Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
náš roční prcek má také diagnostikovanou hypospadii. Ve čtvrtek jsme měli nastupovat do Motola k p. doktoru Morávkovi. Bohužel, prcek má chronickou rýmu (už od října) a zvýšenou sedimentaci. Pediatrička nám tedy nedoporučila anestezi a musela jsem nás přeobjednat. Nabídli mi termín už za 2 měsíce (11.6. nástup do nemocnice, 12.6. operace), což je asi docela dobrý. Manželovi se to termínově ale moc nelíbí, protože bychom měli začátkem července jet k moři. Přiznám se, nevím, jak probíhá pooperační období - režim, hojení, kontroly. V Motole, jak nestíhají, tak mi prostě po telefonu nadiktovali nový termín a nebyl moc čas nad ním hned přemýšlet a propočítávat. Mohli byste mi, prosím, někdo napsat vlastní zkušenost? Počítám se 7 až 10 dny v nemocnici, pak ale vůbec nevím, jak dlouho klidový režim - tj. bez koupání, dlouhého cestování a jak je to s kontrolami - abchom mohli někam odjet na 7-14 dnů a nebyl to problém. Přinejhorším bych nás ještě jednou přeobjednala, i když se mi to kvůli práci s každou změnou dost komplikuje. Budu moc ráda za každou reakci a povzbuzení… Pořád doufám, že vše dopadne dobře a budeme bez komplikací ![]()
Ahoj Marcelo, jak jste nakonec dopadli. Jsme na tom podobně - viz můj další příspěvek.
@MarcelaN píše:
Ahoj děvčata…
chci se zeptat…
Se synem máme jít teď ve čtvrtek na operaci do Motola na hypospadii - podle Dr. Kříže jen kosmetická záležitost a po dvou - třech dnech dom…ale podle papírů malej nesmí mít rýmu ani kašel…a máme teď doma malou se 40 horečkami a kašlem, malej taky začal kašlat, takový ten hlenovitý, zakašle tak jednou za hodinu…ale kašle…budu to asi muset přehodit, pochybuji, že se za úterý a středu srovná…
Měnila jste některá termín? jme objednáni na zákrok přes půl roku a nechi jít za měsíc nebo dýl..čím dřív, tím líp a rozhodně nechci v létě…
@Meduuza píše:
Ahoj všem,
náš roční prcek má také diagnostikovanou hypospadii. Ve čtvrtek jsme měli nastupovat do Motola k p. doktoru Morávkovi. Bohužel, prcek má chronickou rýmu (už od října) a zvýšenou sedimentaci. Pediatrička nám tedy nedoporučila anestezi a musela jsem nás přeobjednat. Nabídli mi termín už za 2 měsíce (11.6. nástup do nemocnice, 12.6. operace), což je asi docela dobrý. Manželovi se to termínově ale moc nelíbí, protože bychom měli začátkem července jet k moři. Přiznám se, nevím, jak probíhá pooperační období - režim, hojení, kontroly. V Motole, jak nestíhají, tak mi prostě po telefonu nadiktovali nový termín a nebyl moc čas nad ním hned přemýšlet a propočítávat. Mohli byste mi, prosím, někdo napsat vlastní zkušenost? Počítám se 7 až 10 dny v nemocnici, pak ale vůbec nevím, jak dlouho klidový režim - tj. bez koupání, dlouhého cestování a jak je to s kontrolami - abchom mohli někam odjet na 7-14 dnů a nebyl to problém. Přinejhorším bych nás ještě jednou přeobjednala, i když se mi to kvůli práci s každou změnou dost komplikuje. Budu moc ráda za každou reakci a povzbuzení… Pořád doufám, že vše dopadne dobře a budeme bez komplikací
já osobně bych přeobjednala. Pak se vám začne u moře něco dít a co tam s ním budeš dělat? Nebo předělala moře-nebo úplně zrušila. Ono v létě taky žádná hitparáda jít na operaci v tom teple.
No, právě, já bych raději nechala termín, třeba i s tím, že bychom nikam nejeli. Akorát manžel bude z toho na prášky. Tu cestu plánujeme už nějaký ten pátek. S operací v dubnu to vycházelo dobře a teď takovýhle veletoč.
Ach jo… A vy máte stejný problém - hypospadie? Zkušenosti z Motola? Musím mrknout do dřívějších diskusí, jestli tam ještě něco nenajdu, ale na první oko jsem průběh hojení, kontrol apod. v Motole nikde neobjevila.
@Meduuza píše:
No, právě, já bych raději nechala termín, třeba i s tím, že bychom nikam nejeli. Akorát manžel bude z toho na prášky. Tu cestu plánujeme už nějaký ten pátek. S operací v dubnu to vycházelo dobře a teď takovýhle veletoč.
Ach jo… A vy máte stejný problém - hypospadie? Zkušenosti z Motola? Musím mrknout do dřívějších diskusí, jestli tam ještě něco nenajdu, ale na první oko jsem průběh hojení, kontrol apod. v Motole nikde neobjevila.
my byli v Motole.
záleží i na formě hypospadie, ale v zásadě náš mladej byl 8 dní v Motole, (čt příjem, pátek operace, další pátek domů.) celou dobu poop tam byl přivázaný za měkké kurty k posteli za kotníky a zápěstí. z pindíka jde cévka na které srůstá moč. trubice. pindík je zavázaný gázou. před propuštětím vyndali cévku a od té doby už ok, chvilku byl po tom týdnu ležení gumový, nechtěl ani sedět, ale vyndali mu to v 9 ráno a ve 2 odpoledne běhal po bytě doma jak čamrda.
za měsíc poop byla kontrola v motole. pak za dalších 5měsíců, tj. po 6m od operace a od té kontroly jsme vyřazeni, pouze v případě problémů hned přijít.
ten první měsíc se směl jen lehounce sprchovat, nesměl se máchat ve vodě, koupiat. pak dál se nesměl koupat, dokud mu nevypadaly stehy.
takže ve vašem případě bych rozhodně 11/6 nešla, vzhledem k moři, nebo naopak, nejela k moři. koupat by se rozhodně nesměl!! (u nás to trvalo asi skoro 8 týdnů, než jsem ho nechala máčet ve vaně.. )
a tu rýmu už máte OK?
mladej šel s kašlem. jenže výsledky měl ok, na orl čistej, závěrem asi alergie a reflux, a pravda byla, že v motole ani nezakašlal.. akorát ho poop trochu odsáli na sále, a asi z něj dostali poslední hnus, co nevykašlal a pak byl fakt klid hrozně hrozně dlouho. takže u nás to paradoxně navíc ještě polomohlo i v tomhle ![]()
jo, jinak ještě na chíře v motole se nechodí na jip. hnedka poop přivezou dítě na pokoj, kde zapojí monitoring, někdy přifukují nad postýlku kyslík, kape infuze. ale je to ten pokoj, kde vás přijmou den přdem a kde bude celý týden. je to docela fajn systém.
jo a bacha na místní dětský koutek, bych řekla, že tam žijou rotaviry. koho znám, ten tam něco chytil, teda tohle
my taky.. ![]()
Ahoj, máte někdo zkušenost s urologií v Hradci Králové?
Ahoj Natašo,
dík za info, už jsem moudřejší ![]()
Rýmu má právě pořád, a to od konce října doteď. Problém je, že Pamykoin (nějaká antibiotika do nosu) nám nezabrala a na ORL nás doktorka poslala až dnes - 2 dny před nástupem do nemocnice. Navíc má prcek trochu zvýšenou sedimentaci. I když se chová úplně normálně. Je veselý a hravý a spokojený. Jenže, bohužel, zahleněný, a to je pro narkózu asi problém. Na ORL jsme šli hned a ani tamější doktor nevěděl, co s námi. Udělal nám sice výtěr, výsledky budou ale až příští týden, takže naprd a musela jsem nás přeobjednat s tím, že by nás za tohoto stavu na operaci nevzali. No, co dodat, máme pech
Už můžu jen doufat, že se změnou počasí se rýmy zbavíme.
Doufala jsem, že na tu operaci půjdeme a do léta budeme ok. Tj. prázdniny v pohodě a možnost nastoupit následně na částečný úvazek do práce. Takhle se všechno komplikuje. No, hlavně ale, aby to prckovi dobře dopadlo ![]()
Jinak gratuluji, že to u Vás takhle krásně dopadlo. My máme cca 50% zkrácení močové trubice, tak nevím. asi nic tragického, ale úplně jednoduchý to taky nebude…
@Nataša píše:
my byli v Motole.
záleží i na formě hypospadie, ale v zásadě náš mladej byl 8 dní v Motole, (čt příjem, pátek operace, další pátek domů.) celou dobu poop tam byl přivázaný za měkké kurty k posteli za kotníky a zápěstí. z pindíka jde cévka na které srůstá moč. trubice. pindík je zavázaný gázou. před propuštětím vyndali cévku a od té doby už ok, chvilku byl po tom týdnu ležení gumový, nechtěl ani sedět, ale vyndali mu to v 9 ráno a ve 2 odpoledne běhal po bytě doma jak čamrda.
za měsíc poop byla kontrola v motole. pak za dalších 5měsíců, tj. po 6m od operace a od té kontroly jsme vyřazeni, pouze v případě problémů hned přijít.
ten první měsíc se směl jen lehounce sprchovat, nesměl se máchat ve vodě, koupiat. pak dál se nesměl koupat, dokud mu nevypadaly stehy.takže ve vašem případě bych rozhodně 11/6 nešla, vzhledem k moři, nebo naopak, nejela k moři. koupat by se rozhodně nesměl!! (u nás to trvalo asi skoro 8 týdnů, než jsem ho nechala máčet ve vaně.. )
a tu rýmu už máte OK?
mladej šel s kašlem. jenže výsledky měl ok, na orl čistej, závěrem asi alergie a reflux, a pravda byla, že v motole ani nezakašlal.. akorát ho poop trochu odsáli na sále, a asi z něj dostali poslední hnus, co nevykašlal a pak byl fakt klid hrozně hrozně dlouho. takže u nás to paradoxně navíc ještě polomohlo i v tomhlejo, jinak ještě na chíře v motole se nechodí na jip. hnedka poop přivezou dítě na pokoj, kde zapojí monitoring, někdy přifukují nad postýlku kyslík, kape infuze. ale je to ten pokoj, kde vás přijmou den přdem a kde bude celý týden. je to docela fajn systém.
jo a bacha na místní dětský koutek, bych řekla, že tam žijou rotaviry. koho znám, ten tam něco chytil, teda tohlemy taky..
To malému končí moč trubíce jak začínaj varlátka tak mezi nima
Dobrý den,
syn má 1 měsíc po operaci hypospadie v Olomouci.14 dní jsme byli v nemocnici, pak nás na týden pustili domů i s vývodem z močového měchýře a ve čtvrtek před Velikonocemi jsme jeli vývod vytáhnout. Kontrola za 6 týdnu, žádné kolo, odrážedlo, lehké sprchování a žádné bouchnutí hlavně!
@Meduuza píše:
nene my jsme se nakonec rozhodli neoperovat. Má velmi lehkou hyposp.,ale řešili jsme to stejné. Zaplacené moře a měsíc předtím naplánovaná operace.Ono by se to mělo hojit a být dobrý za ten měsíc, ale je to případ od případu. Nakonec jsme operaci zrušili a rozhodli se že už ji dělat nebudem. Až bude chtít sám-necháme to na něm. Musím ale podotknout že má velmi lehkou formu a žádný problém. Ani s křivým čůráním. Vše zvládá na jedničku.
Vera - moc moc držím palce, ať Vám všechno dobře dopadne. To asi bude o dost komplikovanější, než u nás.
Novis - aha, to vypadá na trochu jiný postup než v Motole, ale termínově to je taky tak 3-4 týdny po zákroku první kontrola, pak do měsíce další a dál se uvidí podle hojení. Taky moc držím palečky, ať je vše bez komplikací.
A já jdu ještě přemýšlet, jak to nakombinovat. Možná je zkusím přemluvit, jestli by nás nevzali v nějakém uvolněném termínu ještě před tím 11.6. - třeba i narychlo - navíc 11.června mám narozeniny, a to bych raději oslavila jinak
. Podmínkou je ovšem, že budeme bez rýmy, a to se teď zdá jako nepřekonatelný problém.
Meduze-děkuji za přání, velice v to doufám.
Bylo nám řečeno, že teprve po 2-3 měsících bude vše ok/teda vzhledově/.Pravda je, že má pindíka ještě trochu opuchlého, i steh tam ještě je vidět. Neustále promazáváme a jednou denně koupeme v heřmánku. Ale den ode dne to vypadá lépe!!! ![]()
Meduuza: děkuji 3.prosince jdem na první operaci do Motola k MUdr. Morávek a teď 25.4. jdem na velkej ultrazvuk na dětckou gindu aby se ukázalo zda má v bříšku jen klučičí orgány nebo dělohu
Vera: Vzhledem k tomu, co všechno už dnešní medicína zvládá, věřím, že i u Vás vše bude OK! Třeba to bude trvat o trochu déle, ale snad to vše stihnete, dokud si prcek nebude tolik pamatovat, a pak už bude mít jen příjemné dětství.
Tak 25. na Vás budu myslet, ať je nález bezproblémový a prcka nečekají další akce.
Ahoj děvčata…
chci se zeptat…
Se synem máme jít teď ve čtvrtek na operaci do Motola na hypospadii - podle Dr. Kříže jen kosmetická záležitost a po dvou - třech dnech dom…ale podle papírů malej nesmí mít rýmu ani kašel…a máme teď doma malou se 40 horečkami a kašlem, malej taky začal kašlat, takový ten hlenovitý, zakašle tak jednou za hodinu…ale kašle…budu to asi muset přehodit, pochybuji, že se za úterý a středu srovná…
Měnila jste některá termín? jme objednáni na zákrok přes půl roku a nechi jít za měsíc nebo dýl..čím dřív, tím líp a rozhodně nechci v létě…