Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
22.1.14 21:47

hypospadie

@Meduuza Ano mohu potvrdit, že odběrem plodové vody se hyspopadie neprokáže. Prodělala jsem aminocentézu pro vysoké riziko Downova syndromu. Ten se vyloučil, ale objevili se jiné vývojové vady při kontrolním ultrazvuku. A pokud vím, tak to neodhalí ani ultrazvuk, protože na ultrazvuku se to objeví jen „jako malý pindík“. Tak mi to bylo řečeno doktorkou po porodu, když jsem se jí ptala proč mi to neřekla, když jsem k ní chodila. Nechtějí maminky dopředu upozorňovat, neboť se může stát, že se chlapeček narodí jen s malým pinďou.
Jsme skoro rok po operaci hypospadie v Olomouci - malý má obřízku, piňdík je menší, ale to mi říkali hned. Starší syn je bez problémů.
Všem maminkám přeji pevné nervy a hodně zdaru v operacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
23.1.14 11:45

Uroklinika - první návštěva

Ahoj všem. Píšu po dlooouhé době. Neměla jsem čas sem zajít. Máme chlapečka skoro 2 roky. Hypospádie 2.stupně…pan doktor nás poslal na Urokliniku do Prahy k posouzení pindíka. Cesta tam mi přišla v celku zbytečná. Nic moc co bych už nevěděla jsem se nedozvěděla a pan dktor nám dal na výběr, že syna můžou operovat do roka a nebo to můžeme nechat na něm at' se rozhodne sám v plnoletosti. Že operace nutná není, že jde o kosmetickou vadu a že jestli chci, plasticky mu to opravěj. Nevěděla jsem jak se mam takhle bez přítele rychle rozhodnout..jestli do roka a nebo to nechat na synovi až bude starší..tak jsem řekla že se rozhodnu doma a zavolám…doktor řekl, že nás teda dá do pořadníku že do roka by byla operace, s tim že mam zavolat jak jsme se rozhodly a kdyžtak nás vyškrtnou, kdyby jsme to chtěly nechat být…už to jsou 2 týdny co jsme tam byly a já stále váhám…říkám si že když to není nic život ohrožující, když syn bude žít normální život, tak proč ho ted trápit nějákou operací a následnou léčbou spojenou s bolestí. Ale na druhou stranu, jednou příjde puberta a s ní holky…nechci ab ymi vyčítal že se mu holky smějou, že se ho štítěj…taková holka ale za to nestojí, jenže to pubert'ák nepochopí. A co kluci na záchodě…budou se mu smát? Nechci aby se tím syn trápil ale nechci ho ani ted trápit hadičkama z bříška, injekcema a všim tim, co je po operaci spojené. Vím že mi tu nikdo neporadí. Je to moje dítě, moje rozhodnutí, ale nikdy jsem netušila, že bude tak těžký se rozhodnout za jinýho. Kdyby mi tak mohl odpovědět už ted'.Mě nějáký rozštěp co má můj syn tam dole nevadí. Já ho miluju i přez to pořád a moc! Je to moje dítě! A vzhledem k tomu co vše hrozilo za vývojové vady vlivem mnou užívaných léků jsem ráda, že nedopadl hůř! Ono těch rozštěpů bylo prorokováno mnohem víc. Ale nestalo se! A co vy maminky, jak jste se rozhodly. Nechal jste své dítě operovat ted a nebo to necháte na něm, až bude mít z toho všeho rozum a bude všechno chápat a snášet líp :think:

• Citovat
  • Upravit
10482
23.1.14 12:23

@Jarča21 my jsme se rozhodli operovat. nebyla to vada, která by mu vadila v životě, ale v budoucím plození dětí asi ano (to dr. říct neuměl) a asi v čůrání ve stoje. Rozhodli jsme se nechat ho operovat ve 2.roce věku, přesně to bylo 15m, to určil dr., a vše proběhlo bez komplikací. syn si to nepamatuje. podle mého lepší hned, dokud je malý, i ve školce už to může být problém, kdyby třeba nečůral ve stoje. rozhodně starší děti to tam prožívaly nestkutečně hůře, než můj a to ještě dostal rotavira. jemu v té době prostě stačila maminka nebo tatínek u postele a hračky. týden to zvládl.. byli jsme v motole, kde se nedělá vývod. trubička s močí vede pindíkem. trvá to kratší dobu, ale celou dobu musí ležet. jedinou injekcí byla kanyla, tu zavedli v narkoze. jinak nic.
Jsem ráda, že jsme se tak rozhodli. a jsem si jistá, že jednou bude rád i on, že to nemusí řešit, rozhodovat se, že není výrazně jiný, než ostatní kluci (jo, má obřízku.. ale to zas není tak jiné, než to, co měl..)

ale asi bych to nedělala do roka, ale lehce po roce. náš dr. říkal, že nejlepší doba je 12-18m věku, a věřím mu. i z hlediska velikosti, hojení, vnímání, nutnosti ležet, a všeho..

Je těžké rozhodovat za děti, ale na druhou stranu, usnadníš mu rozhodnutí v budoucnu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.1.14 12:27

@Jarča21 a jaký názor má na to přítel? Ale pokud není operace nezbytná, tak bych to opravdu nechala ať se jednou rozhodne malý sám, přeci jen je to operace a pro tělo zátěž. A když byste teď nešli na operaci, lze jít dřív než až bude plnoletý??? Protože kdyby se mu jednou fakt kluci smáli, tak ať se tím netrápí tolik let.

Příspěvek upraven 03.12.16 v 14:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
23.1.14 12:42

@Nataša děkuji za názor. Jen malé upozornění.) - synovi budou 2 roky..tím že jsem napsala do roka, jsem myslela, že by mu to do roka udělaly. Že se na to dlouho čeká. Takže se na operaci může dostat mezi 2-3 rokem.Jeho rozštěp ho pý na ničem ohoržovat nebude. Prý bude vše fungovat jak má. Dobře nám čůra i ve stoje, sice trošku do prava, ale až se to pořádně naučí sám, myslím, že to bude v pořádku. A děti taky prý bude moct mít. @Nessinka přítel by to taky nechal na dýl. A myslím si že i kdyby syn přišel v 16-cti že si to chce nechat operovat nebude muset čekat do 18-cti :) stačí jen naše schválení.

• Citovat
  • Upravit
1
23.1.14 13:49

Operace hypospadie v Brně

Dobrý den,
máme čtyřměsíčního chlapečka a rozhodujeme se kam s ním pojedeme na operaci s hypospadií. Doktorka nás poslala do Brna do Dětské nemocnice. V diskuzích které jsem četla si většina maminek chválilo Prahu Ke Karlovu, zatímco o Brně jsem nečetla nic. Jelikož bydlíme u Kyjova měli by jsme to blíž do Brna, na druhou stranu bych ale chtěla, aby mu to operoval co nejlepší lékař. Nemáte tedy náhodou někdo zkušenosti s Dětskou nemocnicí v Brně? Byla bych moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
23.1.14 13:55

@Jarča21
kdybych já byla postavena před dobrovolné rozhodnutí, tak bych volila operaci. Asi bych přemýšlela tak, že čím dřív se to spraví, tím míň psychoútrap si bude muset podstoupit v budoucnu. Než jsem k tomuto rozhodnutí dospěla, prošla jsem si opravdu složitým přemýšlením. Pro mě taky bude hrozně těžký poslat syna pod narkozu, vidět ho s hadičkami,…, ale říkám si, že to musím zvládnout pro jeho budoucnost. Na první konzultaci jdeme první týden v únoru, tak jsem zvědavá, co se dozvím, ale zatím jsem si to v sobě zpracovala takto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
23.1.14 13:59

Jo a holky, mluvila jsem se známou, dělá sestru u dětské doktorky a říkala, že bych se divila, kolik chlapečků je obřezaných jen proto, že to chtěli jejich rodiče. Takže žádný strachy, že by naši kluci byli nějací exoti. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.1.14 14:10

@Jarča21 aha, já myslela, že je mladší..

Já musím říct, že jak jsem od jeho narození počítala s operací, nebylo to pro mě vůbec těžké rozhodnutí, spíš jsem byla překvapená tou možností „nechat to být a nechat to na něm“, dle slov dr.. no, řídila jsem se spíš tím, že synovi chci umožnit, aby byl co nejvíce „normální“. takže jsem ani na chvilku nepřemýšlela, zda ano nebo ne.

jestli ale čůrá ve stoje, je to trochu jiná liga, náš by musel jistě v sedě. plus by plodný byl, ale možná by mu to přirozeně nešlo, nedorazilo by to tam, kam normálně. ale to nikdo neví..

znám dr., urologa, co syna s takovou hypo, jako máte nejspíš vy, nechal bez operace úplně. syn je dospělý a má dvě děti a nikdy to neřešil
je otázkou, zda by se třeba před lety váš stupeň vůbec nějak řešil, jestli jen v dnešní době neupravujeme prostě všechno. ale neznám přesný rozsah u vás, a všechny okolnosti..

je jedna věc, jakékoliv úpravy pindíka v dospívání nebo dospělosti jsou prý daleko bolestivější a nepříjemnější, než v batolecím věku.. prý (já fakt nevím :mrgreen: )
asi bych uvažovala směrem, jaká je pravděpodobnost, že to bude chtít řešit, z estetického důvodu,.. a třeba nechala udělat jen obřízku, aby to hezky vypadalo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.1.14 14:11
@ebirka píše:
Jo a holky, mluvila jsem se známou, dělá sestru u dětské doktorky a říkala, že bych se divila, kolik chlapečků je obřezaných jen proto, že to chtěli jejich rodiče. Takže žádný strachy, že by naši kluci byli nějací exoti. :dance:

tak to si mě potěšila. :palec: já ještě obřezaného neviděla, resp. nikdo v mém okolí, ve školce, co vím, tak není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
23.1.14 15:34

@Nataša
mě to taky potěšilo, když jsem to slyšela. Já se tedy po tom tedy obzvlášť nepídím, ale udělám sondáž v naší školce, sousedka tam dělá. :) Poreferuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.1.14 19:55
@zzuzanaa píše:
Dobrý den,
máme čtyřměsíčního chlapečka a rozhodujeme se kam s ním pojedeme na operaci s hypospadií. Doktorka nás poslala do Brna do Dětské nemocnice. V diskuzích které jsem četla si většina maminek chválilo Prahu Ke Karlovu, zatímco o Brně jsem nečetla nic. Jelikož bydlíme u Kyjova měli by jsme to blíž do Brna, na druhou stranu bych ale chtěla, aby mu to operoval co nejlepší lékař. Nemáte tedy náhodou někdo zkušenosti s Dětskou nemocnicí v Brně? Byla bych moc vděčná.

Zdravím, jsem ze Zlína a i já jsem byla na 1.konzultaci v Brně, neboť tam byl syn operovaný 10 dní po porodu pro jinou vývojovou vadu. Zrovna nás poslali i tam ke konzultaci…nemáme jezdit dřív jak v 1 roku…dříve neoperují. Nakonec jsem vyrazila na radu do zlínské porodnice a byla mi doporučena FN Olomouc. Letos v březnu to bude již rok od operace a jsem ráda, že vše dopadlo na 1. Čtu, že jste od Kyjova, loni v říjnu byla v Olomouci na operaci maminka se synem od Hodonína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.14 18:19

@nesssinka stou předkožkou jste mě celkem zarazila. Malému jí vzali celou tak by mě zajímalo z čeho vemou materiál při dalších operacích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.1.14 18:33

Malej je měsíc a půl po operaci. Byl operován v Motole. A co se týče hadičky z bříška tak jí malej měl. V Motole spokojená až na tu ubytovna když byl malej na jipu, a to že vám každej dr. řekne něco jiného a pak vlastně ani nevíte na čem jste. Jinak co se týče jeho zdravotního stavu teď, tak ho to furt zvědí a utvořila se dírka na místě kde jí zašívali :zed: :zed:. Zatím čůrá tím pahýlem co má mezi varlátky. Ale bojím se že začne zas čůrat tou dírkou mezi varlátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.1.14 13:52

@Vera1990 a kdy půjdete na kontrolu do Motola, aby omrkli jak to vypadá po operaci? Předpokládám, že když nelze použít předkožku, že lze použít jiný materiál :nevim:

Příspěvek upraven 03.12.16 v 14:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+