Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chápu tě, je to vizitka té školky. Asi by mi to taky vadilo.
Ale potom jsou i děti, které rady ochutnavaji pisek, granule…
![]()
Se záchody chápu, záleží na tom, jestli to je výmysl paní ředitelky a nebo jen šetřivá učitelka. Na druhou stranu, všude se hlásá o ekologii, šetření s vodou
a co se jídla týká.. Byl by problém klukovi koupit za stovku krabičku, kterou bys mu dávala do školky a domluvila se s učitelkou, aby mu dali svačinu tam? Chápu, když jim denně půjde pět dětí po obědě, kde to mají pořád brát ![]()
Tak jednoduše odpolední svačiny odhlaš
syn chodí po obědě a odpo svačiny nedostává a taky je neplatíme. Kdyby bylo potřeba aby byl ve skolce odpoledne stačí to nahlásit den dopředu a svačinu by dostal.
Se splachování taky chápu. Směli jen předškoláci. Malí by se přej obešli na snurach a po rekonstrukci to taky nešlo, že si s tím hrajou…
A ty kelimky na svacinu jsou spinavy? Nebo co s nima je? Nez abys to vyhodila, napadlo te si tu svacinu sebou treba nevzit? U nas chodi po detech splachovat taky ucitelka, chodi ale skoro hned. Deti ty tlacitka na splachovani mackaji jak chteji, takze to uplne chapu.
@Lama Lama píše:
Se splachování taky chápu. Směli jen předškoláci. Malí by se přej obešli na snurach a po rekonstrukci to taky nešlo, že si s tím hrajou…
u nás je zákaz splachování taky. Mají tam ještě ty splachovátka na šňůrkách, kdy za to všichni tahali, věšeli se na tom a co týden tam byl opravář. Tak to nakonec museli omezit…blbý na tom je, že malá teď občas zapomene někde spláchnout, jak to má zafixované ze školky ![]()
U nás ve školce taky děti nesplachuji samy, ale jde hned učitelka nebo paní školnice. Je to kvůli šetření s vodou a opravám urvanych splachovadel. Když nahlasim, že jde po obědě, tak má automaticky odhlasenou svačinu. Nikdo nám nikdy nic domů nedával, pokud to nebyla musli tyčinka nebo něco podobného
Zakladatelko, ano, jsi precitlivela, snad vsude splachuji ucitelky a kdyz jsou ty deti curat hromadne, tak fakt nevidim duvod, proc by se melo splachovat po každém ditku.
A ad krabicky a sklenicky, co jako, ty sklenicky myji a to jidlo pripravuji ty same kucharky jako pripravuji dopoledni svacinu a obed tvemu dítěti a to je ok, ale s odpolední svacinou mas najednou zivotni problem?
@Ariadne píše:
U nás ve školce taky děti nesplachuji samy, ale jde hned učitelka nebo paní školnice. Je to kvůli šetření s vodou a opravám urvanych splachovadel. Když nahlasim, že jde po obědě, tak má automaticky odhlasenou svačinu. Nikdo nám nikdy nic domů nedával, pokud to nebyla musli tyčinka nebo něco podobného
Nam dokonce loni na schůzce říkaly, ze uz se svacinky domu davat nesmi, ze je to nejaky novy nařízení
dřív jim braly i na vylety svaciny ze skolky, ted uz nemuzou.
Letos teda o tom nic neříkaly, tak nevim jestli se to nezměnilo zas. Ale svaciny domu nedostáme, ale myslím, ze kdyz jde po o a je to nahlaseny tak se taky neplati
Maji splachovadlo na wc ve zdi a splachuji sami.
Svacinky domu se nedavaji.
Tak my svačinu dostáváme v igelitových sáčcích, to spíš mi přijde proti dnešnímu eko trendu, ale co mi je do toho, že. Jak to mají se splachovanim netuším a je mi to celkem fuk. Jako je blbý, že se dítě naučí po sobě nesplachovat, ale zase třeba ja to klukům stejně připomínám úplně pokaždé, i když u nás doma se samozřejmě běžně splachuje. Takže si nemyslím, že by nesplachovani ve školce byl až takový problém.
Mě už obě děti školku dávno odchodily a vůbec nevím, jak to měly se splachovaním. Nějak mě nenapadlo se ptát ![]()
Tak u nás ještě loni splachovat taky nemohli, měli ještě starý záchody se šňůrou. Svačinku dostanou jen v případě, že si donesou vlastní krabičku, dřív to prý dávali do pytlíku, ale to jim hygiena zatrhla. Krabičku musí odevzdat hned ráno a při obědě to mají nachystané. Pokud chceš být za prudičku, tak se obrať na hygienu, ale já osobně bych raději svačinu odhlasila - stejně není nic moc o co stát.
Já se tedy přiznám, že u všech dětí, které mi prošlo školou jsem nikdy nic podobného neřešila. Dítě bylo spokojeně já taky. Nenapadlo by mě vyhledávat problém, zvlášť při takových hovadina h.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Potřebuji radu ohledně školky. Čtyřletý syn přestoupil do nové školky a je v ní i celkem spokojený… zato já některé praktiky prostě nemohu překousnout a nevím co s tím. Děti mají už ve školce oddělené záchody… fajn to mi až tak neva ale co mi zásadně vadí, že děti nesmí spláchnout wc… takže všichni vykonaji po sobě potřebu a splachne se az potom. Svačinu dostávají, pokud jdou po obědě domů, do všeho možného…všemožně skleničky a pochybné kelimky… brrr…většinou to jde hned do koše… nevím jestli jsem jen precitlivela nebo zda je to opravdu mimo hygienické normy… nejsem schopná to nikde pořádně dohledat. Budu velmi ráda… když mi tu poradite… dekuji