"Hypoglykemicky stav" bez hypoglykemie?

Anonymní
2.5.21 14:16

"Hypoglykemicky stav" bez hypoglykemie?

Ahoj, parkrat do mesice se neocekavane dostavam do stavu, ktery bych pojmenovala jako hypoglykemicky - ale mozna spatne, nevyznam se v tom. Zacne to motanim hlavy, studenym potem, pocitem slabosti, pokracuje brnenim nebo tresem (ale to si rikam, jestli nejsou jen nervy z toho, co se to deje). Trva to tak hodinu, pak to pomalu vymizi, ale musim si sednout nebo lehnout a mam velkou potrebu se neceho najist.
U neurolozky mam zjisteny cervikalni syndrom (proste krcni pater), ale tim to asi neni.
Stava se mi to proste z plneho zdravi, jsem uplne ok, najedena, s beznym pitnym rezimem, bez nejake fyzicke namahy, takze vubec nechapu proc.
Neznate to nekdo a nemate radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
171
2.5.21 14:47

To může být úzkost/úzkostná ataka. Takhle se totiž projevuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.21 14:53

Taky to cas od casu mam… Treba dnes pri vareni obeda… Teplo v hlave, buseni srdce, pot po tele a slabost.. z ceho tez netusim… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37131
2.5.21 15:24

Nemáš spis nízký tlak? Já mám jak nízký tlak, tak tu hypoglikemii a z tlaku mám spis to co popisuješ, z cukru je mi spis špatně od žaludku a jsem unavená. Jinak sebou nosím hroznovy cukr a když se mi udělá zle, tak si jich klidně par sním a je to lepší. Nicméně tím cukrem je to spis záležitost, ze to neji jen tak z ničeho nic a neodezni to samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.21 16:08
@What88 píše:
To může být úzkost/úzkostná ataka. Takhle se totiž projevuje.

Panické ataky mám, ale mají jiný projev - většinou v noci, náhlé prudké horko v celém těle, neklid, bolest hlavy, zrychlené dýchání (už jsem zvyklá dýchat do igeliťáku - zabírá to dobře), mám je teprv tak dva roky.

Tyhle hypo-stavy mám už dávno, tak dvacet let určitě, akorát teď jsou častější.
Nízký tlak mám celoživotně - ale proč by to v souvislosti s tlakem přišlo tak náhle?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.21 16:09

A pak v souvislosti s tlakem se mi zdá divná ta potřeba najíst se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.21 16:12
@Anonymní píše:
Taky to cas od casu mam… Treba dnes pri vareni obeda… Teplo v hlave, buseni srdce, pot po tele a slabost.. z ceho tez netusim… :nevim:

Taky až tak, že musíš přestat dělat, co děláš, a jít si sednout / lehnout?
Mě to naposled přepadlo při řízení auta, fakt hrozné. Nejela jsem daleko, ale vyvíjelo se to rychle, mžitky před očima, musela jsem zastavit a čekat, navíc jsem neměla s sebou nic k jídlu (však jsem taky byla nasnídaná, prostě nechápu).

• Citovat
  • Upravit
504
15.1.22 16:32

Prosim, jak se to u Vás dál vyvíjí? Trpím na panické ataky, ale i na ty hypoglykemické stavy. Řekla bych, že mezi tím poznám jasně rozdíl. Řešila jste to nějak? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9169
15.1.22 17:08
@Hejkalka 7 píše:
Prosim, jak se to u Vás dál vyvíjí? Trpím na panické ataky, ale i na ty hypoglykemické stavy. Řekla bych, že mezi tím poznám jasně rozdíl. Řešila jste to nějak? Děkuji za odpověď

Ahoj, já měla přesně kdysi panické ataky a i ty hypoglykemické stavy, nebo mi to tak přišlo, protože mi pomohlo dát si něco sladkého. Mě panické ataky přešly, když jsem se jich přestala bát, brala jsem AD a chodila na KBT (individuální, skupinová). Ty hypoglykemické stavy pak ještě přetrvávaly, ale teď už je taky nemám, to mě přešlo nějak samo časem. Jak dlouho to máš? U mě to trvalo několik let, ty panické ataky. Řešíš to s lékaři? Držím palce, ať tě to taky přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
17.1.22 11:41

@Lollitka Panické ataky mám tři roky, ty hypoglykemické stavy mám cca půl roku. Možná souvislost s návratem do práce po mateřské. Mám to jen v týdnu, o víkendech ne. A vždy zhruba ve stejný denní čas. S lékaři zatím neřeším. Měla jsem psycholožku, ale to bylo na nic. Teď to řeším svojí cestou. A tu hypoglykemii budu řešit s dr. Máme v rodině cukrovku, tak to nechci podcenit. Nevím, zda to může spolu souviset, uvidíme. Díky za reakci, ať se dobře daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí