Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To může být úzkost/úzkostná ataka. Takhle se totiž projevuje.
Taky to cas od casu mam… Treba dnes pri vareni obeda… Teplo v hlave, buseni srdce, pot po tele a slabost.. z ceho tez netusim… ![]()
Nemáš spis nízký tlak? Já mám jak nízký tlak, tak tu hypoglikemii a z tlaku mám spis to co popisuješ, z cukru je mi spis špatně od žaludku a jsem unavená. Jinak sebou nosím hroznovy cukr a když se mi udělá zle, tak si jich klidně par sním a je to lepší. Nicméně tím cukrem je to spis záležitost, ze to neji jen tak z ničeho nic a neodezni to samo.
@What88 píše:
To může být úzkost/úzkostná ataka. Takhle se totiž projevuje.
Panické ataky mám, ale mají jiný projev - většinou v noci, náhlé prudké horko v celém těle, neklid, bolest hlavy, zrychlené dýchání (už jsem zvyklá dýchat do igeliťáku - zabírá to dobře), mám je teprv tak dva roky.
Tyhle hypo-stavy mám už dávno, tak dvacet let určitě, akorát teď jsou častější.
Nízký tlak mám celoživotně - ale proč by to v souvislosti s tlakem přišlo tak náhle?
A pak v souvislosti s tlakem se mi zdá divná ta potřeba najíst se.
@Anonymní píše:
Taky to cas od casu mam… Treba dnes pri vareni obeda… Teplo v hlave, buseni srdce, pot po tele a slabost.. z ceho tez netusim…
Taky až tak, že musíš přestat dělat, co děláš, a jít si sednout / lehnout?
Mě to naposled přepadlo při řízení auta, fakt hrozné. Nejela jsem daleko, ale vyvíjelo se to rychle, mžitky před očima, musela jsem zastavit a čekat, navíc jsem neměla s sebou nic k jídlu (však jsem taky byla nasnídaná, prostě nechápu).
Prosim, jak se to u Vás dál vyvíjí? Trpím na panické ataky, ale i na ty hypoglykemické stavy. Řekla bych, že mezi tím poznám jasně rozdíl. Řešila jste to nějak? Děkuji za odpověď
@Hejkalka 7 píše:
Prosim, jak se to u Vás dál vyvíjí? Trpím na panické ataky, ale i na ty hypoglykemické stavy. Řekla bych, že mezi tím poznám jasně rozdíl. Řešila jste to nějak? Děkuji za odpověď
Ahoj, já měla přesně kdysi panické ataky a i ty hypoglykemické stavy, nebo mi to tak přišlo, protože mi pomohlo dát si něco sladkého. Mě panické ataky přešly, když jsem se jich přestala bát, brala jsem AD a chodila na KBT (individuální, skupinová). Ty hypoglykemické stavy pak ještě přetrvávaly, ale teď už je taky nemám, to mě přešlo nějak samo časem. Jak dlouho to máš? U mě to trvalo několik let, ty panické ataky. Řešíš to s lékaři? Držím palce, ať tě to taky přejde.
@Lollitka Panické ataky mám tři roky, ty hypoglykemické stavy mám cca půl roku. Možná souvislost s návratem do práce po mateřské. Mám to jen v týdnu, o víkendech ne. A vždy zhruba ve stejný denní čas. S lékaři zatím neřeším. Měla jsem psycholožku, ale to bylo na nic. Teď to řeším svojí cestou. A tu hypoglykemii budu řešit s dr. Máme v rodině cukrovku, tak to nechci podcenit. Nevím, zda to může spolu souviset, uvidíme. Díky za reakci, ať se dobře daří!
Ahoj, parkrat do mesice se neocekavane dostavam do stavu, ktery bych pojmenovala jako hypoglykemicky - ale mozna spatne, nevyznam se v tom. Zacne to motanim hlavy, studenym potem, pocitem slabosti, pokracuje brnenim nebo tresem (ale to si rikam, jestli nejsou jen nervy z toho, co se to deje). Trva to tak hodinu, pak to pomalu vymizi, ale musim si sednout nebo lehnout a mam velkou potrebu se neceho najist.
U neurolozky mam zjisteny cervikalni syndrom (proste krcni pater), ale tim to asi neni.
Stava se mi to proste z plneho zdravi, jsem uplne ok, najedena, s beznym pitnym rezimem, bez nejake fyzicke namahy, takze vubec nechapu proc.
Neznate to nekdo a nemate radu?