Hyperaktivní agresor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
614
30.9.15 18:01

@hanka.br. Špatně si mě pochopila. Já z něj nechci vymlátit agresi, mě je úplně jedno jestli doma tluče svoje rodiče. Jen nebude bít moje dítě.
Nejsem agresor, nebiju nikoho a nesnáším agresivní lidi. Jenže dneska mají tyto děti výhodu. Dostanou nálepku nějaké poruchy a ostatní to musí chápat a nechat se popřípadě i bít. Jak tady někdo psal:asistentka neuhlídala dítě a to zlomilo jinému ruku.To mám chápat a nechat si líbit? Nikdo z povolaných s tím nic nedělá.
Já mám zkušenost se psy. Občas se objevil malý hajzlík co jim ubližoval. Rodiče napomínali,prosili.Moji psi vědí, že nesmí ublížit a tak se nomohli bránit. Stačilo jasně a hrubě a za velkého mračení dítěti zašeptat co s ním udělám jestli se jich ještě dotkne. Protože agresoři jsou většinou i zbabělci, tak byl pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30395
30.9.15 18:13

@VitHan V žádném případě si nemusíš nechat nic líbit. Pochopíš, že zmlátit dítě není žádné řešení? Jestliže má dítě poruchu chování - což má vždycky, když je agresivní - musí se tlačit na učitele, aby tlačili na rodiče. Buď neústupná směrem k učitelce, případně k rodičům dítěte - oni jsou zodpovědní za to, aby se agresivní dítě buď léčilo, medikovalo nebo absolvovalo diagnostický pobyt - ale nemůžeš trestat dítě za to, že má poruchu, je nevychované nebo řeší problém své psychiky agresí. Dítě není pes, dítě nemá dáno být agresivní a pokud je, pak to není jeho chyba. Ona i porucha chování - ač to považuješ za pitomost - je problém, který dítě má a který si nevybralo. Zmlátit ho za to je stejné, jako bys zmlátila dítě, že kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.10.15 15:45
@Anonymní píše:
@brko Super, tak to podle tebe není řešení, tak ale napiš, co by konkrétně v našem případě podle tebe pomohlo. Byla bych za nějaké řešení moc ráda. Já žádné nevidím. :,( Kdykoliv jsme s agresorem v kontaktu, tak jsme pak opravdu hodně psychicky unavení. A o našem dítěti ani nemluvím, to jen spí a spí. O zhoršení jeho chování ani nemluvím.

A ty osobně jsi s tím agresorem nějak mluvila? Já bych ho tedy nebila, ale chytla bych ho a velmi důrazně mu řekla, že takhle se prostě chovat nebude. A pokud by měli rodiče námitky tak bych je seřvala taky :mrgreen:. Dítě naučit bránit se nebo aspoň nahlas křičet NEch mě být - odradí agresora a přiláká pozornost dospělých.
A už vůbec si nedovedu představit, kde se s agresorem setkáváte, když to není školka. Jestli je to rodina, tak proč to prostě neřešíte? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.10.15 15:47
@VitHan píše:
@hanka.br. Špatně si mě pochopila. Já z něj nechci vymlátit agresi, mě je úplně jedno jestli doma tluče svoje rodiče. Jen nebude bít moje dítě.
Nejsem agresor, nebiju nikoho a nesnáším agresivní lidi. Jenže dneska mají tyto děti výhodu. Dostanou nálepku nějaké poruchy a ostatní to musí chápat a nechat se popřípadě i bít. Jak tady někdo psal:asistentka neuhlídala dítě a to zlomilo jinému ruku.To mám chápat a nechat si líbit? Nikdo z povolaných s tím nic nedělá.
Já mám zkušenost se psy. Občas se objevil malý hajzlík co jim ubližoval. Rodiče napomínali,prosili.Moji psi vědí, že nesmí ublížit a tak se nomohli bránit. Stačilo jasně a hrubě a za velkého mračení dítěti zašeptat co s ním udělám jestli se jich ještě dotkne. Protože agresoři jsou většinou i zbabělci, tak byl pokoj.

Jj přesně tohle mám na mysli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
1.10.15 18:51

Nedej bože, aby naše dítě někdy někomu zlomilo třeba nos, natož ruku :( U nás je to v poměru s tímhle pořád škádlení. Přesto mi to sakra vadí. Koukám, že diskuze poněkud ustala. Něco mále jsem se dozvěděla…Ti, co měli pochopit, že někdy to ani pro rodiče agresora není taková sranda, jak si ostatní myslí, to stejně nepochopili, poradit nedokázali a ti, kteří pochopili, podrželi a poradili, těm velké díky. Asi ani netušíte, jak mi to pomohlo dostat se z depky a trklo mě to k dalším krokům, které jsme ještě nezkusili, v boji proti tomu našemu neduhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
2.10.15 07:10

Mimochodem, klidně bych připustila i zavrčení cizím rodičem, jenže u nás jsou samí tichošlápci…Radši si stěžují a drbou, než aby přišli za námi nebo prckem :(…Prostě se očekává, že zakročíme pouze my a on se změní lusknutím prstu. Žádná pomoc, rada, spolupráce. My opravdu děláme, co můžeme, doma to funguje, ale ve školce ztrácíme veškerou pravomoc nad jeho nepřípustným chováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí