Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
26.8.13 23:32

@Jarča21
neboj, ono to sice vypadá hrůzně, ale oni dokud jsou malí, nic si z toho pak nepamatují.. myslím, že ho to nijak extra nebolelo. aspoń teda nekňučel, jen první den po narkoze. horší bylo, daleko horší, že chytil rotavira a celý pobyt v motole blil a měl průjem. všichni jsme to chytili od něj, chudák nemohl nic moc jíst. ale i tak měl bezva náladu a už pár hodin po návratu domů na něm nebylo poznat ani to, že týden ležel (oni jsou pak jak hadroví panáci, sednout si nechtějí, nic..).

určitě si zjisti další postup, ale spíš než aby ses ptala, prostě řekni primáři, že chceš odeslat do motola, aby tě vzali a abyste mohli mít oper. co nejdříve. nějakou dobu se ještě čeká!

držím palce. ne vždycky se to povede na první pokus. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3439
26.8.13 23:49

Ahoj holky, maly (10 mes.) ma taky hypospadii, pry lehci. Mam ty same pocity jako @Jarča21, jestli je operace nutna, aby se mu nesmaly deti, tezkou hlavu v puberte,… Zatim ho videla jen detska doktorka a nefrolozka (mel problem s ledvinou), ta mi dala cislo na Karlak, ale zaboha se tam nemuzu dovolat. Detska se uz na me kouka, jak na matku, co se nestara. :zed: Kdyz to tady ctu, tak si rikam, jestli by nebyl lepsi ten Motol, kdyz to delaji driv. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elinka025
26.8.13 23:55

Ahoj holky, můj syn byl na operaci na Karlovu a byl mu rok a půl… Myslím, že to není tak, že někde to dělají dřív a někde ne, je to případ od případu..

• Citovat
  • Upravit
Jarča21
27.8.13 13:07

@ebirka a zkoušela jste najít stránky nemocnice? Třeba by jste se dovolala alespon' na přepojovatelku. Já když volám do nemocnice o nějáké své výsledky, musim volat kolikrát celý den, abych se dovolala :zed:

• Citovat
  • Upravit
elinka025
27.8.13 13:18

@ebirka Já mám číslo Ke Karlovu 224 967 859..

• Citovat
  • Upravit
3439
27.8.13 15:25
@elinka025 píše:
@ebirka Já mám číslo Ke Karlovu 224 967 859..

ja mam cislo 224 967 018 :nevim:, jak jsem psala, dostala jsem ho primo od doktorky, takze ani nevim, kam se mam dovolat. Ale zkusim ten jejich web, snad budu chytrejsi.

@Jarča21
no, to je prave to co nemam, cas a klid, abych cely den sedela na telefonu. Mam mimino a batole a ti zkratka zaberou dost casu. Snad nekdy budu mit stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elinka025
27.8.13 15:29

@ebirka Tak jsem koukla na jejich stránky a tam mají úplně jiný :D To je fakt čurbes, ale na to, co mám uložené v tel jsem se dovolala přímo do dětské ambulance. Tak přeji, aby se brzy povedlo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3439
27.8.13 16:01
@elinka025 píše:
@ebirka Tak jsem koukla na jejich stránky a tam mají úplně jiný :D To je fakt čurbes, ale na to, co mám uložené v tel jsem se dovolala přímo do dětské ambulance. Tak přeji, aby se brzy povedlo :nevim:

moc diky, zkusim to Tvoje. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
27.8.13 19:40

@ebirka já taky nemam čas ani klid. Dítě mám sice jen jedno, ale nemam rozhodně čas sedět a volat, takže hold musim všechny tyhle věci vyřizovat i když do toho sama ještě něco vyřizuju nebo nevim co dřív. Hold tu jednu ruku musim uvolnit a volat. Jenže vy máte dvě děti, tak to chápu. Přeju brzké vyřízení

• Citovat
  • Upravit
novis
28.8.13 09:11

hypospadie

@Nataša píše:
@Jarča21
v 15měsících.
Záleží hodně i na zvyklostech pracoviště, kam jdeš. V motole, kde jsme byli my, se operuje hodně brzy. děti to dobře snáší a dobře se to hojí. Týden byl uvázaný k posteli, tam, pak měsíce se nesměl koupat, jen sprchovat a musell se hlídat, aby se hodně nepraštil, nebo tak, a taky kudy čůrá :) a pak už žádná omezení.

záleží na formě hypospadie, některé se ani nemusí operaovat, některé hlavně proto, aby nebyla v budoucnu snížená plodnost, některé proto, aby mohl kluk čůrat, jak se patří, tj. ve stoje,.. ty, kde se oparvdu MUSÍ operovat, těch je hodně málo.
(mladej měl dírku v půlce pindíka zespodu a rozštěp předkožky. takže mu udělali novou díku víc nahoře a obřezali tu předkožku. jediné, v čem se liší je ta obřízka a proti staršímu bráchovi má takový kratší pindík a širší konec.ale čůrá do dálky a do výšky úplně bravurně. je ale pravda, že mu to trvalo, že zpočátku nechtěl, a čůral si dál pod nohy.. )

jinak opravdu. čím dřív, tím líp, nebo pak až později. z ého úhlu pohledu je nejhorší absolvovat to mezi 2 a 4 rokem věku, z hlediska toho, e byl týden přivázaný k posteli za ruce i nohy. do těch dvou se dal zabavit a podle staršího vím, že po 4. roce pohádky, DVD, různé hry,.. taky dobrý. ale mezi tím, bych to u našich hyperakčních dětí nedala.. :nevim:

Ahoj maminky,
můžu potvrdit Natašiny slova-syn úplně stejnou hypospadii-operovaný byl letos v březnu ve FN v Olomouci ve 4,5 letech. S tím rozdílem, že přivázaný byl jen na JIRPu a od přeložení už vůbec. Ve čtvrtek ho operovali, v pátek přeložili na normální pokoj, v sobotu už seděl a v neděli už chodil po pokoji a v pondělí už i po chodbě.
Každá nemocnice to má jinak-jak věk, způsob operace, délka pobytu, apod.
Když čtu příspěvky maminek z Prahy, tak se hodně liší od mých zkušeností se synem.
Na operaci byl syn objednaný 5 měsíců a vše klaplo-žádné volání a přeobjednávání. Ba právě naopak-volali nám dokonce i na dřívější termín, který se uvolnil.
O nějakém dlouhodobém přivazování nebo ležení ani nemluvím.
Je to fakt případ od případu a nemocnice od nemocnice.
Mně po narození syna poslali na konzultaci do Brna, kde by ho v 1.roku operovali, po doporučení lékařky ze zlínské porodnice jsme odjeli do Olomouce, kde mi primař řekl, že budou operovat nejdříve kolem 4 roku.
Vše dopadlo na výbornou a jsem ráda, že to syn zvládl s bravurou-lépe než já.
Dnes čůrá přesně jak Natašin syn a je nadšený že má „nového šulinka“. A přesně jak srovnává Nataša i já mám tu možnost-mám 2 kluky a je to tak jak píše. Hlavní je, že operace splnila účel a v budoucnu můžeme, my maminky, očekávat děkovné dopisy od budoucích snach!!!(aspoň doufám).

• Citovat
  • Upravit
10482
28.8.13 13:44

Právě to přivazování je důležité v případě, že se nová močová trubice hojí na cévce, kterou dítě čůrá. je důležité, aby se cévka co nejméně hýbala kvůli riziku vzniku píštěle.
např. Ke Karlovu dělají epicystostomii, tj. vývod z močáku břišní stěnou a děti jsou tak mobilní, nemusí ležet. nicméně, většinou tam stráví delší dobu. V motole to byl týden, a hnedka domů.

doc. Morávek nám říkal, a i se to dočtete všude v odborných publikacích, že neexistuje jednoznačný názor na to, zda je lepší hojení na cévce nebo s epicys., že kdyby jeden způsob měl statisticky lepší výsedky, dělal by se jen ten. a že záleží na konkrétním praacovišti.

jinak v Motole není oddělená JIP, dítě jde po operaci přímo na pokoj, kam bylo přijato, i s monitorem, případě přifukovaním kyslíku nad postel. v pokojji je rozkládací křeslo pro maminku. když máte kliku a není přecpaáno, jsou tam i dvoujlůžáky, bohužel, s jedním křeslem.. co je v Motole mizerné dlouhdobě je jídlo. jak pro doprovod, tak pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novis
28.8.13 20:21

hypospadie

@Nataša píše:
Právě to přivazování je důležité v případě, že se nová močová trubice hojí na cévce, kterou dítě čůrá. je důležité, aby se cévka co nejméně hýbala kvůli riziku vzniku píštěle.
např. Ke Karlovu dělají epicystostomii, tj. vývod z močáku břišní stěnou a děti jsou tak mobilní, nemusí ležet. nicméně, většinou tam stráví delší dobu. V motole to byl týden, a hnedka domů.

doc. Morávek nám říkal, a i se to dočtete všude v odborných publikacích, že neexistuje jednoznačný názor na to, zda je lepší hojení na cévce nebo s epicys., že kdyby jeden způsob měl statisticky lepší výsedky, dělal by se jen ten. a že záleží na konkrétním praacovišti.

jinak v Motole není oddělená JIP, dítě jde po operaci přímo na pokoj, kam bylo přijato, i s monitorem, případě přifukovaním kyslíku nad postel. v pokojji je rozkládací křeslo pro maminku. když máte kliku a není přecpaáno, jsou tam i dvoujlůžáky, bohužel, s jedním křeslem.. co je v Motole mizerné dlouhdobě je jídlo. jak pro doprovod, tak pro dítě.

Ano i v tom to bylo jiné-syn měl vývod z močového měchýře a byli jsme tam 14 dní, neboť jsme ze Zlína, tak jsme radši pro případ komplikací zůstali déle. Pak na týden ještě s vývodem domů a pak ambulantně mu ho při kontrole čůrání vyndali. Syn byl na JIRPu z důvodu šelestu na srdci, takže byl brán jako rizikový pacient, ale přístup tam byl celodenní a druhý den než bylo volné lůžko na oddělení jsem tam byla od rána a pomalu už ho krmila a hlídala odvázané ručičky. Pokoj jsme měli jednolůžák, ale i jiné pokoji s přistýlkami v podobě vyklápěcích postelí byly dobré.
Přesně jak říkáte-každá nemocnice má svůj způsob a drží se ho.
Ale buďme rády, že je to jak to je, a že to má úspěch.

• Citovat
  • Upravit
Jarča21
4.9.13 13:30

Dvě dirky

Maminky dneska jsem si všimla při utírání toho mího klučíka že má taky dvě dirky.To má každej kluk s Hypospádií? Nevím jestli o tom náš nefrolog ví.

• Citovat
  • Upravit
24
4.9.13 13:38
@Jarča21 píše:
Maminky dneska jsem si všimla při utírání toho mího klučíka že má taky dvě dirky.To má každej kluk s Hypospádií? Nevím jestli o tom náš nefrolog ví.

No jestli každý to nevím, ale Martínek to tak má.. Normální dírku tam kde má být a pak jednu níž zespodu kterou čůrá.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
4.9.13 18:49

@Forgisek taky to malej tak má. Jednu tak jak má být a pod ní ještě jednu. Kterou čůrá nevim :( ještě plínkuje :( budu to muset zjistit.Ten doktor mi taky nic neřekne sakra! Vždycky se mě ptal jen na sílu proudu v mm a směr! :zed: :pocitac: :nevim: :cert: :idea:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA