Stydí se na veřejnosti před lidmi

1211
28.1.13 22:20

STYDÍ SE NA VEŘEJNOSTI PŘED LIDMI

Hojte na e-miminu. chtěla bych se zeptat jestli jsou vaše deti stydlivé, v jakych situacích, a kdy to třeba přejde???Jedná se mi o mikulašskou besídku ktera byla a ačkoli malá mela vše nacvičené, umela to odrecitovat, odzpívat prostě doma všechno na jednotku, ale jakmile se odhrnula opona chvíli stála a pak spustila, začala vzlykat, plakat až ztoho byl skoro hysterák :,( já se tešila na její první vystoupení, že to vše zdokumentuji a ono nic.do konce besidky sedela u me a už se nezapojila.Doma je vše ok to se nestydí, i když sem tam si začne spívat a jak zjistí že jí posloucháme nebo že se na ní podívame a usmejeme se tak se hned schová a přestane. Tak si říkám jestli to deti ve čtyřech letech mívájí :think: ono totiž když byla malinká tak tohle stydení se jsme vubec neznali :-O tak jestli některá z vás má taky takovou zkušenost a jak jste to popřípade řešili, já jsem totiž po té besídce na ní nemluvila, a vyčetla jsem jí to, protože jsme přišli domu a ona tu písničku začala zpívat :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6980
28.1.13 22:24

Já myslim, že to je normální :nevim: Mladýmu je teda teprve 2,5roku, ale už se taky začíná stydět - zatim teda jak kdy, ale už to na něm pozoruju. Pro příště bych se ale přimlouvala, abys jí nic nevyčítala - myslim, že se napříště akorát bude bát, že tě zase zklame a o to víc se šprajcne a to je podle mě cesta do začarovaného kruhu :? Já mu vždycky řeknu, že je můj stydlínek a příště se to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
28.1.13 22:26

Ahoj, jako bys psala po nás. Kubík uměl básničku už 3 týdny dopředu, uměl ji krásně, učitelka chválila, jak ji krásně říká, ale začala besídka, ke konci měl jít na řadu a říct básničku a nic. Zavrtěl hlavou a on to říkat nebude. Hrozně mě to mrzelo, protože to říkal doma pořád, koledy, všechno zná nazpamět, i to, co nemusí umět. potom to vyvrcholilo tak, že děti nahnali do umývárny, a dávali pod stromek dárečky, zazvonil zvoneček, všichni se nahrnuli pod stromek jen náš Kubík (4 roky) jako poslední a samo už tam nic nebylo. stál tam, plakal, chtěla jsem hít za ním ale tchýně mě chytla, že si tím musí projít, :pocitac: :zed: samo, že jsem šla za ním, přece tam nenechám stát SVOJE dítě, přede všema, aby tam plakal, že už tam žádnej dárek nezbyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.1.13 22:28

Moje starší 4letá dcera je stydlivá, před lidmi které nezná, ve které nemá důvěru, než se otrká.
Příklad šli jsme se podívat na cocacola kamion chtěla, jsem aby ten elf dcery vyfotil a starší začla protestovat, že ona se fotit nechce.
Pak se taky stydí, když po ní chce někdo cíleně, aby třeba řekla říkanku, zazpívala, až ji nikdo nebude nutit tak to udělá, ale v momentě, kdy někdo na ni cíleně tlačí, tak prostě nic, myslím, že ji vadí takový ten cílený nátlak, já jsem dospělá a taky to nemám ráda, tak se nedivím, že některým dětem to nedělá dobře.
Ale zas na druhou stranu, jak získá v neznámého člověka důvěru, tak už problém nemá.
Jsou třeba situace, kdy se nestydí vůbec třeba jsme šly po městě s dcerama a holka začla na půlku města vykřikovat „maminko to máš, ale velké břicho“ :zed: (jsem těhotná).
Takže u nás jsou situace kdy se stydí a situace, kdy je urvaná, jak z řetězu :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.1.13 22:30

Holka…já učím ve školce 14 let…troufnu si říct, že jsem profík (TEDA MĚLA BYCH BÝT :mrgreen: ) Ale ve chvíli, kdy je třeba rodičák nebo besídka a já si mám stoupnout před cca 50 lidí s foťáky a videokamerami…no…nebudu ti popisovat své pocity… :oops: Tvá dcera a vůbec všechny děti jsou velmi statečné, že před Vás všechny rodiče vůbec vylezou a jsou ochotné cokoliv předvést…a neboj, příště už to bude o fous lepší…já taky doufám…rok od roku se mi to zlepšuje… :mrgreen: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
74217
28.1.13 22:36

My jak byli na Vánoční besídce, tak děcka měli nacvičené písničky, někteří stáli a jen otvírali pusu, odzpívala to tak půlka dětí ostatní byli v šoku, že je tam tolik lidí a pozorují je.
Naše měla hrát ovečku, celou dobu si žmoulala vlasy nebo okusovala nehty.
Zpívat jsem slyšela spíš učitelky a k nim nějaké děti, ale myslím, že je to normální takový šok pro děti, že časem to přejde, ale kdy :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
28.1.13 22:41
@latunka01 píše:
Já myslim, že to je normální :nevim: Mladýmu je teda teprve 2,5roku, ale už se taky začíná stydět - zatim teda jak kdy, ale už to na něm pozoruju. Pro příště bych se ale přimlouvala, abys jí nic nevyčítala - myslim, že se napříště akorát bude bát, že tě zase zklame a o to víc se šprajcne a to je podle mě cesta do začarovaného kruhu :? Já mu vždycky řeknu, že je můj stydlínek a příště se to povede.

já sem si pak uvedomila že sem jí to vyčetla neprávem :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
28.1.13 22:46

@gabki jasný,člověk ujede, protože ho to samotnýho mrzí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
11.12.13 21:56

Ahoj holky jsem tu psala v lednu, a vypadato fakt blbe. zitra ma uz moje peti leta ve skolce besidku, vsechno umi, vecer jsem prijela z prace a ptam se jake saticky si veme, vytahla jsem jedny, ze je vyzehlim, drahousek mi oznamil, ze se ji nelibi, drsneee :cert: pritom moc hezke.tak jsem vytahla jeste jedny a drahocacorka zacla znovu brucet, ze je nechce, nakonec sni vylezlo, ze se stydi a plakala a plakala :,(.tak nevim mate napad, cim ji motivovat..rekla jsem, ze ji koupim novou hracku-nijakou drobnustku, tak mi nerozhodne pritakala, ale jista si nebyla. nechci, aby si myslela, ze za neco co v sobe nemuze zlomit ale udelato, protoze maminka rekla, dostane hracku :( nezalezi mi na nicem jinem, jen aby se ji besidka libila a uzila si to, ale nevim jak se k tomu zitra postavi. pritom vse ma s predstihem naucene, ale jakmile se ji cilene rekne o recitaci apod. Pred lidmi asi to nedopadne :,( mate taky petiletku stydlivku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
11.12.13 22:00

Dej jí do ruky papírový kapesník ať má co žmoulat v ruce, to vždy pomáhalo mojí prdelce. Ale ono ty besídky jsou tak o tom očekávání, že bych se ani nedivila, kdyby to neodrecitovala :think::hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
11.12.13 22:04

@gabki A ty se na veřejnosti nestydíš? Já třeba jo, nikdy jsem to neměla ráda, když jsem musela zpívat nebo recitovat. Časem jsem to vypilovala, nicméně dodnes když mne někdo nutí na nějaké trapné průpovídky na svatbě jsem z toho celá nervní. Nesnáším to. Naopak moje dcera to miluje a nacpe se do všech projevů kde může. Po kom to má netuším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
11.12.13 22:06

Mám devítiletou stydlivku. Byly jsme u psychologa, skrz nějaké vyšetení. Vyšlo nám že máme dítě na hranici geniality, ale pouze v písemném projevu, jakmile má mluvit, tak i když ty znalosti má, tak je neumí prodat, neb se stydí a tímto se jakoby snižuje na průměr. To nebylo myšleno, že se chci chlubit, nebo něco podobného, jen je to prostě povahou a podle mě to nebude tak jednoduché ji nějak přesvědčit. Pomalu ji otrkáváme, aby si sama koupila zmrzlinu apod. Je to fakt někdy na palici, když ti skoro 10-ti leté dítě řekne, že nezvládne koupit nanuk, protože se stydí :nevim:. Když někdo něco nabízí, řekne že nechce, ale přitom, když to i tak dostane, tak to sní jako jiné dítě, pokud je to tedy vhodné a bezlepkové :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
11.12.13 22:40
@boball píše:
@gabki A ty se na veřejnosti nestydíš? Já třeba jo, nikdy jsem to neměla ráda, když jsem musela zpívat nebo recitovat. Časem jsem to vypilovala, nicméně dodnes když mne někdo nutí na nějaké trapné průpovídky na svatbě jsem z toho celá nervní. Nesnáším to. Naopak moje dcera to miluje a nacpe se do všech projevů kde může. Po kom to má netuším. :nevim:

já né mě to nijak nepříjde, ale má to nejspíš po otci :nevim: každopádně před námi v rodině, kde nás zná je naprosto v pohodě a mluví a nás dospěláky pomalu nepustí ke slovu :) at přemýšlím jak přemýšlím- přemýšlím jak divá, a asi to bude tou povahou ničím jiným :think: škoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
11.12.13 22:42
@Riky69 píše:
Dej jí do ruky papírový kapesník ať má co žmoulat v ruce, to vždy pomáhalo mojí prdelce. Ale ono ty besídky jsou tak o tom očekávání, že bych se ani nedivila, kdyby to neodrecitovala :think:. :hug:

zkusím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
11.12.13 22:45

@gabki Určitě to bude povahou, já jsem taky jinak držka držkatá, nikdo kdo mne zná by to do mně neřekl, že mám malou dušičku když bych měla hovořit někde na veřejnosti, ale je to tak. Vyhýbám se tomu jak můžu, ale jinak, když je třeba odstrčit se nedám, tak neboj, bude v pohodě na tom svět nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí