Hyperaktivní miminko a spánek

10
14.12.14 12:48

Hyperaktivni miminko a spanek

Ahoj maminky :)
mame doma hyperaktivni miminko, jsou mu 3 mesice. Kdyz byl malinkatej tak se nanapkal, sup s nim do zavinovacky, rucicky mohl mit klidne i venku a spinkal..to asi dela kazde miminko, kdyz je malinkate :) Jenom ze jak roste, tak jeho aktivita rucicek a nozicek nemela konce, chapu, ze objevuje svet, objevil rucicky a nozicky, je to uzasne, kdyz nimi dokaze machat nekdy i nekolik hodin denne, ale ma to taky sve minus :(Jak rostl tak po papani, kdyz usnul jsem mu musela trosku vic na pevno zavinout rucicky do zavinovacky, aby jsi milacek nas pospinkal, jinak se budil tim, ze vytahl rucicky a sup s nimi do obliceje a bylo po spanku..spinkal zhruba 15 minut..jeste se to dalo..jenom ze ted je mu zavinovacka mala a na jeho rychle a silne rucicky nestaci…Nekdy spinkal se mnou v posteli, ale jenom kdyz byl mensi, ted krasne usne po nakojeni v naruci, nekdy az v postylce s usinackem na obliceji :) jak usina tak sebou mete z jedne strany do druhe, zveda nozicky, samozrejme perinka je skopana :) a rucickami macha kolem obliceje, chapu, ze je mel celou dobou pred oblicejem, kdyz byl v brisku, ale musi taky spinkat..takze ja cekam pobliz postylky, nekdy mu ty rucicky musim taky lehce drzet, aby se nebudil a kdyz usne tak mu je zavinu do vetsi plenky, zakryju a spinka..nestihnu si lehnout a uz je ma venku a zase u obliceje mava nima a budi se..tak ja zase vstanu a zavinu mu je a tak to nekdy jde dokola :( a ja za noc vstanu milionkrat :) takze se moc nevyspim a kdyz uz zaberu tak je potreba nakojit to nase ditko :) ktere se rehta, kdyz se probudi, je to rostak…samozrejme, ze jsem zkousela mu rucicky nechat i venku, to byla hruza, rval, ze nemohl usnout :(takze nekdy skonci zase u nas v posteli, aby jsem alespon na par minut zavrela oci :) Jinak je hodnej a doktor rekl, ze je hyperaktivni tak nevim, co bude dal…moc nebreci, kdyz neni duvod…A taky jenejlepsi, kdyz si chce po kojeni vykladat i 2 hodky a ja uz klimbam :) to ho miluji nejvic :)
Prosim Vas teda o radu, co a jak by jsem jeste mela vyzkouset, aby spinkal a nebudil se rucickama? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.12.14 12:54

Neverim ze to nejaky doktor rekl. Kdyz ho to tak budi, zavinuj lepe. A teda slo by to snad napsat nejakyma normalnima vetama, ne? Vubec jsem nemela chut to docist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.12.14 12:57

Já jsem měla mimino podobně „šermující“, až byla větší, zavinula jsem ji třeba do osušky a ty ruce ještě převázala páskem ze županu. Na mašličku :mrgreen:
Přešlo ji to až někdy po půl roce…

Tohle není hyperaktivita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
14.12.14 12:57

@Sibyla0 Jo, o hyperaktivitě se dá mluvit až tak po 2 roce. Zatím to bude „jenom“ dráždivé mimino.
Pevně zavinout (třeba plínou svázat fakt fest ruce, pokud se nechá), nebo uspávat v pevném obětí. A čekat až dítěti dozraje nervová soustava.
Před spaním nerušit, navodit klid aaž bude na přkrmech, tak nedávat sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
14.12.14 12:59

@Yasminele nic jako hyperaktivní mimino neexistuje. Opravdu pevně zavinuj, to mu pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.12.14 13:26

Existují zavinovačky a pytlíky pro mimina, aby se ručičkama nebudili.

Hledej zavinovačky Kiddopotamus, woombie swaddle blanket apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
14.12.14 13:40

Malej sebou mete celej den, neni chvilku v klidu a i kdyz je po kojeni tak sebou mete az blinka a je jedno jestli lezi na vyvysenem nebo rovnem a ano zkousela jsem zavinout i na pevno a to breci jak blazen, ze se nemuze hybat, prijde mi to, ze ho tyram :)Nekdy nepomuze ani pevne objeti :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.12.14 14:02

@Yasminele starší byl to stejné. Prostě od probuzení do usnutí jel jako dráha. Kolem 4 měsíců jsme ho museli s chlapem zalehnout. Do 5 měsíců jsem zavinovala do tetraosušky, že se nemohl ani pohnout. Když začal odmítat, tak jsem zavinula po usnutí.
A víš co? Teď mu jsou 3 roky a rozhodně není hyperaktivní. Je to normální akční kluk, spíš klidnější.
Teď mám druhého kluka a taky to je aktivka, i když proti bráchovi je spíš klidnější, ale přesně jak popisuješ, pořád jede rukama, nohama, blinká z toho. Zavinutí nesnese, tak ho mám na péřovém polštářku (polovysypaný, leží prakticky na matraci, ale polštář ho „objímá“), zapadne tam a spí lépe. Máme za sebou období, kdy usnul jedině v případě, že jsem ho uvozila v košíku.

• Citovat
  • Upravit
24858
15.12.14 23:16

Naší malé je 5 a půl měsíce a znovu zavinuju od cca 3 měsíců, kdy objevila ručičky ;) Nenechaj jí chvilku v klid. Zavinuju do tetra osušky přestřižené napůl, aby jí nebylo vedro a ještě šoupnu do spacího pytle a normálně zapnu na ramínkách. Jinak se mi z toho v noci vyboxovala a brečela. K tomu pouštíme bílý šum. taky je dráždivá. Přes den teda usne, ale max.na 20-30 minut. Nejdýl spí venku v jedoucím kočárku. To nechápu, že tam jí ty ručky nevadí ;) Až začne odmítat zavinutí, netuším jak jí uspím, už teď je to někdy „boj“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
18.3.15 20:57

@Yasminele Ahoj, narazila jsem na to voje tama a u nas to vypada uplne stejne jako u tebe v prosinci. Chtela jsem se zeptat jestli se u tebe neco zmenilo, propadne jak jste resili? Ja uz jsem zoufala…mam 4m holcicku a vecer bez pevneho zavinuti neusne, jenze v nci se mi z toho vykopava :( a ted zacaa i blbnout v kocarku :( jak uz neni v dece a ve fussaku a ma tam vic mista, tak je to boj..porad sermuje a nespi :( Pokud neco pomohlo, prosim o radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
18.3.15 21:14

@ivalinka u nás se zavinovalo do 6 měsíce a kousek. Teď je malé 8 a půl měsíce a už usíná téměř sama bez zavinutí, ale pořád pouštíme bílý šum (vysavač).Bez toho to ještě nejde :( Zkoušela jsi? Do čeho zavinuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
18.3.15 21:23

@bberanka
jj bílí šum jsme pouštěli a už jsme ho odnaučili, hraje nám beruška cca 20min a pak klid. Zavinuju do velke pleny…jen nevim co s ni v kocarku…asi budu muset poridit tenci deku, kdyz uz je tepleji…Mam kolikrat pocit, ze se snd nikdy nenauci spavat sama a budu ji zavinovat jete v 15 :-D Je to silene, neusne mi ani pres den volne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
18.3.15 21:36

@ivalinka taky jsem měla ten pocit, že jí budu zavinovat ještě v 18 :mrgreen: Mně teda přes den usnula, ale jen tak na 20 minut a konec. Pořád šermovala, vyrážela si dudlík, lekala se vlastních rukou. Zavinovala jsem do tetra pleny a ještě jsem jí dala do pytle, aby to neměla tak jednoduché :mrgreen: Ale časem se sama začla uvolňovat, ze začátku jí to budilo, ale nakonec si zvykla. Přiznám se, že první noc, co jsem se rozhodla nezavinout byla masakrální :zed: Ale za tři dny to bylo ok. Našla si svojí polohu na bříšku, tím si zalehla ruce a byl klid ;) Věřím, že se to vyřeší i u vás, až se začne prcek víc hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
18.3.15 21:49

@bberanka takze myslis, ze ji mam jeste porad zavinovat a v noci vztavat a zavinovat? nebo ji roste nechat dve-tri noci a nauci se to?
Pres den mi usne v houpatku, ale to ji musim drzet ruce, nohy a houpat…da si svych 20min a pak sebou skubne a je vzhuru…
Deci me to, ze nevydrzi spat v kocarku..byla zvykla spinkat i 4h…ted by spala, ale jak vytahne ruce, tak je konec…
Jsem z toho zoufala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
18.3.15 21:55

@ivalinka tak jí zkus stáhnout i v kočárku. U nás už se taky nespí venku. Naučila se to doma, má svoje pohodlí, většinou se usídlí na bříšku a spí i dvě hodiny, jak kdy. Dřív, když jsem chtěla aby se vyspala, musela jsem dvakrát denně ven a jezdit a nezastavovat.To byla schopná dát i 3 hodiny.
Jestli ti to není proti srsti, zavinovala bych dál a neboj se, že si na to zvykne a nebude chtít nikdy jinak. Až „dospěje“ do fáze, že to chtít nebude, dá to najevo ;)
A když se ti v noci vymotá, vzbudí se? Je schopná znovu usnout, nebo až po zavinutí?
My zavinovali cca měsíc po narození. A pak jsme začli zase kolem 3.měsíce společně s šumem, páč se to nedalo. Nespala mi jinak než v náručí (v sedě). Jak jsem jí chtěla někam položit, neskutečnej řev. Spíte spolu v místnosti, nebo má svůj pokoj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí