Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím všechny. Podezřívám se z hypochondrie, protože mám tělesné příznaky, které jsou (podle Google) příznaky rakoviny. V září jsem měla krev ve stolici, okamžitě jsem měla panickou hrůzu, ze mám rakovinu střev. To odeznelo, byl to hemeroid. A nyní už cca dva mesice se mi dělají modřiny bez důvodu. Doktorka mi predepsala Ascorutin. 3 dny po te jsem si všimla červených malých teček na kůži. A mě nenapadlo nic lepšího, než to opět hledat na internetu. A modřiny a tecky jsou příznakem leukémie. Bude mi teď 25 let a je velmi nízká pravděpodobnost, ze bych ji v tomhle věku dostala. Zariven jiné příznaky nemám. Chodim plavat a uplavu stále to samé bez toho, aniž bych z toho byla více unavená. Přes den se také necitim vycerpana, bledá ani často nemocná také nejsem. Doktorka mi řekla, ze to nic není ze je to v pořádku ale přes to tomu nevěřím. Nevím zda ty červené tecky jsem už měla nebo jsem si jich všimla až po tom Ascorutinu. Doslova šílím co to je a mám strach. Na konci dubna jdu k psychiatricce ale je tu někdo s podobnými problémy? Docela by mi pomohlo nějaké uklidnění
![]()
Řekla bych, že hypochondrie se popisuje trochu jinak, zaměňuje se to. Ty máš spíš kancerofobii. Mám ji bohužel taky. ![]()
Měla jsem něco podobnýho a jediný co mi fungovalo bylo přestat se sledovat a srovnat si to v hlavě. Ono se to lehko řekne ale jde to. Stačí chtít. Byla jsem na tom opravdu hodně špatně. Měla jsem toho daleko víc. Přeji hodně sil ![]()
Tohle není hypochodrie..prostě se jen hodně pozorujes..já to dělala nebo dělám taky až jsem z toho dostala panicke záchvaty. Řeknu to asi od začátku. Loni asi leden průjem a krev ve stolici, a já hrůzu že rakovina ( presne jak ty), druhý den oka. Červen až srpen každodenní nevolnosti opět panika, vysadila jsem částečně mléčné věci a v pořádku, konec srpna cesta na dovolenou, šílený tlak na hrudníku, svirani, pocit že se nemůžu nadechnout, panika že mám infarkt a já 1500 km od baráku ( po 2 dnech to přešlo, skriple žebro) září třes a bušení srdce, vsugerovala jsem si tachykardii ( stres, panicka ataka) přeskakovani srdce ( neškodné extrasystoly) říjen omdleni v mhd ( do teď mám strach jezdit busem, omdleni z vyčerpání a opět panicka ataka ze strachu ) listopad začátek motáku hlavy ( vyčetla jsem si tolik příznaků, samozřejmě strach nádorů) motaky mám doteď ale už ne tak hodně ze stresu a od krční páteře, boli me snad všechny klouby v těle ( to sem vyčetla zas boreliózu)nyní sem si našla pár modřin o kterých nevím že bych se praštila tak samozřejmě si si vycetla leukemii, vyhrabala jsem celaskon, šipek v tabletách a citron čerstvý prý se modřiny často dělají z nedostatku vitamínu C tak zkusím. Jinak je mi 19… říkám si že kdybych měla zy diagnózy podle netu tak už jsem dávno mrtvá
![]()
@Anonymní píše:
Tohle není hypochodrie..prostě se jen hodně pozorujes..já to dělala nebo dělám taky až jsem z toho dostala panicke záchvaty. Řeknu to asi od začátku. Loni asi leden průjem a krev ve stolici, a já hrůzu že rakovina ( presne jak ty), druhý den oka. Červen až srpen každodenní nevolnosti opět panika, vysadila jsem částečně mléčné věci a v pořádku, konec srpna cesta na dovolenou, šílený tlak na hrudníku, svirani, pocit že se nemůžu nadechnout, panika že mám infarkt a já 1500 km od baráku ( po 2 dnech to přešlo, skriple žebro) září třes a bušení srdce, vsugerovala jsem si tachykardii ( stres, panicka ataka) přeskakovani srdce ( neškodné extrasystoly) říjen omdleni v mhd ( do teď mám strach jezdit busem, omdleni z vyčerpání a opět panicka ataka ze strachu ) listopad začátek motáku hlavy ( vyčetla jsem si tolik příznaků, samozřejmě strach nádorů) motaky mám doteď ale už ne tak hodně ze stresu a od krční páteře, boli me snad všechny klouby v těle ( to sem vyčetla zas boreliózu)nyní sem si našla pár modřin o kterých nevím že bych se praštila tak samozřejmě si si vycetla leukemii, vyhrabala jsem celaskon, šipek v tabletách a citron čerstvý prý se modřiny často dělají z nedostatku vitamínu C tak zkusím. Jinak je mi 19… říkám si že kdybych měla zy diagnózy podle netu tak už jsem dávno mrtvá![]()
Moc děkuji za komentář
já si taky říkám, ze kdybych ty diagnózy všechny měla, tak už tu asi nejsem nebo bych minimálně nedokázala sportovat
nejlepší by asi bylo, nehledat nic na netu ale nějak mi to nedá 😀 a pak tady doma div nebrecim, ze do roka umru na leukémii, i přes to, ze doktorka řekla, ze je to v pohodě 😀 ty to nějak resis tyhle svoje stavy?
@Katherine811 píše:
Měla jsem něco podobnýho a jediný co mi fungovalo bylo přestat se sledovat a srovnat si to v hlavě. Ono se to lehko řekne ale jde to. Stačí chtít. Byla jsem na tom opravdu hodně špatně. Měla jsem toho daleko víc. Přeji hodně sil
Přesně to se snažím udělat, ale je to vážně strašně těžké. Člověk si řekne nebudu to dělat a je mu lépe ale pak se stejně nějakým způsobem zkontroluje a zase panikari. Jak dlouho vám trvalo se z toho dostat?
@Anonymní píše:
Mam stejne problemy. Vcera jsem tu psala “zpoved”
A mohu ji někde dohledat prosím?
@Tulipan944 píše:
Přesně to se snažím udělat, ale je to vážně strašně těžké. Člověk si řekne nebudu to dělat a je mu lépe ale pak se stejně nějakým způsobem zkontroluje a zase panikari. Jak dlouho vám trvalo se z toho dostat?
První paniku jsem zažila někdy před sedmi lety. S nástupem do práce se to zlepšilo, protože jsem neměla tolik času se pozorovat. Nejvíc se to zhoršilo minulý rok po porodu. To už jsem měla ale šílený stavy. Každé ráno jsem měla úzkosti. Prostě děs… přečetla jsem i nějaké knihy co se úzkostí týče. Řekla jsem si prostě dost. Zakázala ty hlavě vymýšlet katastrofy. A pokaždé jak to znovu přicházelo jsem začala myslet na něco jiného. Trvalo to pár měsíců. Chce to vůli. Ale můžu říct že dnes se cítím fakt dobře.
@Katherine811 píše:
První paniku jsem zažila někdy před sedmi lety. S nástupem do práce se to zlepšilo, protože jsem neměla tolik času se pozorovat. Nejvíc se to zhoršilo minulý rok po porodu. To už jsem měla ale šílený stavy. Každé ráno jsem měla úzkosti. Prostě děs… přečetla jsem i nějaké knihy co se úzkostí týče. Řekla jsem si prostě dost. Zakázala ty hlavě vymýšlet katastrofy. A pokaždé jak to znovu přicházelo jsem začala myslet na něco jiného. Trvalo to pár měsíců. Chce to vůli. Ale můžu říct že dnes se cítím fakt dobře.
To všechna čest. Nutí mě to v úterý zavolat doktorce a říct ji, ze si myslím, ze mám proste leukémii a jestli by neudelala krevní testy (i přes to, ze jsem na nich byla dva měsíce zpátky) ale bojím se, ze budu vypadat jako blazen. Vy jste s problémy nechodila k lékaři?
@Tulipan944 ne neřeším. Byla jsem u psychologa jednou, a ten mi řekl že je to dočasný stav způsobeny stresem z maturity, to samé ta blokada krční páteře, napětí ve svalech stres. A ty modřiny asi fakt mám z nedostatku C jelikož nejím moc vyváženě, vegetarinka, sladkého plno na uklidnění atd atd… Takže to nechávám tak a když se za měsíc stav zlepší vím že je to z toho…
stres dela hodně noo…
@Anonymní píše:
@Tulipan944 ne neřeším. Byla jsem u psychologa jednou, a ten mi řekl že je to dočasný stav způsobeny stresem z maturity, to samé ta blokada krční páteře, napětí ve svalech stres. A ty modřiny asi fakt mám z nedostatku C jelikož nejím moc vyváženě, vegetarinka, sladkého plno na uklidnění atd atd… Takže to nechávám tak a když se za měsíc stav zlepší vím že je to z toho…![]()
![]()
stres dela hodně noo…
Moc dekuju
asi mě to trochu uklidnilo 😀 i když ty červené tecky mě stále pořad desi. Je fakt, ze z toho stresu (statnice na inženýra, práci mám hodně náročnou a do toho strach o zdraví) mi způsobil prý to, ze mi došly veškeré vitaminy a minerály v těle a proto mám modřiny, tiky po celém těle a tak 😀 je neskutečné co dokáže udělat stres. Jenom mi do toho nějak nezapadají ty tecky 😀 ale ještě jednou moc diky za přispění do diskuze, přeju pevné nervy a zdraví ![]()
@Tulipan944 ty vitamíny a minerály když klesnou nebo je nějaká nerovnováha tak je problém. Mě třeba klesl hodně hořčík, takže mám takové cukani ve svalech, křeče atd. beru fakt velkou dávku během celého dne aby to nekleslo, pak ještě beru železo, omegu, draslík, něco na vlasy, zinek… Jo a ještě mě napadlo že modřiny se dělají i když máš málo železo nebo málo vitamínu K… A ještě dodám že to pozorování u mě začalo když jsem byla na praxi na biochemii a tím pádem vím co vše způsobuje když je něčeho v krvi málo nebo hodně, takže jediná účinná věc co mi trošku pomohla je přestat se zajímat o zdravotnictví a jít úplně jiným směrem ![]()
A jestli máš nějaký vyšší stres ze státnic může to taky způsobit.
Tobě taky pevné nervy a hlavně hodně zdraví
![]()