Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Cenarius píše:
@tynuska1990 ne, ale umim cist u nich na webu
Hele, hypoška obecně je drahé řešení… prostě s přeplacením o hodně musíš počítat..
my kdysi měli hypo na 1,3mega, splátka 7500 měsíčně na 25 let
takže zaplaceno by bylo celkem 2,25mil. (jo tak možná 2,0 díky hádání v dobách fixace nebo přechodu k jiné bance)..
nakonec jsme to díky otci vyřešili jinak
a už bych to nikdy řešit nechtěla..
samozřejmě, že když to nejde jinak, tak jde člověk i na tyhle kruté podmínky - tož banky taky musí z něčeho vyplácet své manažery, že..
ale snažila bych se co nejvíce dodat Svých vlastních prostředků a co Nejméně brát těchto drahých peněz…
nikdy nevíš, co se stane - nemoc/konec práce/úraz/smrt.. a plány jsou víš kde..
Máme 1,2 mil. na 30 let za 4420 měsíčně. Kolik preplatime se dá dopocitat. Zatím se snažíme to trošku zkrátit pomocí mimořádných splátek. Doufáme, že to 15 let bychom to mohli umořit. Mám špatný pocit z dluhů ![]()
@Anonymní píše:
Máme 1,2 mil. na 30 let za 4420 měsíčně. Kolik preplatime se dá dopocitat. Zatím se snažíme to trošku zkrátit pomocí mimořádných splátek. Doufáme, že to 15 let bychom to mohli umořit. Mám špatný pocit z dluhů
Taky bych chtěla dělat mimořádné splátky ať se toho co nejdříve zbavíme, a nenaskoci taková částka nakonci.jsme u Equa bank
@tynuska1990 píše:
Ahoj, máte někdo hypotéku 1,2milionu?
Máme byt ten prodáme a máme 2,5mil z bytu.
Ale baráček co si necháme postavit od firmy stojí na klíč 3,2mil.
Takže by jsme potřebovali tak 700tisic hypotéku,
Ale chci nechat nějaký peníze z prodeje bytu na vybavení a na případnou rezervu.
Měl tady někdo hypotéku 1,2milionu a kolik platíte a kolik přeplatite?
Mám starší typ, tak nevím jak je to ted, ale máme hypo 1,5mil a platíme necelých 7tis čistě hypo, ted nám nabídli ještě lepší urok a platit by se mělo 6 3×xkč (nějaké drobné, ty už nevím přesně).
Anonym kvuli penězům.
Prosím vás nestavte bungalovy v české krajině ![]()
(Sorry za neproduktivní off topic.)
@tynuska1990
Tak základní důvody zmiňuje ten článek, co linkuji v příspěvku.
Bude to do budoucna čímdál méně populární… asi jako plasty.
@MrsNorris píše:
@tynuska1990
Tak základní důvody zmiňuje ten článek, co linkuji v příspěvku.
Bude to do budoucna čímdál méně populární… asi jako plasty.
Až paní chytrá architektka skončí třeba na vozíku a bude mít patrový dům, tak bude mluvit jinak…
@tynuska1990
Zvol číslo 107 a nebudete muset mít hypotéku…
@Lucie_Sx taky i na ten jsem koukala nebo na ten s tou garáží a místo garáže udělat pokoj jestli by šlo? Nerada bych se stěhovala do baráčku na celý život a budeme nadávat že je to malý ![]()
@tynuska1990 tak oni ty pokoje moc velký tak jako tak nejsou ![]()
@tynuska1990 lucka razi ideu domu na pozemku 100m2, s cenou do milionu i s pozemkem.
@tynuska1990 píše:
@Lucie_Sx taky i na ten jsem koukala nebo na ten s tou garáží a místo garáže udělat pokoj jestli by šlo? Nerada bych se stěhovala do baráčku na celý život a budeme nadávat že je to malý
u te 102 jsou pokoje velke zhruba jako nase. Mame kuchyn s obyvakem 40m, dva pokoje asi 10m a loznici 12m, mame trochu vetsi koupelnu, ale to nemusi byt. Bydlime pomerne skromne.
Pozemek uz mate koupeny?
Minimálně dalšího půl milionu padne do úprav kolem domu - terasa, zahrada, příjezdovka… s tím je třeba počítat