Hypospadie - máte zkušenosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30.1.13 21:10

hypospadie

My jeste trpime hydronefrozou tak jsem volala do Olomouce do Fakultky zda by nas tam vzali na nefrologii a taky na urologii. no a pani lekarka mi rikala ze neberou ze maji plno. tak jsem smutne zavesila protoze jsem mela doporuceni na pani lekarku od jedne maminky.
tak hledam dal a v tom mi vola pritel, ze jeho vojensky doktor tam volal do fakultky a ze mluvil s nejakou pani primarkou. a najednou vse jde. ta pani doktorka nas vezme dokonce i objedna… proste jak clovek kurna nema moznost znamosti i kdyz jen male.. tak smuuuuuula…
je to sice mimo tema ale musela jsem se podelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.1.13 21:50

@ladyjennynka
bohužel to tak je, bylo a asi vždycky bude.
ono mají asi opravdu plno. (limity pojišťoven jsou třeba neúprosné..)

ale když někdo zavolá, hele, mám toho a toho, tak oni se postarají.. funguje to jako vzájemná výpomoc - já ti ošetřím známého, ty mi vezmeš překladového pacienta,..
mám to tak nějak z první ruky a vím, že zdravotnictví tahle prostě dodnes funguje. a vím, že bez těch známostí si kolikát ani dr. neškrtne, když shání místo pro pacienta.. (vím, jak manžel tráví hodiny na telefonu, když potřebuje umístit někoho s TBC!! a fakt třeba tři hodiny, po celé republice :pocitac: jako a co s tím chudákem nemocným, domů ho poslat nesmí, nechat si ho nesmí, :zed: )

ale tak hlavně, že vás objednají!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novis
8.2.13 17:36

Hypospadie

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti z Fn v Olomouci? Jdeme se synem v březnu na operaci s hypospadii. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
343
5.3.13 11:19

Ahoj holky, ještě mám takový dotaz. Vygooglila jsem si hypospádii a někde mi to vyjelo ve spojení s hermafrodií. Prostě, že ten chlapeček má jak pindíka, varlata, tak ještě uvnitř má dělohu s vaječníka. Obrázky tam byly 3 typy hypospádie. Vyústění u kořene penisu, uprostřed a na hraně žaludu(to má náš malý). Náš malej má i menšího pindíka a varlátka také nemá moc velká. Nevíte někdo náhodou, zda na tudělohu uvnitř by se přišlo při sonu ledvin, který dělali každému již v porodnici nebo na sonu kyčlí? Nebo když jste byli na operaci s chlapečkama, tak jest-li vám dělali nějaké další sono. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
5.3.13 11:43

A ještě jsem se chtěla zeptat, zda jste byli na genetice. Psala m jedna maminka, její syn má též lehkou hypospádii, že byli na genetice s malým a i jim brali krev. Prý hypospádie často souvisí i s jinou skrytou vrozenou vadou. Nás nikdo nikam zatím neposlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
5.3.13 11:53

@lubleni Myslím že hermafrodii by poznali na kyčlích. A na genetiku nás nikdo neposlal i když jsem o tom už taky slyšela. Říkala jsem to i dr. jak dětské, tak na urologii, na a dokonce i na prenatální diagnostice, když jsem čekala druhý. Všude mi řekli to tejný-nedělá se to pokud nemáš ještě něco přidruženýho.
Paní mohli posílat né přímo kvůli hypospádii, ale mohli mít ještě něco v rodině nebo např. ještě špatný výsledky ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
5.3.13 12:25

@Edita27 tak to jsi mě trochu uklidnila. A druhé miminko máte též chlapečka bez hypospádie? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
5.3.13 13:42

@lubleni nene je to holčička. Prvně jsme uvažovali nebo spíš já jestli jít do druhýho tudíž do rizika že bude mít taky hyposp. ale ve 12tt. jsem se mmohla přestat nervovat když mi dr. řekl že u tohoto dítěte hypospádie nehrozí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.3.13 19:47

Náš mladší má hypospadii. mám ještě jeednoho kluka a ten ji nemá. genetické vyšetření mu nedělali a o hermatofrodii nikdo nemluvil.co já viděla obrázky v knize, bylo to na první pobled zřetelné, že je něco špatně, ty pindiky byly fakt maličký. skoro žádný. jinak děloha by samozrejne vidět byla.

takže já bych byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
5.3.13 19:58

Na urologii detske pracuji, tydne se u nas odoperuji cca 1-2 hypospadici, delam tam 18 let, za tu dobu, co pamatuju, zadny hypospadik-hermafrodit nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.3.13 07:44

Děkuji za uklidnění. 25. března jedeme k panu docentovi Kočvarovi, aby se malýmu na tu hypospádii podíval. Jsem z menšího města a zde máme 1 uroložku a ta spíše specializuje pro dospělé, tak jsem se objednala do Prahy. Také nám pomaleji roste hlavička a od 5 měsíce máme zarostlou fontanelu. Nyní v 9 měsících má obvod 44,5 cm, tak jsem zase volala docentce Krásničanové do Motola na antropologii. Zatím prý jedeme tak nějak ve své přímce a ještě chtěla poslat fotky hlavičky a dneska mám volat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.3.13 15:56

@lubleni buď v klidu i s hlavičkou :) je tedy horší ta zarostlá fontanela, a musí se sledovat dynamika růstu, ale i kdyby rostla pomaličku, tak když roste tak je to dobré.. celkově malá hlavička není :) 45cm je obvod hlavy mého 2!letého dítěte :) (ono se musí dívat i na tvar hlavy, takže ta fotka je na místě. a taky na genetické dispozice..) ale mého staršího kvůli tomu hnali na neurologii, kde ale paní dr. když zjistila, že obvod mé hlavy je 54 a manželovy 55cm :) tak naznala, že dítě prostě nemůže mít obr hlavu.. a právě že měl od počátku dospělý tvar, žádnou mozkovnu vzadu.. měl 36cm v 6měsících. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.3.13 19:34

@Nataša Přesně jak popisuješ, žádnou mozkovnu vzadu. Já mám obvod hlavy 53,5 a manžel 60 cm. Tak ji bude mít možná po mně. Dneska jsem tam volala a paní docentka Krásničanová mi řekla, že od narození jedeme přibližně v jedné lajně a dle fotek si myslí, že je vše v pořádku. Hrbolek na čelíčku, který vede k zašlé fontanele, se prý věkem ztratí. Musím věřit, že nám poroste :) Do Prahy prý jezdit na konzultaci nemusíme. Zašlá fontanela prý problém neneí, ale jak píšeš musí se více sledovat růst a tvar hlavičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.13 10:21

Ahoj holky. I já se musím přidat. Syn má hypospadii glandis - to je nejmírnější forma, vyústění trubice na žaludové brázdě. Jezdíme každý rok na kontroly na plastiku ke sv. Anně v Brně, k primáři Výškovi. Syn bude mít za chvíli 3 roky a pan primář řekl, že mezi 3. a 4. rokem budou operovat. Takže očekávám, že brzy dostaneme přesný termín. Zatím žádné problémy nemáme, vše funguje i čůrání ve stoje se daří, i když se mu hůř míří. Operace se moc bojím. Nemáte některá zkušenosti s plastikou u sv. Anny?

• Citovat
  • Upravit
168
12.3.13 21:43

hypospadie

Ahoj holky chci se zeptat zda nemáte některá, svás skušenosti z hypospadii u které, je močová trubička ukončena mezi varlátky :,( zatím jsem se dočetla jen o lehčích formách děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí