Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@bberanka V noci se uplne neprobudi, ale mrci a mrci az vztanu a jdu ji zamotat…a pak hnedka spinka..i kdyz vztaneme na papani, tk pak hnedka usne ![]()
v kocarku ji stacilo 10min jedit a pak klidne dalsi 3h stat
zlate dite…i dneska kdyz ji stahnu poradne a nerozmota se tak spinka…
Jinak ji mam v loznici u postele mam postylku (cca 1m)
@ivalinka Tak to je fakt zlatá
Mně když se vymotala, řvala jak tur, pak jí trvalo i hodinu než zabrala znova. Já s ní spala v pokojíku a po vánocích jsem se odstěhovala do ložnice, byla jsem nemocná, tak abych jí nerušila a ona od té doby začla líp spát a vlastně i bez toho zavinutí. Do té doby byla vzhůru i co hodinu a brečela. Takže jsem si zoětně uvědomila, že jsem jí asi budila já. Mám chůvu i monitor, takže se nebojím, že je tam sama.
Chudák dítě, sotva se narodí, už má diagnózu ![]()
Vem si nějakou knížku nebo brožuru o dětském spánku a zjišťuj, jaké metody lze ještě praktikovat pro uspávání a lepší spánek dítěte a hledej ten správný způsob.
Já jsem např. našeho malýho musela dávat spát na bok, vůbec ne na záda, a dávala jsem mu plínu nebo medvěda na muchlání. Toho medvěda muchlá doteď.
@RadkaCh Mám tady 4 knížky a na netu visím přád. dneska jsem byla i na diskuzi u homeopaticky…Ono tech metod moc neni, kdyz macha rukama…mame jen tento problem, jinak je to zlate dite ![]()
@bberanka My to ted mame slozitesti, teprve byt dodelavame a stehovat se do dalsi mistnosti budeme az na podzim…no zatim budu zavinovat a pak vyzkousim spaci pytel…ma mohutne rukavy, tak ji to ty pohyby rukou aspon zpomali
Moc ti dekuji za rady a pokec ![]()
Pokud dítě vydrží zavinuté, je to řešení… naše madam se z čehokoli vyrvala už v porodnici /dokonce ještě na porodním sále
/, takže zavinutí opravdu nehrozilo… šermovala taky hrozně, budila se tím jen když byla na zádech, při uspávání jsme drželi ruce… byl to boj… jak píše @RadkaCh pomohlo ukládat na bok /jen jsem si musela hlídat strany, aby nebyla z jedné strany placatá
/…
@Bebuše taky jsme dávali na bok, ale preferovala pravou stranu, na levé být nechtěla a hlavičku měla placatější
Ale už má kebulku v pohodě ![]()
@bberanka píše:
@Bebuše taky jsme dávali na bok, ale preferovala pravou stranu, na levé být nechtěla a hlavičku měla placatějšíAle už má kebulku v pohodě
Já jí na méně oblíbenou dala hračku, na kterou se ráda koukala a během týdne nepreferovala žádnou stranu ![]()
@Bebuše to já dělala taky, i v kočárku jsem jí z jedné strany „vypodkládala“,ale do dneška tu jednu stranu preferuje. I co se týče otáčení. Umí to i na druhou, ale tady na tu jí to jde líp.
Cetla jsem Vas prispevek..hodne jsem hledala v prosincu na netu jak zavinovat, dokonce jsem si z anglie poridila specialni zavinovacku, ta bohuzel taky nepomohla..nasla jsem na youtube video jak zavinout mimi, aby se nevyklubalo
bohuzel ted nevim pod cim jsem to hledala, zkusim Vam to popsat…jelikoz nam ted bude 7 mesicu a do zavinovacky se nevejde uz tak 2 mesic tak jsem zvolila vetsi deku, davam plenku pod hlavicku, kdyby si ublinkl a dalsi pod telicko ve tvaru trojuhelniku…polozim prcka a kazdej ten roh plenky mu pretahnu pres ruku a vlozim pod zada, to stejne i s druhou stranou plenky..a pak jeste zavinu do deky, tu strcim pod zadek, myslim rohy a nohy ma volne…takhle to funguje
na zacatku se vztekal a ted se sam narovna, kdyz ho polozim a ruky ma krasne vedle sebe..takze krasne spinka i 5 hodin, dokud ho hlad nevzbudi…samozrejme ted mame problem s nohama
ty uz fakt nevim jak zavazat ![]()
A co se tyce spani v kocarku tak jsme na tom stejne
sermuje a kope nohama…chodim venku ve stylu, ze drzim jednou rukou nohy v kocarku a druhou na stridacku schovavam ruky do fusaku
co vic si muzeme prat
chichi
a to spime s pritelem oddelene, aby se vyspal, pracuje vetsinou do noci a tak si maleho lumpa po pulnic, kdyz ho kojim nechavam u sebe a kojim v leze..dostane leve prso a pal prave a usne mi na levem boku, krasne odrihne nebo ublinkne a spinkame ve stylu, ze se drzime za ruce a jsme oblicejem k sobe…a to ja nekdy usnu i driv jak on a kdyz se probudim tak krasne spinka a neni zavazanej…tak snad nekdy usne i bez zavazani
kdovi..zkuste a dejte vedet jak jste na tom ![]()