Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Uvažuju o porodu do vody. Zajímalo by mě, co zkušenější matky říkají na toto video. No mně to připadá neskutečné, jak tak pročítám ty různé příběhy , radosti a strasti.http://www.hypno-porod.sk/
Máte zkušenost s Triton Hypnoporod?
Přidejte zkušenost s Triton Hypnoporodje to krásný, kéž by každý porod probíhal takto a v takovém prostředí.
Tak mě ta voda teda vůbec neláká.Pokud nemám pod sebou postel,vedle přístroje za miliony a dvacet mudrů,tak bych neměla klid v duši
Já měla nádherný porod (druhý)pěkně v leže,zachumlaná peřinou.Rychle,téměř bezbolestně(neměla jsem epidurál),klidně bych tak rodila denně,jak to bylo krásné
Po porodu jsem byla ráda že ležím,že mě můžou přikrýt-dostala jsem šílenou zimnici.Představa,že bych měla lézt z vany,utírat se a pak se šplhat na lůžko,to teda fakt neee
NO a taky jak to je ve vodě při komplikaci???
To jako pak honem rychle rychle ven,nebo jak?
![]()
Je to nepřirozené a nebezpečné..A jinak souhlasím s Katkou86,taky si nedokážu představit rodit ve vodě,potom z ní vylézat,sušit se..
Jinak,taky jsem dostala po šití zimnici a porod jsem měla taky pěkný..
Strávila jsem celou 1. dobu porodní ve vaně a musím říct, že to bylo úžasné. Kontrakce byly snesitelnější než na suchu. 2. doba porodní už proběhla na posteli a tak různě okolo
. Neumím si představit 2. dobu porodní ve vaně, ale to jen proto, že si neumím představit, že bych netlačila. Tlačit ve vaně mi nepřijde moc praktické, člověk se nemá o co zapřít. Jinak na tom ale nevidím nic nepřirozeného ani nebezpečného. To jsou asi jen naše české předsudky.
To říkají doktoři,že je to nepřirozené,stejně jako porod vleže…Není to pro každého ideální poloha…A nebezpečné je to pro to,že se hůř kontroluje plod..Ale je to každého věc… ![]()
Určitě bych nechtěla být ve vodě během 2. doby porodní - menší kontrola plodu, nemožnost se zapřít, vylézání z vody v případě komplikací, následné sušení… - ne, díky
Ale láká mě ten hypno porod. Mám za sebou kurz Základy hypnózy http://ww.eft.cz ale přemýšlím, že bych vyhledala nějakého hypnoterapeuta, který už má s hypno porodem zkušenost a mohl by mě na to připravit. Samotný doprovod k porodu bych nevyžadovala.
Neznáte někoho takového?
Díky ![]()
Silwinko prosím tě a jak často ti kontrolovali plod, ve druhé době porodní? Proč by to nešlo ve vodě?
Tvrdit o porodu ve vodě, že je nepřirozený a nebezpečný…
To že tobě by to nevyhovovalo snad nezamená, že to je nepřirozené a nebezpečné ne?
ahoj chtěla bych se taky zeptat na ten porod do vody sem o nem uz naprosto rozhodnuta ale nevim v kterych nemocnicich to poskytuji sem z mistku a v ostrave ani ve frydku-mistku porod do vody neposkytuji..dekuji za rady
Ja jsem rodila do vody…nic z toho co tu padlo nemohu potvrdit.
Stravila jse tam prvni dobu porodni, i druhou a treti. Odmitla jsem vylezt ven. Hodne se mi ulevilo jak jsem vlezla dovnitr, bolesti začaly byt snesitelnejsi…bohuzel pak kontrakce silily a bolelo to hodne, ale to by venku bolelo taky.
celou dobu jsem byla napojena na monitor a miminko bylo sledovano. jednu dobu byly ozvy slabsi, ale nastesti se to srovnalo.
jsem mensi, tak jsem mela ve vane trochu problem se zaprit, ale hodne mi pomohl satek, za ktery jsem visela a ve vode se pohupovala… PA me i jednou kontrolovala pohmatem.
menila jsem i ruzne polohy, jak bylo treba, na zaverecne tlaceni me drzel muz a ja visela na lane (to bych sama nezvladla), chlap je u toho potreba. Slo to dobre.
jsem vodouch, voda mi vyhovala, ale porod do vody nesedne kazdemu.
nejkrasnejsi pocit byl vylovit si ciste plavajici miminko, to dostalo hned cepicku a placli na nej rucnik, drezela jsem ji jeste dlouho v naruci a pak za chvilku porodila do vody i placentu.
Pak jsem normalne vylezla ven a po zkontrolovani jsem dostala pyzamo a tak, se vsim mi pomohly a zavrtala jsem se s dcerou do pripraveneho luzka.
Dakujem za radu;) prihlasila som sa na kurz hypnoporodu, tazke budem informovat ako to prebiehalo
http://www.hypno-porod.sk/…ska-na-kurz/