Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, jsem tu nová 🙂 chtěla jsem se zeptat na problémy se spánkem, spíš s usínáním a probouzením..v těchto přechodných stavech než úplně usnu nebo se vzbudím, mám takové jakoby halucinace, slyším nějaký hlas, nebo vidím obrazy, slova, jakoby řeč..ale nesouvisí to s ničím, na co jsem předtím myslela nebo co zažila během dne, prostě se to objeví zničeho nic, v geogle jsem se dočetla, že by to mohly být tzv. hypnagogicke halucinace a že prý nejsou nebezpečné, mohou souviset se stresem, špatným spánkem atd. Ale i tak se toho sedím a večer se bojím jít spát.. přes den nic takového nemám, tak snad nejsem blázen?? Máte některá zkušenost s tímto? Děkuji Lea ![]()
@Zahradnice 1000 píše:
Dobrý den, jsem tu nová 🙂 chtěla jsem se zeptat na problémy se spánkem, spíš s usínáním a probouzením..v těchto přechodných stavech než úplně usnu nebo se vzbudím, mám takové jakoby halucinace, slyším nějaký hlas, nebo vidím obrazy, slova, jakoby řeč..ale nesouvisí to s ničím, na co jsem předtím myslela nebo co zažila během dne, prostě se to objeví zničeho nic, v geogle jsem se dočetla, že by to mohly být tzv. hypnagogicke halucinace a že prý nejsou nebezpečné, mohou souviset se stresem, špatným spánkem atd. Ale i tak se toho sedím a večer se bojím jít spát.. přes den nic takového nemám, tak snad nejsem blázen?? Máte některá zkušenost s tímto? Děkuji Lea
Zajímavý, a to vidíš normálně s otevřenýma očima? A co třeba vidíš, nebo co ty hlasy říkají?
Ahojky, ne mám oči zavřené a skoro spím, slyším třeba že s někým mluvím, něco říkám, cizí hlasy ne, ale vidím občas postavy, žádný bubáky teda ne😁to prý někdo vidí, a slyším zvuky, občas jakoby ránu až se leknu.. hodně jsem o tom četla, prý to mají lidi s poruchou spánku, nebo ze stresu a tak..je mi to nepříjemný no
Taky mám podobný problém, každé ráno co se probudím a otevřu oči tak na zdi která je vymalované šedou pastelovou barvou vidím celou stěnu kostičkovanou v barvách nebo s černýma puntíkama a strop bílej má fleky jako plíseń.promrkám oči a hned to zmizí. Už to mám 2 měsíce a nevím čím to je, byl jsem u oční a ta mi řekla že mám zákalky v oku s zakalený sklivec, což se vylečit nedá ale že by to bylo tímto, to se mi nechce věřit.
@bobo69 Hezký den, řeším teď úplně stejný problém. Dělo se mi to hlavně před 3 lety v období těhotenství a teď zase. K ránu jsem se probudila ze snu, kouknu před sebou na manžela a měl úplně posetá záda černými tečkami. Kouknu na závěs u okna a ten byl taky jak kdyby, jal píšete, od plísně. Chvilku jsem to promrkala a pak to začalo mizet. Říkám si, jak bych viděla manžela ze předu, když by byl otočený 🫣 je to děsivé. Myslíte, že je to teda v pořádku a nepřišla jste na to s čím to souvisí?