Hypotéka a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3598
4.1.22 21:36

S hypotékou bych počkal teď je na trhu s nemovitostmi hotové peklo a tenhle stav musí dosáhnou bodu zlomu. Když vše spěje ke jedné velké krizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.1.22 21:43
@JiříkMazlík píše:
S hypotékou bych počkal teď je na trhu s nemovitostmi hotové peklo a tenhle stav musí dosáhnou bodu zlomu. Když vše spěje ke jedné velké krizi

My máme právě ještě fajn úrok 2,9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.1.22 21:44
@JiříkMazlík píše:
S hypotékou bych počkal teď je na trhu s nemovitostmi hotové peklo a tenhle stav musí dosáhnou bodu zlomu. Když vše spěje ke jedné velké krizi

A taky nám bylo řečeno že pokud chceme hypotéku tak teď že se to vše rapidně zvedá a pak už na to nedosáhneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
4.1.22 21:46
@sarah1618 píše:
@LuCySekk
Já také pracuji ve zdravotnictví a mohla bych napsat home office není možný.

A smutného smilika.

Našla jsem si práci mimo obor a home office možný je.

Kdyz se ti narodi kolikovy, neodlozitelny dite, se kterym prvniho pul roku naspis dve hodiny denne, tak pracovat hodlas kdy?
Tyhle velky oci jsou sice fajn, ale dite se ti na tvoje plany nebude ohlizet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 21:59

My máme 3 děti, kdy s posledním jsem teď na mateřské a vycházíme v pohodě. I ještě dost peněz zvládáme ušetřit, z čehož budeme pak brát, až budu na rodičovské :) Hypo + energie máme do 20 tisíc (hypo z toho necelých 11), zbylé povinné pravidelné výdaje (pojistky, internet, telefony, spoření školka,…) 10 tisíc, 5 tisíc investice, 5 tisíc stříbro. Manžel má +- 40 tisíc, já 20 tisíc. :palec: Takže to jde :)
Vy, s vašimi příjmy si budete muset vybrat. Buď dítě nebo hypotéka, no. :think:

• Citovat
  • Upravit
25
4.1.22 22:24
@Anonymní píše:
My máme 3 děti, kdy s posledním jsem teď na mateřské a vycházíme v pohodě. I ještě dost peněz zvládáme ušetřit, z čehož budeme pak brát, až budu na rodičovské :) Hypo + energie máme do 20 tisíc (hypo z toho necelých 11), zbylé povinné pravidelné výdaje (pojistky, internet, telefony, spoření školka,…) 10 tisíc, 5 tisíc investice, 5 tisíc stříbro. Manžel má +- 40 tisíc, já 20 tisíc. :palec: Takže to jde :)
Vy, s vašimi příjmy si budete muset vybrat. Buď dítě nebo hypotéka, no. :think:

Nejspíš to uděláme tak, že do té hypotéky půjdeme ale miminko až třeba za 2-3 roky. Mezitím si nasetrime a myslím že to zvládneme :palec:
Máme spořicí účet a nějaký ty penízky tam taky máme takže na nule úplně nejsme.
Jen jsem chtěla vědět jak to třeba zvládají ostatní rodiny a třeba si přečíst nějakou tu radu, tak všem děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
4.1.22 22:31

Počkej, já asi špatně počítám, ale když ty vydelavas 22, tak přítel 23. Mateřská je cca podobná asi jako plat, počítá se z nějakého průměru myslím, takže se tam počítají třeba i bonusy atd. Ale když pak budeš mít 8500 rodicak, přítel 23 tisíc plat a výdaje budou 32 tisíc, můžeš mi říct, z čeho chcete žít? 8o nebo to počítám nějak špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37019
4.1.22 22:33

A kolik vám je let? Ten plat máte nic moc, ale jestli je vám třeba kolem 20 tak pokud mate možnost karierniho postupu tak si časem můžete polepšit i finančně a už to bude třeba reálnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 22:35

Ahoj, my mame prijem 45tis, vydaje mame dohromady 35tis i s hypo a jsme v pohode. Usetrime kazdy mesic. Ted se nam zvednou vydaje o cca 2000,– kvuli energiim.
Ve vasem pripade nevim moc, jak muzete vubec uvazovat nad hypo? Vzdyt pokud partner vydelava 23tis a vy budete mit kolem 10tis rodicak, tak to je preci presne ten vydaj co je treba zaplatit s hypo = 33tis. Kde je nejaka rezerva? Co necekane vydaje? Pokazi se pracka, lednice, oprava auta, inflace, dalsi zdrazovani apod. :nevim: :think:
Jedine opravdu nasetrit, i kdyz mit par stovek tisic na ucte v dnesni dobe taky neni uplne nejvyhodnejsi reseni.
Bez ditete byste na tom byli uplne jako my a to rikam, ze je na pohodu.

• Citovat
  • Upravit
492
4.1.22 22:52

My teda máme hypotéku jen 12..a manžel vydělává nějakých 27, já jsem na rodicaku a už tak nic neusetrime…jestli budeš mít hypotéku nějakých 19 tis. Tak to nemůžete utáhnout…a věř mi z vlastní zkušenosti, ty rezervy co máte zmizí strašně rychle a ani nebudeš vědět kam :) a to jsme měli rezervy v řádu 100 000…ale pak teda zalezi jestli chcete být nebo…dům toho sežere ještě víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
4.1.22 23:10
@1V374 píše:
My teda máme hypotéku jen 12..a manžel vydělává nějakých 27, já jsem na rodicaku a už tak nic neusetrime…jestli budeš mít hypotéku nějakých 19 tis. Tak to nemůžete utáhnout…a věř mi z vlastní zkušenosti, ty rezervy co máte zmizí strašně rychle a ani nebudeš vědět kam :) a to jsme měli rezervy v řádu 100 000…ale pak teda zalezi jestli chcete být nebo…dům toho sežere ještě víc :)
… 🤨 🤨.. to je cca 37000, bez hypotéky 25000. Mandatorni výdaje (zálohy na energie, poplatky) budou řekněme 5000. 20000 pro tříčlennou rodinu jsou tak na knap. Zakladatelka s dnešními úrokovými sazbami nemá šanci utáhnout hypotéku. Aspon ne s příjmy které uvádí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
4.1.22 23:22

Veskere nase naklady (hypo, sporeni, zalohy, jidlo, drogerka, nafta, granule proste vse) cca 36tis. Pritel vydelava 40 plus bonusy cca 7 (ktery beru jako plus, ale do zakladnich poctu se za me pocitat nedaji). Ja materska 8300, vlastni podnikani mi behem materske pokracuje hodne omezene, takze opravdovy strop 20tis., realne spise 12-15 za par hodin tydne. Hoooodne jsme rozmysleli a pocitali, zda do toho opravdu jit. Do nakladu jsme zahrnovali i vytvareni dalsich rezerv, vse radeji naddimenzovali. Doporucuju zapocitat i ty nejmensi prkotiny (jako treba pojisteni psa, odkladani na vanoce atp)
Rezervu jsme meli celkem slusnou, ale jako na potvoru bylo potreba nove auto, nova susicka, vybava pro miminko a pul milionu v tahu.
Nevim jakou rezervu mate, ale za me pokud ty prijdes o prijem, tak 25tis tveho partnera na to proste nestaci. Nesla bych s jeho prijmem ani do ditete ani do hypoteky, natoz do obou zaroven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
5.1.22 00:43

Já bych to udělala asi takhle: Tu hypotéku bych vzala (pokud by to bylo na nějaké obstojné bydlení a ne na 1+1). Já i partner bychom zatím našli lépe placenou práci a až do chvíle, než bychom tam oba měli smlouvu na neurčito, bychom šetřili na dítě. Po smlouvě na neurčito teprve pokusy o dítě… Jinak bych to neviděla na velký úspěch…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6120
5.1.22 00:46

Mě by zajímalo, kolik si vy všichni, co tady děláte ramena, jak 23 tisíc je „na chlapa málo“ představujete, že jsou mediánové platy třeba v Ostravě nebo Sokolově. Kdo má 23, má se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
5.1.22 04:32
@elda píše: … 🤨 🤨.. to je cca 37000, bez hypotéky 25000. Mandatorni výdaje (zálohy na energie, poplatky) budou řekněme 5000. 20000 pro tříčlennou rodinu jsou tak na knap. Zakladatelka s dnešními úrokovými sazbami nemá šanci utáhnout hypotéku. Aspon ne s příjmy které uvádí…

A to senebavíme o tom, kdyby živitel měl úraz a bude půl roku mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel