Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Fakt jooo?
Ja myslela, ze kdyz mladocha pozenu na operaci, ze mu tam vymodeluji trubici s novou dirkou a tu druhou zasiji, ze proste bude jako „normalni“ kluk. To by me tedy zajimalo, k cemu pak ta operace je dobra. Jestli by pak nestacila jen obrizka.
Ale jsem laik, toto mi rika selsky rozum.
@ebirka ona určitě k něčemu dobrá je a s tou trubicí tak určitě něco dělaj, aby byla jen jedna. Já si to zjistim 20. u primáře a jestli mě zase řekne at' se o to ted' nestarám, něco mu už fakt řeknu! Protože mě to zajímá! Je to moje dítě který musí na operaci!!!Tak chci vědět všechno! ![]()
Tak to můžu být asi šťastná jak blecha, že mi doktor na první konzultaci všechno vysvětlil jak blbcovi, do posledního detailu, na všechno mi odpověděl a dokonce mi maloval obrázky ![]()
@elinka025 píše:
Tak to můžu být asi šťastná jak blecha, že mi doktor na první konzultaci všechno vysvětlil jak blbcovi, do posledního detailu, na všechno mi odpověděl a dokonce mi maloval obrázky
Já mám stejnou zkušenost ![]()
@ebirka píše:
Fakt jooo?Ja myslela, ze kdyz mladocha pozenu na operaci, ze mu tam vymodeluji trubici s novou dirkou a tu druhou zasiji, ze proste bude jako „normalni“ kluk. To by me tedy zajimalo, k cemu pak ta operace je dobra. Jestli by pak nestacila jen obrizka.
Ale jsem laik, toto mi rika selsky rozum.
Já vím určitě, že Martin čůrá tou spodní dírkou, ta správná nefunguje.. takže já si od operačního řešení pak slibuju to, že bude fungovat jen ta správná ![]()
@Forgisek
mladoch ma tedy jen jednu tu spatne umistenou, zadnou druhou nefunkcni spravnou nema ![]()
Náš mladej měl dírku jen jednu, tu blbě umístěnou. myslím, že je to případ od případu. a každý je originál.
nám tedy všechno vysvětlili, do posledního detailu. když by nevysvětlili sami od sebe, ptala bych se, minimálně na průběh operace, na to, co vlastně a jak budou dělat, jak dlouho to bude trvat, jak dlouho bude trvat hojení. odhady nejsou 100%, ale nějakou představu dají. třeba u nás to mělo být na 90min a bylo z toho 2 a čtvrt hodiny, ale pan dr. si dal záležet a šil nějakým extra stehem.. ![]()
cílem těch operrací je vždycky udělat moč. trubici plus minus normálněji vyústěnou. ono třeba u našeho kluka nebyl problém, že by nutně musel na operaci, a le nemohl by čůrat jako kluk a jeho budoucí manželka by mě asi jednou proklínala, protože mívají potíže s početím.. jak to ústí blbě.. někdy může obřízka stačit, když je dírka dostatečně nahoře.. ale tohle musí vždycky říct urolog…
jinak na proud a směr se mi ptali vždycky, před i po operaci.. je to důležité, dělá si podle toho obrázek o stavu té trubice, co tam je, jetsli je dostatečně široká, rovná, atd… asi..
(pro novis): Ahojky, chtěla bych tě poprosila i nějaká informace ohledně vyšetření Brno vs. Olomouc, mám 12měs. syna se stejnou diagnozou, praktická doktorka nás poslala do Brna (jsme z JM), že má rači malý jít na nějaký ultrazvuk, jestli náhodou nemá vlivem té hypospádie zúženou moč. trubici, ale doufám, že to dopadne všechno v pořádku, malý je zatím bez jakéhokoliv problému. Moc se mi nelíbí varianta nechat operovat malé dítě ve věku 1-2 let. Můžeš mi napsat proč např. doktor v Olomouci vám doporučil o něco vyšší věk? A mohla by si mi napsat i nějaký kontakt nebo jméno, kam bysme se mohli v Olomouci obrátit? Přede moc děkuji! ![]()
Zdravím, syn absolvoval 1.vyšetření ve 3týdnech v Brně. Měli jsme se objednat na kontrolu kolem 1.roku. Nakonec jsem se rozhodla na doporučení doktorky ze zlínské porodnice obrátit se na FN v Olomouci. Poprvé jsem tam byla se synem kolem 3 roku. Bylo mi řečeno, že oni operují nejdříve kolem 4 roku věku dítěte.
Z důvodu toho, že dítě je již schopné spolupracovat, nechá si vše vysvětlit apod. Tehdy jsem se tomu smála, neboť jsem si vzpomněla na staršího syna ve věku 4 let a domluva nebyla možná v ničem. Ale měli pravdu-syn měl 4,5 roku v březnu 2013 v době operace a vše proběhlo hladce.
Kontakt je Fn Olomouc-dětská urologická ambulance-Mudr. Šmakal-operující lékař, nebo je ještě v ambulanci Mudr. Vrána. Oba jsou velmi příjemní.
Mně osobně se taky nelíbilo, že by mi tak brzo operovali dítě-syn měl i tak dost těžký start do života a operovali ho již 10. den po porodu právě v Brně. Takže já jsem byla za, aby se dával postupně dohromady. Mudr. Šmakal mi řekl, že operovat budou dřív než půjde do školy.
Syn je od března po operaci a je v pohodě.
@Nataša píše:
@Jarča21
v 15měsících.
Záleží hodně i na zvyklostech pracoviště, kam jdeš. V motole, kde jsme byli my, se operuje hodně brzy. děti to dobře snáší a dobře se to hojí. Týden byl uvázaný k posteli, tam, pak měsíce se nesměl koupat, jen sprchovat a musell se hlídat, aby se hodně nepraštil, nebo tak, a taky kudy čůráa pak už žádná omezení.
záleží na formě hypospadie, některé se ani nemusí operaovat, některé hlavně proto, aby nebyla v budoucnu snížená plodnost, některé proto, aby mohl kluk čůrat, jak se patří, tj. ve stoje,.. ty, kde se oparvdu MUSÍ operovat, těch je hodně málo.
jinak opravdu. čím dřív, tím líp, nebo pak až později. z ého úhlu pohledu je nejhorší absolvovat to mezi 2 a 4 rokem věku, z hlediska toho, e byl týden přivázaný k posteli za ruce i nohy. do těch dvou se dal zabavit a podle staršího vím, že po 4. roce pohádky, DVD, různé hry,.. taky dobrý. ale mezi tím, bych to u našich hyperakčních dětí nedala..
(mladej měl dírku v půlce pindíka zespodu a rozštěp předkožky. takže mu udělali novou díku víc nahoře a obřezali tu předkožku. jediné, v čem se liší je ta obřízka a proti staršímu bráchovi má takový kratší pindík a širší konec.ale čůrá do dálky a do výšky úplně bravurně. je ale pravda, že mu to trvalo, že zpočátku nechtěl, a čůral si dál pod nohy.. )
mi jdem v prosinci take do motola k dr. Morávkovi a narovinu mi řekl že to ma malej aspon na tři operace. Čekaly jsme na výsledky chromozonu, na první pohled není poznat zda je kluk či holka.
máme něco jako pindíka mezy varlátky, ale ani to nevypada jako pindik a cura dírkou co ma
take mezy varlatky. máme zvyšenou spotřepu plen protože jak mile se obruzí tak má zánět močaku
.26.12.2013 nám bude rok a 3.12.2013 máme prvni operaci
@Vera1990 máme hypospádii 2 st. V lednu jedeme na urokliniku ke konzultaci a operovat se prý bude kolem 2-4 roku. Takže už mám od primáře nefrologii víc informací. Nechtěl to se mnou víc řešit, než malýmu bylo ted' 18 měs.
Mi máme 4stupeň. U nás se to musí řešit co nejdřív. Je náchylnej na záněty močáku ![]()
Ahojky, tak máme za sebou první kontrolu v Praze u Mudr. Drlíka.. Martínek má subkoronární hypospadii, na leden máme naplánovanou meatotomii a cca za 2 roky by měla být velká operace.. Jinak jsem moooc ráda že jsem se rozhodla jít na Karlák, byla jsem shodou okolností i v Motole kvůli očkování a to je teda děsnej špitál, vůbec se mi tam nelíbilo.. ![]()
Máte někdo s meatotomií zkušenosti?
@Forgisek Ahoj my máme meatotomii za sebou před víc jak rokem v Brně. Co by jsi potřebovala vědět? Ráda pomůžu, ale asi to každej špitál má jinak.