Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@_BBQ_s nedoporučuji Motol. Malému to pokazili řekli prognozu do života kterou, jsem obrečela a na karláku vyvrátili. Je tam dieta pač se chodí přes celej Motol na jídlo. Ale co musím vychválit je oddělení sestřičku na jedničku a doktoři také lidskej přístup a vše vysvětlí. Malej byl 4dny na jipu. Napojovali mu i jednu ledvinu měl vývod z bříška a jinak byl dva týdny přikurtovanej pro roční dítě hrozný. Měl pár dní i epidural zavedenej. Aby ho to nebolelo. Na jipu jsem mohla být od rána do večera pak na ubytovnu kde mě prohrábli tašky a vzali oblečení a hračky pro malého nic příjemného.
@Vera1990 Ahoj,
my máme za sebou čerstvě Karlák a slyšela jsem tam od mnohých mamin, že byli taky v Motole, i několikrát, a teprv na Karláku se to povedlo
Ale tady jsou zase maminy, co si na Motol nemůžou stěžovat. Tak přeju, ať se dostanete brzy na řadu a hlavně ať se to povede.
Nám při čekání dva krát volali, jestli nemůžeme přijet třeba do tří dnů, že jim někdo vypadl, my máme další děti a zvířata, tak jsme tak rychle nemohli, ale byli tam maminky, co se během dvou dnů zbalili, a termín měli o půl roku dřív. ![]()
@ala42 ahojík to jsem ráda. Stejně musíme čekat co ty střívka jestli mu udělaj vývod ven tak je po školce a také to bude komplikovat operaci na Karláku
@Vera1990 píše:
@_BBQ_s nedoporučuji Motol. Malému to pokazili řekli prognozu do života kterou, jsem obrečela a na karláku vyvrátili. Je tam dieta pač se chodí přes celej Motol na jídlo. Ale co musím vychválit je oddělení sestřičku na jedničku a doktoři také lidskej přístup a vše vysvětlí. Malej byl 4dny na jipu. Napojovali mu i jednu ledvinu měl vývod z bříška a jinak byl dva týdny přikurtovanej pro roční dítě hrozný. Měl pár dní i epidural zavedenej. Aby ho to nebolelo. Na jipu jsem mohla být od rána do večera pak na ubytovnu kde mě prohrábli tašky a vzali oblečení a hračky pro malého nic příjemného.
Jako jak prohrábli?
Jako že Ti to někdo ukradl?
@ala42 jj ukradli a když jsem si šla postěžovat tak prej jsem hysterka která, si nepamatuje co jsem měla sebou. Tak jsem je z plic seřvala a byla sprostá jak dlaždič. Kluk na jipu jeden kolaps a dotoho tohle no nic moc příjemného
No to je bezva
Já měla na Karláku pořád někde hozenej mobil, jak jsem hlídala a špendlila pytlík s čůráním, potřebovala jsem dvě ruce,2 x jsem ho zapoměla na herně, jak mi prcek prchnul, a na pokoji se pořád válel tablet…Vše zůstalo na svym místě,
takovýho hnusa tam potkat, co okrádá maminy, tak jsem na mizině. A mamky, co se mnou byli na pokoji, taky se tam válely peněženky, telefony, člověk má nerva, starost o dítě, nad takovýma věcma jsem nepřemýšlela, teda když jsem zrovna nepotřebovala volat, to jsem rychle zjišťovala, kde že jsem zahodila mobil…
@Vera1990 píše:
To je mi teda lito.
Jinak diky vsem za odpovedi. Syn uz je tedy starsi, takze tam s nim nebudu, a uz jsme opravdu byli objednani ve Vinohradech na plastice. Bylo nam receno, ze vada je kosmeticka a bude se posunovat jen mocova trubice dopredu. Termin nam posilali postou zhruba za 2-3 mesice od prvni navstevy v ambulanci, ten jsme ale propasli. Mladsimu synovi primo tam odoperovali rozstep mekkeho patra, takze jsem ani nemela duvod patra po jine chirurgii ktera tohle del. rkiala jsem si ze plastika je. nejvic.
@Vera1990
To je mi líto, ono když se něco ser.. tak se to ser.. ![]()
ALe člověk musí být optimista a věřit, že to všechno dobře dopadne.. a že jednou bude konečně klid..
budu na vás myslet a držet palce, ať se všechno zklidní, vyřeší, a vy si můžete konečně vydechnout…
Co píšeš o Motole je hrozný.. já si bohužel dovedu představit, že lidi, co okrádají v nemocnicích jsou,.. jsou to hnusné hyeny, vím, že na spoustě oddělení mají bezpečnostní opatření, vč. sejfů,.. a ubytovna je bohužel často úplně bez kontroly
nemocnice většinou tvrdí, že dělá co může, ale aby okradenou někdo označil za hysterku, to už je moc.. ![]()
ono je to blbé, někdy u složitých diagnoz si jeden neví rady a tvrdí, že se nedá nic dělat, a druhý to dokáže, bohužel, všichni jsou jen lidi, a jde o to najít někoho, kdo si dovede poradit. je sice hloupé, že to musí člověk sám, ale na druhou stranu, buďme rádi, že si vůbec můžeme najít někoho sami.. že máme pořád možnost získat druhý, třetí názor, že nás to nestojí jmění.
Je mi líto, že kromě pindi má prcek ještě trable jinde..
ty střeva jsou ve výsledku teď ještě horší, než pindík, toho pár let ještě moc nepotřebují.. tak věřím, že všechno dobře dopadne!! ![]()
Necetla jsem celou diskuzi, ale zeptam se…zkusenosti s Bulovkou? 22.rijna nas ceka hypospadie, mirujici varle a obrizka, synovi bude tou dobou 15 mesicu…Mudr. Kotrnoch…
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat, nečetla jsem celou diskuzi, syn má vrozenou hypospadii, čeká ho operace, byl už na operaci se zvětšenou ledvinovou pánvičkou v Olomouci, takže jasná volba i s hypospadií je Olomouc…kdo jste tam s dítětem ležel jak to vše probíhalo? Děkuji za reakce ![]()
@Pettule69 na předchozí stránce je příspěvek od uživatelky novis.
@novis píše:
Zdravím maminky…já při čtení Vašich příspěvků jsem překvapená délkou čekací doby na operaci. Syn prodělal operaci těžké formy hypospadie vloni v březnu ve 4,5letech ve FN Olomouc u primaře Šmakala a od poslední kontroly se dostal na operační sál za 5 měsíců, a to mi ještě volali, že se uvolnil termín v prosinci. Jen mimochodem podotýkám, že vše dopadlo na 1 a bez komplikací. V Olomouci operují děti kolem 3-4 roku… syn nebyl vůbec přivázaný ( jen na JIRPu 1 noc).Další den už seděl, další popocházel po pokoji a 3.den již běhal po chodbě.
Já jsem třeba na rozdíl od některých z Vás byla radši, že syn šel ve 4,5 letech…byť byl poděs, ale zase už s ním byla lepší domluva, nechal si to vysvětlit a sám komunikoval s lékaři.
Držte se ať máte děti menší či větší!!!
Ahoj, můžu se tě zeptat jak dlouho jste byli v nemocnici? Jedu se synem v prosinci na kontrolu k Šmakalovi a asi už budem domlouvat termín operace s hypospadií.
@nesssinka píše:
@ebirka tak to nám rovnou řekli dva roky, takže jsem ani nepočítala s tím, že by na malýho vyšla řada už příští rok. Tak uvidíme.Malej má nějakou lehčí formu hypospadie, ale asi ne úplně kosmetickou vadu, tak na nás blbě nekoukali
@novis co jsem pochopila, tak asi urologická klinika na Karlově je vyhlášená, že tam jsou jedni z nejlepších odborníků a asi zvládají i některé výkony, které jinde nedělají, takže mají pacienty z celé republiky a tím mají tak nabito, že mají pořadníky na dva roky.Jen teda obřízku mu dělat nebudou, že mu ten kus předkožky nechají, kdyby byla potřeba někdy ještě jedna operace, což doufám, že nebude… Uvidím, jak se nakonec rozhodnou, možná by mohli udělat vše při jednou zákroku, ať už na nic nikdy nemusí.
@nesssinka… divila byste se kolik operují dětí i od Vás z Prahy…a co vím tak hlavně reoperace. Ale jestli Vám to tak vyhovuje tak dlouho čekat… nic proti tomu.
Já jsem byla ráda, že to byla taková rychlovka!