Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3439
5.2.14 20:20

Ahoj holky, tak je za námi první konzultace na Karláku. Pocity smíšené. Šla jsem tam s tím, že pro mlaďocha chci operaci. Tak hypospádii má subkoronární. Prý se s tím dá normálně žít, čůrání ani sexuální a plodící funkce by být ovlivněna neměla. Prý se to u nás dřív a dnes ve třetích zemí neoperuje, je to vymyšlenost západu a Ameriky. Chvíli jsem si tam připadala, že jsme tam přišli řešit třísku. Asi jsem už rozhodnutá, že na operaci půjde. Bude jiný - obřízka -, ale nebude jiný ve smyslu „vadný“. Holky, řeknu Vám, je to fakt tíha rozhodnout se. Ale říkám si, že to musím udělat pro jeho budoucnost. Čekací doba na operaci je 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.2.14 14:22

Meatoplastika

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli tu má někdo zkušenosti s meatoplastikou a uvolněním předkožky?
Jak probíhalo hojení po zákroku?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
15.2.14 09:42

Zensky. Prosim nemohu se dovolat na Karlak. K Mudr. Kocvarovi nevite kdy mam volat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
3.4.14 12:53

@Vera1990 byla jsi na konzultaci na tom Karláku? A ještě jsem se tě chtěla zeptat, zda jste si nechali dle UTZ říci pohlaví miminka nebo jste chtěli překvápko? Jen mě zajímá, zda to už nemohli poznat na velkém UTZ, když je to vážnější forma. Teď kolem mě zase jsou maminky, kterým celou dobu i z velkého UTz říkali, že to bude holka a nakonec se jim narodil chlapeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
4.4.14 06:59

Lubleni Ahojík, měla to být holčička. Jinak jsem domluvená ppo emailu že se mám objednat ale to nejde. Nemohu se tam dovolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
4.4.14 10:58

@Vera1990 já mám od Doc. Kočvary tyto čísla, na která jsem měla volat: 224967018(nebo 7859). Volala jsem tam od 7 h ráno, dokud mi to někdo nezvedl. Zkoušela jsem obě čísla. Máš stejná čísla nebo ti dali jiná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
4.4.14 12:05

@Vera1990 vidíš a já myslela, že tu těžší formu na velkém UTZ poznají. A po porodu vám hned řekli, že se jedná o chlapečka s hypospádií? Nějaká maminka na jiné diskuzi psala, že při druhém těhotenství jí řekli, že se těžká forma pozná už na UTZ a ta lehká ne. Já teď čekám druhé miminko a doktor říkal, že by to měla být holčička a hypospádie tudíž nebude, ale teď jsi mě celkem zarazila tím, že ti řekli, že to bude holčička a narodil se chlapeček s hypodpádií. Neptala jsi se doktora, proč se to nepoznalo už z UTZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.4.14 23:28

Voni mi rikali ze to bude holcicka pac varlatka ma ve t aru velkych pisku a pindourka ma velkej jak veci klitoris. A kdyz se malej narodil tak mel otekle ty varlatka. Pak az kdyz splaskli tak mi prisli rici ze nevedi zda je to holcicka nebo kloucek. Ze ma mezi varlatky nebo piskama diru. Kazdej dr tomu rikal jinak a ze nad dirkou ma neco jako pindik a klitoris dohromady. Pak jsme cekali na chromozony a az potom nam urcili diagnozu muzskej pseumohermafrodit. A ze ma hypospadii ctvteho stupne a dalsi diagnozi jedna zni jak vagina. Takze se v tom celkem stracim. Jinak se omlouvam za preklepy pisi to na mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
18.4.14 12:57

Holky tak 7července ve dvanást jsem objednaná k dr. kočvárovi jupíííííííííí :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
18.4.14 13:51

Tak to gratuluji! hlavně aby vám poradil!!!
ty objednací termíny jsou ale fakt příšerný

jinak my jsme po operaci hypospadie v motole
nakonec to nedělal ani dr. kříž, ani dr. morávek, ale dr. poš (ová - ona je to žena, mladinka, ale sympaticka, a tehotna… to si tak nekdy rikam, ze ti doktori/doktorky musi byt pri vlastnim tehotenstvi ukrutne vystresovani, kdyz vedi, co se vsechno muze stat :) )
skoncili jsme u ni, protoze je jedina, ktera dela operace hypospadie s nejakou novou fixacni metodou po zakroku… ve zkratce: daji pindika do nejake specialni peny, takze si na nej prcek nemuze sahat a nejak si to citlive pri hojeni sam zranovat… no, a hlavne nemusel byt prikurtovany k postylce a chteli nas hned druhy den psolat domu… coz tedy mne se moc nechtelo… nakonec to za mne vyresili rotaviry, capla jsem je tam a propusteni stejne neprichazelo v uvahu--- leda ze by se mates tak den staral o mne… domu jsme stejne ale sli hned treti den, za tyden mu sundali ty obvazy, pekne si ho vyfotili do pamatniku a zatim snad ok
az na to, ze mu po obrizce zapomneli vyndat jeden steh a nevsimli si ho ani na dalsi kontrole (docela dlouho to mel otekle a ten steh vypadal spise jako stroupek), takze jsme pak jeste museli ukecavat mistniho urologa, aby mu to vyndal a nedrazdilo ho to, protoze predstava cesty do motola a cekani na ambulanci nekolik hodin, mne desila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
18.4.14 17:51

@Vera1990 tak to je super :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
19.4.14 21:40

@Meduuza páni super
Gratulujeme. to vypada jako krasna metoda!!!
Rotaviry zname. u nás je chytil po operaci hypospadie v Motole. Ja od nej pak manžel a i starší..:) prostě mazec

@Vera1990 zak super doufám ze to bude přínosne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.6.14 11:13

Dobrý den všem, moc děkuji za tuhle diskuzi, moc mi pomohla.Syn se také narodil s hypospadií. V jeho roce jsme byli u urologa v dětské nemocnici v Brně. V 17.měsících ho operovali, operoval mudr. Husár. Moc příjemný a myslím, že i šikovný člověk. prodloužil močovou trubici, spravil rozštěp a udělal obřízku. Zkušenost s oddělením byla dobrá. Na pokoji jsem byla pouze já a syn. Sestřičky byly ochotné a milé. Po zákroku měl zavedenou epicystomii z břicha, pinďu zavázaného. Ruce a nohy jsem přivazovala pouze na spaní. Přes den jsem ruce nechávala volné. Za přivázání jsem byla ráda, bez něj by se to nedalo. první převaz už jsme bohužel musely udělat 3.den po operaci. Malý začal čůrat spodem, tudíž si promočil obvazy. Může se to stát. Domů nás propustili 6.den po Operaci.Na kontrolu a převaz 6.den po propuštění. Jeli jsem už 3.den,jelikož se malý opět počůral spodem. Nyní jsme 13,den po operaci doma. Pinďa už je jen s náplastí, stehy vyndané. Zůstává nám stále vývod. Odstraní ho na další kontrole, která bude 18.den po operaci.
Brno si můžu jen pochválit. Myslím, že se operace povedla, snad se do budoucna nic nepokazí.
A všem tady děkuji za příspěvky. Než se syn narodil nic jsem o takové vadě nevěděla. Přeji všem hodně štěstí a zdařených operací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
8.7.14 10:29

@porija tak to je skvele. Malej byl prikurtovanej celou dobu k postylce a byo mu 11m. Po tech dvouch tydnech se chudacek opet ucili stat, chodit, sedet. A prvni prevaz byl hned na jipu tam byl necele tri dny mel byt dele ale potrebovali misto zato jsem rada pac jsem mohla snim byt uz na pokoji. A ktomu pre azu mel v den operace a to vecer hrozne mu to prosakovalo tak mu pichli oblbovak a prevazali. Ct rty den od operace byl vyndan epidural. A pote mel na bolest jen sirupy a cipky. Sirupi vyblinkal a cipky vytlacil. Takze byl v bolestech a brecel. No a vcera jsme byli na Karlaku u dr. Kocvara a jsme zapsany na cekatelskou listinu na operaci. Maj cca dva roky cekaci lhutu ale bude to delat jeden s nejlepsich coz jsem strasne rada. A ma skvelej pristup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
12.7.14 13:55

@Vera1990 čtu, že vás Kočvara přijal. To mám radost. On je fakt moc hodnej a všude čtu, že je prostě kapacita na svém místě. Budete v dobrých rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí