Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Děkuji za názory…ale já se ptala na podmínky
Rucit budu příteli pro nás společný dům, rucit svým bydlením nebudu: ::tím určíme bance vybraným domem
@Anonymní píše:
Děkuji za názory…ale já se ptala na podmínkyRucit budu příteli pro nás společný dům, rucit svým bydlením nebudu: : :tím určíme bance vybraným domem
aha. Ale máš promyšleno a právně ošetřeno, co bude s ručením, když se třeba s přítelem rozejdete? Vyvázat Tě z tohoto závazku může jedině banka a ta může a nemusí.
A je to ručení nebo poskytnutí majetku (pozemku) do zástavy? To je rozdíl…
Jinak klasický ručitel musí splňovat to, co dlužník. Tj mít z čeho splácet.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat, pokud bych chtela byt jen jako rucitel hypoteky, jake podminky musim splnovatA take jsem nekde slysela, ze je lepsi pro to, aby schvalili koupit rovnou hotovy dum, nez pozemek a pak az stavet, ze se ruci primo hned tou nemovitosti
Moc dekuji za odpovedi
A nebylo by lepší být spoludlužník a mít napsanou polovinu nemovitosti?
Musíš spĺňať tie isté podmienky ako žiadateľ o hypo (priateľ).
Len teda nie je mi jasné, prečo chceš byť v pozícii ručiteľa?
Jestli s priateľom kupujete dum / alebo budete stavať, je najlepšie NEbyť ručiteľ ale SPOLUziadatel o úver a SPOLUmajitel nemovitosti. Ja osobne by som riziko ručiteľa na seba nebrala, nerucila by som ani vlastnému dieťaťu nieto cudziemu človeku..
Ručení cizímu člověku je totální volovina bez ohledu na podmínky.
Podmínkou je prijem, bonusem mozek. Pokud pritel prestane hypoteku platit, bude ji banka vymahat po tobe, tudiz budes splacet cizi majetek
Ahoj, chtela jsem se zeptat, pokud bych chtela byt jen jako rucitel hypoteky, jake podminky musim splnovat
A take jsem nekde slysela, ze je lepsi pro to, aby schvalili koupit rovnou hotovy dum, nez pozemek a pak az stavet, ze se ruci primo hned tou nemovitosti
Moc dekuji za odpovedi