Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud byste to s koncentrací hypermanganu v roztoku přehnali, může dojít až k poleptání pokožky..
zavolala bych pediatře..a šla jí dítě ukázat..jestli ti na to dá nějakou mastičku nebo řekne že to zmízí samo..
@Ketris My jej dávali malé při neštovicích a jednou jsme ho taky naředili více,malá pak byla od něj nažloutlá ale nic se nestalo.
@smurfka Koupala jsem ji v tmavem lavoru v koupelne a neprislo mi to tak tmave.. moje chyba ![]()
@Ketris Jo,malá časem vybledla.Pokud je jen flekatá a nemá narušenou kůži byla bych v klidu (nemyslím tím tu opruzeninu,ale tu zdravou- aby nebyla poleptaná,snad jsem to napsala srozumitelně)
@Pe-G jsou to prave jen ty flicky, jinak nic.. uvidim co zitra ![]()
@Ketris píše:
Ahoj holky,
dceru jsem koupala v hypermanganu, jelikoz ma velke opruzeniny, doporucila mi to doktorka. Jenze voda byla fialova a dcerka ma tedka na spodni casti tela vsude fleky jak dalmatinNeublizi ji to nejak? Zmizne to samo? Diky
A umyla si jí pořádně v čisté vodě? Jestli ne, tak jí hned umyj. Já si toho jednou nasypala moc a kůže mi pak pořádně pálila. Musela jsem to pak chvíli oplachovat čistou vodou. Zklidnilo se to, ale mám od té doby z hypermanganu respekt.
@meduzza Ano, hned jsem ji vodou omyla..cetla jsem, ze by to melo jit dolu i stavou z citronu, ale z toho mam obavy ![]()
Tak jestli nebrečí a kůže není nijak poraněná, tak bych to neřešila. Jinak ty fleky ničím neumyješ, zmizí samy do 48 hodin.
proč si tu vodu hned nezředila?
když tam nasypu více, tak přileju více vody ne 
jestli jí to ublíží nevím..asi z jedné dávky snad ne..