Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit s hypoalergenní stravou. Naše dvojčátka mají atopický ekzém a mě už nenapadají žádné recepty, co jim dávat k jídlu. Jaké potraviny dáváte vy? A jak různě je kombinujete? Holkám už bude za chvíli rok, ale já nechci nic uspěchat. A ještě se chci zeptat, čím mažete své děti, když mají ekzém? Díky moc. M.
Ahoj,
nevím, zda je to nesmysl, ale doktor mi pro kluka napsal tzv. Holtovu mast (smrdí jak asfalt). Pravda je, že mu moc pomáhá. Potom, co se ekzém uklidní hodně mažeme Excipialem U-Lipolotio.
A co se týče jídla, má značně omezený jídelníček. To se nedá nic dělat. Ono, bohužel, ne vždy, ale často, může později jít ruku v ruce s atopickým ekzémem i astma. A tak je lepší raději špunta ošidit např. o citrusy, než později řešit namísto vyrážky astmatické záchvaty.
Já klukovi dávám všechny tzv. nealergizující potraviny. Ale to by měl říct doktor, co smí a co ne.
Ahoj a pevné nervy, babičky nikdy nepochopí, že prcek by neměl pomeranč atd. atd. …
Evča
Ahojky,
tak ja nastesti tyhle problemy u nasi male neresim, ale myslim, ze jsem videla nejakou kucharku na takovou stravu. Zkus se mrknout v nejakem lepsim knihkupectvi. A mazani......................zrovna to resila jedna maminka prede mnou v rade v lekarne. Magistra ji nebyla schopna poradit nic jineho nez tu zminenou Holtovu mast, nebo obycejnou vazelinu. Tak nevim, mozna ani nic jineho neni.
Ahojky já mám 14-ti měsíčního syna, taky má exémy a mažu ho krémem od Menalind Derm a docela to pomáhá, zatím teda nejvíc z toho co jsme vyzkoušeli.Navíc od stejný značky má i olej do koupele.....vyzkoušej, myslím, že to fakt pomáhá.=)