Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak hypochondrie nemoc je, akorát ji nevyřešíš na bronchoskopii, měla bys zajít někam na terapii.
Úzkostnou poruchou, do kterých patří i nadměrné obvay o zdraví, můžeš trpět i jako malé dítě. A zrovna psychogenní kašel je celkem běžná věc.
Čím později to začneš řešit, tím víc ti úzkost bude krást tvůj život.
Na druhou stranu můžeš mít jak úzkostnou poruchu, tak zdravotní problém.
Takže zajdi na alergologii a za praktikem a když to obět bude negativní, tak zvaž psychoterapii. Pokud k tomu máš další obtíže - třeba problémy se spánkem, s náladami, s jídlem, se vztahy atd, zajdi pro jistotu i na psychiatrii, jestli už to náhodou není tak rozvrkočené, že je na místě využít i vhodné léky.
Jinak tahle knížka je užitečná i pro lidi bez úzkostné prouchy, protože všem se nám hodí mít v ruce nástroje, jak s úzkostí zacházet.
Hypochondrie je jedním z projevů úzkosti. Chce to řešit u psychiatra/psychologa. Samozřejmě souběžně s tím vyloučit skutečné onemocnění. Hlavně nekoukat na internet, co by ti tak mohlo být.
Čaute je tady někdo v mem věku + - kdo má stavy jak já? Já se toho ne a ne zbavit…
Je mi 20 a snad každé kašlání, bolest je u mě konec celý třeba premyslim nad kašláním kterém mám zrejme z brigády… Brigadne dělam v lahůdkách a jak je vedro a chodím furt do zimy a z prace do tepla… Furt nad tím myslím a dokonce se mi zhorsil ten kašel jenom vykašlávám hleny ale já mám problém na to nemyslet, ostatní si užívají života jen já ne, já pořád jen nemoci… Byla jsem minulý rok na bronchoskopii a tam nic nenašly jen náznak na astma.. máte nebo měl jste podobné problémy a poradit jak se toho zbavit?