Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A jak se to dělá v Motole s jídlem? To musíte nechat dítě přikurtované samotné a jít se někam najíst do jiné budovy? ![]()
@Vera1990 tak nevím, ale kvalita mi taky nepřišla nic moc:) ale hlavně pro malého. tomu nosili kaši s haší, bylo mu 15měsíců! nakonec jsem dostávala od sestřiček skleničky. já tam jíst nechodila, páč jsem ho nedokázala nechat samotného.
ale jinak super - pokoj jen pro nás,, rozkládací křeslo, všechno v pokoji. lednička na oddělení, malá kuchyňka. na tohle si nemůžu stěžovat. nad tím, co nosili mladému k jídlu kroutily hlavou i nešťastné sestřičky a fakt se snažily.
chtěla jsem tehdy napsat Ludvíkovi (řediteli) ale nakonec jsem měla víc práce a zlost na jídlo vyprchala. ale oni za to navíc vlastně nemůžou, je to v tom, že nemocnice nemá prachy. a šetří, kde ještě může. všechno to jde ruku v ruce se systémem úhrad od pojišťoven a úhradovou vyhláškou, která se snaží skrytě udělat to, co s velkou pompou tzv. zavrhli - tj. redukce počtu lůžek, prostě nemocnice nechají vykrvácet. (mám za muže dr., takže o tom, bohužel, něco vím..)
@Forgisek píše:
A jak se to dělá v Motole s jídlem? To musíte nechat dítě přikurtované samotné a jít se někam najíst do jiné budovy?
jo.
já to řešila jídlem vlastním v ledničce a max bufetem dole v přízemí, když přišla návštěva.
jelikož náš mladej k tomu ještě chytil rotavira a to jsem si fakt nelajsla nechat ho ani minutu.
ale maminky normálně chodily..
@Nataša píše:
jo.
já to řešila jídlem vlastním v ledničce a max bufetem dole v přízemí, když přišla návštěva.
jelikož náš mladej k tomu ještě chytil rotavira a to jsem si fakt nelajsla nechat ho ani minutu.
ale maminky normálně chodily..
jdeš min deset minut do závodní jídelny tam jsi tak půl hodky pokud neni fronta a pak zpět takže hodku pryč
což moc mamin nevyužije kvůli dětem
@Vera1990 píše:
jdeš min deset minut do závodní jídelny tam jsi tak půl hodky pokud neni fronta a pak zpět takže hodku pryč![]()
což moc mamin nevyužije kvůli dětem
no právě. proto jsem nechodila. nedovedla jsem si představit, že ho tam nechám tak dlouho., já to tedy dělala za 15 min tam i zpátky,
venkem
ale fronta byla (když jsem jednou šla na oběd a jednou na snídani, víckrát jsem tam nebyla)
takže jsem jedla co mi přinesly návštěvy nebo jsem měla do zásoby v lednici, a to ještě ve chvíli, kdy chrněl
..
jako nechápu co by to byl za problém, kdyby přinesli jídlo nejen dítěti, ale i doprovodu??? ![]()
@Nataša píše:
no právě. proto jsem nechodila. nedovedla jsem si představit, že ho tam nechám tak dlouho., já to tedy dělala za 15 min tam i zpátky,venkem
ale fronta byla (když jsem jednou šla na oběd a jednou na snídani, víckrát jsem tam nebyla)
takže jsem jedla co mi přinesly návštěvy nebo jsem měla do zásoby v lednici, a to ještě ve chvíli, kdy chrněl..jako nechápu co by to byl za problém, kdyby přinesli jídlo nejen dítěti, ale i doprovodu???
Přesně nehledě nato nejdeš na oběd nemáš večeři
takže nejen že maminky hubnou z nervů o dítě ale také kvůli tomu že moc nejedí
Ach jo, to není moc dobrý.. jako já nemůžu počítat s tím, že by mi někdo vozil jídlo, přeci jen je to 100km tak s návštěvami ani nepočítám..
a prcka bych nenechala samotnýho ani náhodou ![]()
@Forgisek píše:
Ach jo, to není moc dobrý.. jako já nemůžu počítat s tím, že by mi někdo vozil jídlo, přeci jen je to 100km tak s návštěvami ani nepočítám..a prcka bych nenechala samotnýho ani náhodou
tak si nabal sebou je tam kuchyňka
@Vera1990 píše:
Tak ženský v pondělí opět do Motola tak jsem zvědavá co mi povědí jedem opět na genetiku protože, nám vyšli blbě hormony tak uvidíme co mě řekne jen doufám nebude mít už teďka hormonální léčbu tak mi držte palečky a pak pístnu jak jsme dopadli
Ahojte. I my konečně po 5 měsících obdrželi zprávu z genetiky - všechny chromozomy jsou ok. Testy opakovat za 2 roky. Původ malého a drobného vzrůstu nezjištěn. Nakonec mu na endokrinologii zjistili, že má nedostatek růstového hormonu a kostní věk je 2,5 roku. Takže nás čeká v říjnu vyšetření v nemocnici a pravděpodobně píchání růstového hormonu
.
Ahoj maminky. Mám chlapečka 15 měs, také Hypospádii. Chtěla jsem se zeptat, kdy to řeší operací. V kolika letech. Já si uvědomila, že mám nastavenou rodičovskou na 3 roky, ale nevím, kdy ho budou operovat, abych si to nechala změnit kdyžtak na 4 roky, abych se mu mohla dost věnovat až to bude potřeba.
Ahoj, mám 16-timěsíčního prcka. Na operaci jsme měli jít v roce, ale už 2× jsme jí odkládali kvůli rýmě. Teď máme termín na říjen, tak uvidíme.
Jinak záleží na tom, jaký je rozsah zákroku a v jaké nemocnici ho budou operovat. Třeba v Praze jsou 2 pracoviště, které se tomu věnují. My jdeme do Motola a tam se operuji už v roce. Jinak až kolem 3 let. Takže podle doktora ![]()
@Jarča21 píše:
Ahoj maminky. Mám chlapečka 15 měs, také Hypospádii. Chtěla jsem se zeptat, kdy to řeší operací. V kolika letech. Já si uvědomila, že mám nastavenou rodičovskou na 3 roky, ale nevím, kdy ho budou operovat, abych si to nechala změnit kdyžtak na 4 roky, abych se mu mohla dost věnovat až to bude potřeba.
Ahoj Jarčo, syna operovali letos v březnu ve FN Olomouc ve věku 4,5 let. Záleží na diagnoze a rozsahu operace. Syn měl těžkou formu hypospadie - předpokládané 2 operace. Věděla jsem, že operovat budou kolem 4 roku. Nakonec vše zvládli v 1 operaci a dopadlo to na výbornou
.
MEDUUZA - novis :No nám primář nefrologie nic ještě o OP neřikal, pořád chodíme jen na UTZ. Obvodní dr. říkala, že má lehčí formu hypospádie, že jsou mnohem horší. Já ani nevím jestli je ta operace nutná, jestli něco hrozí, kdyby na ni nešel. Chtěla bych ho ušetřit utrpení, bolesti…ale na druhou stranu třeba nechci, aby se mu v budoucnu holka smála co to tam má, nebo že s nim proto nechce nic mít…že se ho štítí. Já bych mu řekla že za to teda taková nestojí, ale on by se určitě trápil..a pak si řikám, co by mi řikaly kluci, kdyby to viděly ve sprchách, kdyb se šly sprchovat po nějákym tréninku…
až půjdeme zase v září na kontrolu, zjistim od primáře víc. Děkuji za informace ![]()
@Jarča21
v 15měsících.
Záleží hodně i na zvyklostech pracoviště, kam jdeš. V motole, kde jsme byli my, se operuje hodně brzy. děti to dobře snáší a dobře se to hojí. Týden byl uvázaný k posteli, tam, pak měsíce se nesměl koupat, jen sprchovat a musell se hlídat, aby se hodně nepraštil, nebo tak, a taky kudy čůrá
a pak už žádná omezení.
záleží na formě hypospadie, některé se ani nemusí operaovat, některé hlavně proto, aby nebyla v budoucnu snížená plodnost, některé proto, aby mohl kluk čůrat, jak se patří, tj. ve stoje,.. ty, kde se oparvdu MUSÍ operovat, těch je hodně málo.
(mladej měl dírku v půlce pindíka zespodu a rozštěp předkožky. takže mu udělali novou díku víc nahoře a obřezali tu předkožku. jediné, v čem se liší je ta obřízka a proti staršímu bráchovi má takový kratší pindík a širší konec.ale čůrá do dálky a do výšky úplně bravurně. je ale pravda, že mu to trvalo, že zpočátku nechtěl, a čůral si dál pod nohy.. )
jinak opravdu. čím dřív, tím líp, nebo pak až později. z ého úhlu pohledu je nejhorší absolvovat to mezi 2 a 4 rokem věku, z hlediska toho, e byl týden přivázaný k posteli za ruce i nohy. do těch dvou se dal zabavit a podle staršího vím, že po 4. roce pohádky, DVD, různé hry,.. taky dobrý. ale mezi tím, bych to u našich hyperakčních dětí nedala.. ![]()
@Nataša Děkuji az informace. Mě obvod'ačka řikala, že počítá, že nás co nejdřív pošlou do Prahy na konzultaci, ale primář z nefro.odd. nic neřikal. Mylýmu bude už 16 měs. My máme taky rozštěp předkošky a čůrá doprava.No zjistim si jak to bude dál u primáře, doufám že o tom se mnou bude mluvit, protože když jsem se ptala kdysy, řekl mi at' to ted' neřešim…asi měl blbej den nebo co! Jen mě teda mrzí a bude to bolet až uvidim pravděpodobně svoje dítě v bolestech a ještě přivázaný k postely.Ale chápu důvody!