ostatní děti ze školky vč. rodičů, pozvat nějakou její kamarádku domů.
Zajímat se o to, co ve školce dělají, malují, zpívají. Případně najít knížku k tématu, aby jí vzala do školky a ukázala dětem…

• Citovat
  • Upravit
4692
23.1.13 11:49

Myslím si, že je to tím jak byla doma a jak psala Anet, že je mladší doma a ona musí pryč. Ještě bych se ale zeptala učitelky, jak vychází se spolužáky ve školce, jestli tam není nějaký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
23.1.13 12:18

Tak ted jsem dojela ze školky ata známá co ji učí mi sdělila že byla dnes dost hubatá, jsem byla v šoku. před cizími nikdy hubatá nebyla. takže ji mám btát po o jen za odměnu, takže musím bejt tvrdší, prej zkouší!!!dnes se fakt předvedla.
a taky mě napadlo že žárlí na tu mladší, ale já ji budu dávat od září tak třeba se to zklidní když tam budou spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6350
23.1.13 13:03

@AdaNaty u nás to bylo podobné, starší se nelíbilo dlouho, až v květnu druhého roku jsem já sama na ní viděla velké zlepšení a od té doby co chodí i ségra počítají i víkend jak se obě těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.1.13 13:30
@AdaNaty píše:
Tak ted jsem dojela ze školky ata známá co ji učí mi sdělila že byla dnes dost hubatá, jsem byla v šoku. před cizími nikdy hubatá nebyla. takže ji mám btát po o jen za odměnu, takže musím bejt tvrdší, prej zkouší!!!

Jestli tohle je názor učitelky, jak lépe vychovat dítě(brát po o jen za odměnu), tak jsem ráda, že takovou učitelku u nás ve školce nemáme. A jestli se ta učitelka chová „výchovně“ k dceři (sprdne ji, když je lítostivá a vyhrožuje, že pro ni maminka nepřijde, když bude zlobit), tak není divu, že tam dcera brečí. Taky bych brečela, kdyby na mě nějaká cizí ženská byla ve školce hnusná a dávala mi najevo, že mě nemá ráda. U nás ve školce brečící dítě pochovají, utěší a celkově dávají dětem najevo, že je mají rádi.

Příspěvek upraven 23.01.13 v 15:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
23.1.13 14:10

Moje dcera začala plakat po roce klidu a bylo to tím, že chtěla být doma se mnou a s mladším. Tři měsíce jsem ji vyzvedávala po obědě a po vánocích byla připravená na to, že jdu zpátky do práce, brácha k paní na hlídání a ona spát do školky. Od prvního dne naprosto klid, do školky se těší, ani jediná slzička. Mimochodem, jsem normálně pořád doma, jen jí jsem řekla, že ne - na radu učitelky - a zabralo to :dance: Jsem strašně ráda, protože mi trhalo srdce, když každý den plakala, že chce maminku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ela1111
23.1.13 14:52

Sice nejsem ucitelka, ale moje mamka uci ve skolce a jeji nazor je, ze ne kazde dite je zrale ve 3.,4 nekdy i v 5.letech byt samo ve skolce. Zvlast pokud dcera ví, že ty jsi doma s druhou, takže není nutné, aby tam chodila. My to měli s malym podobne…i kdyz ostatni radili nechat ho vyřvat, že si musí zvykat a pod., řídili jsme se radou mamky, ktera rikala, ze rozhodne ne nasilim a nic nelamat pres koleno…takze jsme se temer do 5let tak nejak stridali s hlidanim, aby tam nemusel a opravdu postupne, jak „vyzral“,tak letos uz chodi sam, bez breku. Chodi teda domu po obede, neb babi i deda uz jsou doma, tak me tuhle moznost a jsem moc rada, ze jsem to nasilim nehrotili a ze je z nej spokojeny, sikovny a hodny kluk! Kamoska takhle nasilim davala dceru do skolky od 3 let - nic jineho ji bohuzel kvuli praci nezbylo, mala ji to ted v 5letech „vraci“ silenyma hysteric. scenama, ktery uz nevi, jak maji resit a shani psychologa (a i podle nej je prapuvod v tom brzkem nasilnem odlouceni od matky v tech 3 letech). TAkze opravdu takovou ucitelku, ktera radi brat po O jen za odmenu a pod. bych vystrelila ma MARS!!!
 ELA

• Citovat
  • Upravit
9454
23.1.13 16:21

Ahoj holky!
Markét, ty to zkus překonat, nedokážu si představit, jak ti je, ale myslím si, že nejlepší co můžeš udělat, pokud to jde, tak to překonat a dokázat, že to zvládneš a to prospěje i tobě :palec:

Andy, to je od Leoše moc hezký!!! :srdce: Já na takové věci jako šperky nejsem, ale prostě dostat něc od chlapa je hezký vždycky, i když koupí třeba čokoládu :D :srdce:

A Zlatko…tak já se ti nedivím, že to chceš vyřešit, sex je ve vztahu potřeba, to je jasný! Jestli se mžu zeptat, jaké problémy jste měli už před porodem? Já jsem zastánce rychlejších sexů, nebaví mě dlouhé sexy, a ani nemusím tak často. Kuba by taky mohl pořád, ale tak snažíme si vycházet vstříc, on být trpělivější a já se snažit častěji, ale tak my se teď stejně vídáme málo, tak není moc co k řešení. Každopádně, to tak nějak střídáme, chvíli sex, chvíli rukou, chvíli pusou, nějaké různé polohy a to ten sex je pak hned delší, když se to přerušuje a různě střídá. Nebo si to dejte dvakrát za sebou a třeba podruhé už vydrží dýl. Mě by třeba nevadilo, kdyby byl rychle, my si třeba užíváme právě hodně ty věci okolo, nejen přímo sex. Samouřejmě nekdy je jen rychlovka jen o sexu, žádný cit v tom, ale tak to je taky potřeba. :D
No jako radu pro vás mám jen to, dostat z něj, co se děje. Ono mu asi taky není příjemný, že se hned udělá a tohle když chlapovi „vyčteš“ tak je to pro ně hodně citlivý téma a pak byl na tebe ošklivej, což ho neomlouvá, ale pochopitelný to trošku je. Taky pokud hodně pracuje, tak může být unavený a na sex nemá tolik pomyšlení. A ono taky chce se asi smířit s tím, že trochu stárneme a ačkoli my ženské se v sexu teprve začneme vybíjet tak oni se vybýjeli kolem dvacítky. Ještě mě napadá, nechci se tě vůbec dotknout, ale třeba jestli nemá on teď pocit, že má doma uťáplou buchtu? Nevím, co se třeba pro něj hezky upravit, sexy prádlo, nebo dát hlídat Tádu, vyjít na véču, a pak si doma užít, prostě to sem tam okořenit, ať to není stále totéž…Ale taky je to těžký, pokud nemá o nic z toho zájem :nevim:
Promiňte za román, já když se rozepíšu, tak to stojí za to :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
23.1.13 18:21
@Ela1111 píše:
Sice nejsem ucitelka, ale moje mamka uci ve skolce a jeji nazor je, ze ne kazde dite je zrale ve 3.,4 nekdy i v 5.letech byt samo ve skolce. Zvlast pokud dcera ví, že ty jsi doma s druhou, takže není nutné, aby tam chodila. My to měli s malym podobne…i kdyz ostatni radili nechat ho vyřvat, že si musí zvykat a pod., řídili jsme se radou mamky, ktera rikala, ze rozhodne ne nasilim a nic nelamat pres koleno…takze jsme se temer do 5let tak nejak stridali s hlidanim, aby tam nemusel a opravdu postupne, jak „vyzral“,tak letos uz chodi sam, bez breku. Chodi teda domu po obede, neb babi i deda uz jsou doma, tak me tuhle moznost a jsem moc rada, ze jsem to nasilim nehrotili a ze je z nej spokojeny, sikovny a hodny kluk! Kamoska takhle nasilim davala dceru do skolky od 3 let - nic jineho ji bohuzel kvuli praci nezbylo, mala ji to ted v 5letech „vraci“ silenyma hysteric. scenama, ktery uz nevi, jak maji resit a shani psychologa (a i podle nej je prapuvod v tom brzkem nasilnem odlouceni od matky v tech 3 letech). TAkze opravdu takovou ucitelku, ktera radi brat po O jen za odmenu a pod. bych vystrelila ma MARS!!!
ELA

Mám podobný názor. První dítě jsem dala do školky v 5 letech, druhé půjde taky skoro v pěti a třetí bohužel bude muset dřív, pokud půjdu do práce. A nemyslím, že by byly nějaké ochuzené.
Myslím, že menším dětem je dobře s maminkou. Ale chápu, že pokud jde maminka do práce a nemá hlídání, tak to jinak než školkou nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
23.1.13 22:42

Dobrý den, jsem učitelka mš. To, co prožíváte, prožívá spoustu jiných maminek, včetně mě. ;) Jestli Vás to takto na okraj uklidní. Vaše dceruška mi připomíná jednu holčičku od nás ze třídy. Také u ní nastala takováto proměna, byla přátelská, komunikativní, zapojovala se do činností, do školky chodila ráda, ale najednou, jako kdyby ji někdo předělal, začala se chovat úplně obráceně, pláče, do školky nechce, stydí se, nezapojuje se, nerada plní úkoly (předškolačka-mám s ní individuální činnoíst), což jsem vyřešila tak, že sešítek s úkoly dostala domů a vše konzultujeme s mamkou, radím jí a pomáhám. Její převrácené chování přičítám maminky těhotenství a nedávnému porodu bratříčka. Už zkraje těhotenství prostě cítila konkurenci, ztrácela pevnou půdu pod nohama, ona jedináček, středobod mámy a táty se najednou musí vyrovnat s tím, že rodiče lítaj kolem „břicha“, nakupujou pro jakéhosi „vetřelce“ a je to pětiletá holčička, my jim do hlav nevidíme, ale může to způsobit velké trauma, prostě je to u každého jiné, někdo sourozence „zkousne“ a někdo vůbec. To je možný faktor zpuštění tohoto chování, ale může jich být samozřejmě x jiných, například špatná, byť jen nepatrná, zkušenost, někdo jí něco špatného řekne nebo stačí kolikrát, že se učitelka zazlobí a „škaredě podívá“, zakřičí, má nepříjemnou zkušenost s jídlem, se spaním, někdo jí do něčeho nutil, děti ji odmítly apod. Doporučila bych vše prodiskutovat s učitelkou, každý den to řešit-ona tam od toho JE! A pokud nepomůže, za konzultaci s dětským psychologem také nic nedáte. ;) A co se týče toho, že „po o“ brát jen za odměnu, úplně s tím nesouhlasím, je možné to použít jako jistou motivaci, i já tím syna motivuju, aby ráno neplakal a šlo vše „hladce“, tak že ho vezmu „po o“-když mám ranní samozřejmě a ono to vážně pomáhá, ale podle mě neni nad čas strávený s rodiči, děti jsou malé jen jednou a člověk by si jich měl užít, berte ji „po o“ kdykoliv se Vám to bude hodit… ;) A domamůže jít spát s mladší sestřičkou, nebo si s ní hrát. Musí cítit, že nejen ta mladší je pro vás tím nejdůležitějším, ale že Vaše láska je plnohodnotně rozložena mezi obě. :-)
Pěkně jsem se rozjela, tak se omlouvám za ten sloh. :D A držím palce! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
24.1.13 06:49

@alifie učitelka je v pohodě, všechny děti ju mají nejraději, jediná která se s dítětem pomazlí a chová se k nim jako kamarádka spíš než jako úča. dcerku ju taky měla ráda a moc, ale nevím co to prostě je.Je fakt že tu druhou nemusí snad nikdo, ani mě se nějak nezamlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
24.1.13 06:54

@Lucie K děkuji moc, včera jsem si s ní o tom promluvila a řekla mi že se ji tam prostě nelíbí, ale nedokázala popsat co se ji tam vlastně nelíbí. Včere odpol od 4do 8byla schopná brečet, pak šla spát, ale do mé postele, byla pořád u mě a mazlila se.no asi budu muset vydržet, ted ráno vstala zase s brekem.ona totiž jednu úču nemusí, tak možná proto, nebo už fakt nevím.
nebo ona ted poslední dobou nechce odpol vůbec spát a pak usíná v půl 5 nebo je celý odpol protivná tak to by taky mohlo být příčinou ne? nevyspání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.1.13 08:36
@AdaNaty píše:
@Lucie K děkuji moc, včera jsem si s ní o tom promluvila a řekla mi že se ji tam prostě nelíbí, ale nedokázala popsat co se ji tam vlastně nelíbí. Včere odpol od 4do 8byla schopná brečet, pak šla spát, ale do mé postele, byla pořád u mě a mazlila se.no asi budu muset vydržet, ted ráno vstala zase s brekem.ona totiž jednu úču nemusí, tak možná proto, nebo už fakt nevím.
nebo ona ted poslední dobou nechce odpol vůbec spát a pak usíná v půl 5 nebo je celý odpol protivná tak to by taky mohlo být příčinou ne? nevyspání

Chce to mít jasně daný režim a na tom trvat. Do školky se vstává v půl sedmé, ve školce jsi do tří nebo do dvanácti, po o se chodí spát a v sedm koupat, čistit zoubky a v osm s pohádkou dobrou noc. Například. Je to boj, teorii znám velice dobře, ale uvést ji do praxe je mnohdy hodně obtížné. :D Ona se srovná, nebojte. Děti se neustále mění, vyvíjí a hlavně zkouší co můžou a co vydržíme, v čem povolíme a když povolíme, tak už to budou vyžadovat zcela automaticky. :-) Jinak s tou učitelkou, kterou nemá ráda, i ta může být příčinou toho, že se jí tam nelíbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí