Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Eeelllaaa Nedá se nic dělat musím to nějak vydržet. Je něco, co ti pomáhá trochu ty úzkosti korigovat? Já jsem ze začátku snažila se něčím zabavit. Ráda čtu, takže jsem četla, jenže teď mě už nic nebaví a na nic nemám náladu.
@Peta94 musím si najít činnost jako uklízení, vaření atd. Joo a pořad zpívám, pustím radio a zpívám přes celý dům ![]()
Nebo večer kdyz mě to přepadne v posteli tak hraju hry, fakt nějaké stupidní ( jako spojování čísel nebo něco s barvama). Ve škole kreslím kolečka
. Ale teď momentálně se v tom topim už týden, minulý týden odvezli do nemocnice otce, v pondělí dědu, do toho maturuju takže jsem psychiky fakt hodně blbě na tom… Včera mě začalo píchat na hrudníku, tlak šílený dneska celý den. někde mě pichne a hned hledám
@Eeelllaaa Přeju ať je táta a děda v pořádku a hodně štěstí u maturity, já mám školu naštěstí už za sebou. Mě bolí záda. Od krční páteř až po tu bederní. Záda mě pobolívají každou chvíli a nikdy jsem se tím tak nezabývala a teď přemýšlím, kde mě tlačí jaký nádor. Nejhorší je, že si uvědomuju, že už blbnu, ale nemůžu si prostě pomoct.
@Peta94 dekuji mocc.
Ano taky si říkám že už jsem blázen.. vždycky si něco najdu a pak si řeknu,, co si zas hledáš ty krávo blbá, uklidní se,,.. Ano normálně si sobě nadavam ![]()
@Eeelllaaa ja si taky nadavam, jezis co ja uz si nasla nemoci, ted mam aktualne nador na mozku, nitrolebni hypertenzi, praskly ameurysma a rostrousenou sklerozu a als 😂
@Lucie1793 Koukám, že jedeš neurologii, tam je plno zajímavých diagnóz ![]()
@Lucie1793 tyjo to toho máte, a stále žijete?
![]()
Já mám nyní roztroušenou sklerózu, infarkt, zánět ledvin, slepak, nador a taky stále ziju
![]()
@Peta94 ted jo, predtim jsem spis jela onkologicky diagnozy, uz mi ale dochazely organy, tak jsem musela presedlat na neuro 😂
Tak mě dost často trápí knedlík v krku, s největší pravděpodobnosti to mám od krční páteře + jsem hrozny nervak, což to také muže způsobit. Před 4 lety jsem s tím byla u dr a nádor tam nebyl, krev v pořádku. A po letech se to zas vrátilo, někdy mám klid a někdy se to zase objeví. Teď zase umírám a rozhodují se, jestli se s tím zase objednat pro svůj klid nebo se uklidnit sama. Také si posledních 14dni každý den prohmatávám prsa a zkoumám jestli tam nemam bulku, když narazím na nějaký hrbolek, hned jsem v panice. Přitom jsem na ultrazvuku byla před Vánoci a vše je Ok a bulky jsou tukové. Minuly měsíc to zas byl nádor na vajecnikach a musela jsem na gyndu, aby mě prohlédl. Vše Ok..Nevím kde se ve mě ten strach o sebe vzal, nevím co byla ten spoustec, každopádně mě to dost se*e
![]()
@Eeelllaaa jee ja mela nedavno “ledvinovou koliku” ale nakonec to byla jen menstruace. Taky mate holky tendenci za kazdou bolesti videt tu nejhorsi moznou diagnozu?
@Anonymní píše:
Tak mě dost často trápí knedlík v krku, s největší pravděpodobnosti to mám od krční páteře + jsem hrozny nervak, což to také muže způsobit. Před 4 lety jsem s tím byla u dr a nádor tam nebyl, krev v pořádku. A po letech se to zas vrátilo, někdy mám klid a někdy se to zase objeví. Teď zase umírám a rozhodují se, jestli se s tím zase objednat pro svůj klid nebo se uklidnit sama. Také si posledních 14dni každý den prohmatávám prsa a zkoumám jestli tam nemam bulku, když narazím na nějaký hrbolek, hned jsem v panice. Přitom jsem na ultrazvuku byla před Vánoci a vše je Ok a bulky jsou tukové. Minuly měsíc to zas byl nádor na vajecnikach a musela jsem na gyndu, aby mě prohlédl. Vše Ok..Nevím kde se ve mě ten strach o sebe vzal, nevím co byla ten spoustec, každopádně mě to dost se*e![]()
Já měla knedlík v krku i od refluxu jícnu, doktorka mi předepsala helicid a bylo to dobrý. S těma prsama to mám taky tak. Každý hrbolek je nádor, ke konci měsíce jdu na gyndu kvůli cystě (kterou jsem opravdu měla
), takže doktora asi poprosím, aby mi prsa zkontroloval. Já taky nechápu, kde se to bere. Mám období, kdy mi něco je a mávnu nad tím rukou a pak se najednou zblázním a vyděsí mě úplně všechno.
@Lucie1793 to mám. I když je kolikrát mnohem pravděpodobnější, že je to nějaká míň závažná diagnóza, mám hned v hlavě to nejhorší.
@Lucie1793 dneska mě bolela bederní páteř a já hned rakovina kosti.
byla jsem na praxi na biochemii a zrovna tam dělali rozbor, noo a bolest zad byl příznak. Tak si na to vždycky vzpomenu ![]()
Teď mám pořád tlak na hrudi a opět že infarkt, to bych ho musela mít už 2 dny ![]()
No jo, ta hlava si dělá svoje
Je to mazec, co si člověk umí způsobit sam sobe. Já si pak rikam, hlavně abych si tímhle věčným strachem něco opravdu neprivolala.. zjistila jsem, ze mě pomáhá změnit prostředí, odjet třeba na víkend pryč. A taky mi dost dobře uděla alkohol, nee ze bych byla alkoholik a lila první ligu..ale když si dam dvě, tři piva, jednou za čas, tak jsem happy jak dva grepy a knedlík v krku i umírání zmizí
![]()
Mně pomáhá se z toho vyzpovídat, ale sestra už o tom nechce slyšet
Teď se cítím taky mnohem líp, když vidím, že v tom nejsem sama.