Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Jasně může, i jsem se setkala s tím, že byl rodič v exekuci a otevřel nezletilemu dítěti účet a pak ho normálně používal… Ale to je asi na hraně zákona…
Každopádně on už je plnoletý, takže si za své peníze odpovídá sám…
@welovefashion děkuji syn u studia chodí na brigádu a nechci aby kvůli dluhům jeho otce trpěl syn.
Děti v obecné rovině nezodpovídají za dluhy rodičů, tedy na účet dítěte nemůže např. exekutor jenom z titulu, že rodič má dluhy. Problém by mohl vzniknout u nějaké specifické situace. Třeba že dítě a rodič spoluvlastní jednu firmu, která má dluhy nebo při dědictví, s přijetím dědictví přijímáte i dluhy dané osoby apod.
Vůbec to nemusíš řešit. Exekuce nebo dluhy rozhodně neznamenají všeobecný zákaz používání bankovního účtu. Exekutora zajímají jen účty na tvoje jméno.
Sám mám už hodně let účet na jiné jméno. Přece si dobrovolně nedám peníze na účet, odkud si ty prachy exekutor strhne.
@Jan Exekuovaný píše:
Vůbec to nemusíš řešit. Exekuce nebo dluhy rozhodně neznamenají všeobecný zákaz používání bankovního účtu. Exekutora zajímají jen účty na tvoje jméno.Sám mám už hodně let účet na jiné jméno. Přece si dobrovolně nedám peníze na účet, odkud si ty prachy exekutor strhne.
Tak hlavně, když si umíš ty ukradené peníze dobře užít, ne? A vo to de.
![]()
@Uslava píše:
Tak hlavně, když si umíš ty ukradené peníze dobře užít, ne? A vo to de.![]()
Jaké ukradené peníze? ![]()
@Jan Exekuovaný píše:
Jaké ukradené peníze?
No přece ty, co ti teď chce ukrást exekutor. Taky jsi je musel někde ukrást, když ti je exekutor chce vzít, ne?
Dobrý den chtěla bych poprosit o radu. Syn má čerstvých 18 let a chce si zřídit svůj účet ( stále studuje). Žije stále se mnou v domácnosti. Účet by nebyl problém, kdybychom neměli strach, že mu ho zablokuji věřitele mého bývalého manžela. Jsme dva roky rozvedeni, ale samotný rozvod trval 5 let. Nasekal si spoustu dluhů ještě v manželství a věřitele to chtějí po mě, ale já se soudím abych se vyloučila. Nevím jestli uspějí. Ex vůbec nefunguje nevím kde je neplatí výživné a tr. oznámení mi nepomohlo jelikož údajně nic nemá. Já vím, že má jezdí na dovolené, ale chytře to má vše napsané na svou přítelkyní. To je jediné. Co jsem zjistila. Samozřejmě, že jsem to vypověděla i na policii, ale marně. Myslíte, že může mít syn svůj účet? Já si výplatu nechávám vyplácet hotově pro jistotu. Moc děkuji.