Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, tohle je zpoved jedne nestastne zeny.
Dalo by se rict, ze nemam proc byt nestastna, mam krasne deti, manzela, dum, pohodicku.
Moje hlava mi ale zpusobuje velke problemy.
Nuti me premyslet a vymyslet katastroficke scenare. Nuti me si predstavovat, jak deti srazi auto, jak je nekdo unese, nebo ze budou vazne nemocne.
Nuti me si myslet, ze mam kazdy den jinou rakovinu, nebo vazne neurologicke onemocneni. Mam mnoho fyzickych projevu, ktere se stridaji na intenzite.
Pokud to vezmu od hlavy k pate
Bolest hlavy, tlak v hlave, bolest a tlak v usich ocich a nosu, v jednom uchu piskani v druhem tep sveho sdrce. Bolest zubu, tlak v krku, tlak na hrudi, bolesti ramen klicnich kosti, bolest hrudni kosti, bolesti bricha a podbrisku, bolesti v panvi, bolest kycli a kolen. Pokazde kdyz se objevi nejake bolesti diagnostikuje muj mozek rakovinu prislusne oblasti. Zhruba dva tydny me boli a tlaci hlava, plus ty usi, plus bolesti krcni patere. Takze ted jsem presvedcena o nadoru mozku. Uz ani nechci chodit k lekari, ale strach me nakonec stejne dozene. Nikdy mi ale nikdo na nic neprisel. Maximalne na nejake bloky v pateri. Kazdy den ziju ve strachu, ze umru, z niceho nemam radost, strasne se bojim, ze kdyz se zacnu na cokoliv tesit, onemocnim nejakou nemoci, nebo se stane neco jineho tragickeho. Mam pocit, jakoze mi mozek blokuje stastne myslenky a nuti mi jen ty nejcernejsi. Spatne spim, budim se, posloucham piskani a tepani v usich, coz jen podpori moji nove nastudovou diagnozu, protoze presne to jsem prece cetla, ze tinnitus a bolest a tlak v hlave= nador nebo aneurysma, co kdyz mi praskne az budu s malou sama doma, umru a ona bude plakat a volat mami vzbud se. Jsem vyrizena, chci byt stastna, ale nejde mi to.
to jsi tady dobře, tady má úzkostnou poruchu každá druhá,
navštiv obvoďáka, psychologa nebo psychiatra - potřebuješ AD
Najdi si psychologa nebo psychiatra nebo se z toho zblázníš, vím o čem mluvíš. Držím pěsti
Kdyz vis, ze to dela hlava, tak ti pomuze navsteva psychiatra. Me AD na tento problem pomohly.
@Bambule33 no takhle, ja doufam, ze to dela opravdu jen hlava, sle vsechno tomu nasvedcuje.
Ne, nejste labilní, máte úzkostnou poruchu a to dost rozjetou — rozházená neurochemie v hlavě, příčin bude asi víc dohromady, jak to většinou bejvá
tohle už asi bez léků nedáte, tzn nejdříve léky, a pak, jak to půjde i psychoterapie
pokud to půjde tak alespon trochu sportu, pohybu na světle venku, ale bez léků to asi nepůjde
soudný a normální praktik by to zvládnout měl, nebo pak psychiatr…v poslední době je toho nějak hodně, řešíme to v podstatě denně, nějak se to vylilo
nejste labilní, ale je potřeba to řešit a to co nejdříve, takže co nejdříve za lékařem a říct mu tam přesně to, co jste v souhrnu napsala i zde
@Anonymní píše:
@Bambule33 no takhle, ja doufam, ze to dela opravdu jen hlava, sle vsechno tomu nasvedcuje.
Ano, ale tim padem to musis resits odbornikem. Ten nasadi spravnou medikaci a dale te nasmeruje.
Řeš svou psychiku, dokud máš aspoň trochu náhled a jsi schopná připustit, že je řešení tvých problémů v hlavě. Jinak se zařadíš do zástupu zdejších Heduš a Milujících slečen a věř, že to fakt nechceš. Držím palce ![]()
Generalizovana uzkostna porucha. Na uložto si o ni můžeš stáhnout knihu, pomůže ti toho hodně pochopit
ruku v ruce s tím si najdi psychoterapeuta. Jedná věc je diagnóza, druha uzdravování spouštěčů těchto pocitů. Držím palce ![]()
Mela jsem to stejně. Když se podívám, kým jsem byla před 3 lety a kým jsem po kvalitních psychoterapiich dnes, 2 různí lidé. A ten klid, co pomalu nabývá na síle a nadhled, to je pomalu jako droga, že chce člověk víc a vic:)))
Řeším to samé mě páli v nose a nos stále se pozoruju bolí mě i nosní dírky a o čele nemluvím řešila sem to tady a je to v hlavě. Nasazeny A. D tak snad zaberou ach jooo
@lovethelife píše:
@Bambule33 medikace nebude, myslím si, potřeba
To nemůžete předem vědět. Zakladatelko, co nejdřív zahajte psychoterapii.
@lucad77 proto píšu myslím si. Ale vím z čeho jsem se dostala bez medikace jen kvalitní psychoterapií
a hodně mi právě v první chvíli pomohla ta kniha, lépe jsem viděla pasti, které mi chystala má mysl.
Nasadit hned medikaci je rizikové v tom, že si clovek potvrdi, ze to sám nezvlád, že bez prášku by to nešlo. Nejhorší je, že prášek muze napsat i praktik… ![]()
@lovethelife ja se hlavne medikaci branim z duvodu kojeni, vim ze kdybych musela prestat kojit, bude to pro me dalsi uzkost na vic. Kdybych nekojila uz asi nejaky pilule zobu
Ahoj, tohle je zpoved jedne nestastne zeny.
Dalo by se rict, ze nemam proc byt nestastna, mam krasne deti, manzela, dum, pohodicku.
Moje hlava mi ale zpusobuje velke problemy.
Nuti me premyslet a vymyslet katastroficke scenare. Nuti me si predstavovat, jak deti srazi auto, jak je nekdo unese, nebo ze budou vazne nemocne.
Nuti me si myslet, ze mam kazdy den jinou rakovinu, nebo vazne neurologicke onemocneni. Mam mnoho fyzickych projevu, ktere se stridaji na intenzite.
Pokud to vezmu od hlavy k pate
Bolest hlavy, tlak v hlave, bolest a tlak v usich ocich a nosu, v jednom uchu piskani v druhem tep sveho sdrce. Bolest zubu, tlak v krku, tlak na hrudi, bolesti ramen klicnich kosti, bolest hrudni kosti, bolesti bricha a podbrisku, bolesti v panvi, bolest kycli a kolen. Pokazde kdyz se objevi nejake bolesti diagnostikuje muj mozek rakovinu prislusne oblasti. Zhruba dva tydny me boli a tlaci hlava, plus ty usi, plus bolesti krcni patere. Takze ted jsem presvedcena o nadoru mozku. Uz ani nechci chodit k lekari, ale strach me nakonec stejne dozene. Nikdy mi ale nikdo na nic neprisel. Maximalne na nejake bloky v pateri. Kazdy den ziju ve strachu, ze umru, z niceho nemam radost, strasne se bojim, ze kdyz se zacnu na cokoliv tesit, onemocnim nejakou nemoci, nebo se stane neco jineho tragickeho. Mam pocit, jakoze mi mozek blokuje stastne myslenky a nuti mi jen ty nejcernejsi. Spatne spim, budim se, posloucham piskani a tepani v usich, coz jen podpori moji nove nastudovou diagnozu, protoze presne to jsem prece cetla, ze tinnitus a bolest a tlak v hlave= nador nebo aneurysma, co kdyz mi praskne az budu s malou sama doma, umru a ona bude plakat a volat mami vzbud se. Jsem vyrizena, chci byt stastna, ale nejde mi to.