Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Michelle_M píše:
Určitě jen shoda jmen s tou úžasnou poradkyní
@Michelle_M píše:
Určitě jen shoda jmen s tou úžasnou poradkyní
Jasně, podle hesla: pochval se sám jinak tě nikdo jiný nepochválí. Za překlenovák určitě neee ![]()
@Lovelytrue píše:
Takže ten překlenovací úvěr je lepší než klasická hypotéka?
Téměř nikdy. Jedině - některé spořitelny dávají splatnost až 22 let a fixace úroku je na celou dobu splácení. Dnes se dá (ze zákona) splácet přímo překlenovák. Sice jen 1× za rok, ale pořád lepší než drátem do oka… Ovšem bacha na překlenováky, které mají fix na 6 let. Sice ty by se měly dát refinancovat v tom fixu, ale nemám to ověřené. resp nemluvil jsem přímo s nikým, kdo to takto udělal.
Každopádně, nějaké přesné škatulkování neplatí.
Dobrý den,
hodnota nemovitosti je cena, kterou odhadce odhadne.
Hýbání splátek: není možné pokud si vezmete normální hypotéku nejde se splátkou hýbat. Ale pokud si vezmete floutovou hypotéku (plovoucí hypo), ale ta se řídí podle čnb podle priboru atd. tak že tu si taky nemůžete sám určovat výši splátky.
Předčasné splacení hypotéky: Je vždy možné, ale jsou tam sankce (né moc velké)
Použití financí na opravu baráku: Je možné si vzít hypotéku kde je 20% neučelová část.
S pozdravem
Nováková
edit adminem - umazána nabídka fin. poradentství
Ahojte,
prodávám byt, který mám na hypotéku. Mám u banky i účet na který posílám peníze a oni si strhávají splátky za hypotéku. Vidím tam i kolik mi zbývá doplatit. A teď dotaz. Kupující si vzali hypotéku a jejich banka má poslat peníze mojí bance. Uvidím na tom svém účtu, že tam ta banka peníze poslala?
Snad jsem to napsala nějak srozumitelně.
Díky
A v bance ti řekli co? Jeden email nebo telefon do ní a můžeš mít přesnou odpověď.
@Janli takže když bude splatnost do konce měsíce, tak to uvidím až začátkem dalšího?
Pravděpodobně ano, ale zvedni telefon a zavolej si do své banky…
Vložím se s dotazem, letos budu mít výročí fixace hypotéky a budu ji chtít celou splatit. Jak moc dopředu tohle s bankou řešit? Je to ČS. Díky
@Anonymní píše:
Vložím se s dotazem, letos budu mít výročí fixace hypotéky a budu ji chtít celou splatit. Jak moc dopředu tohle s bankou řešit? Je to ČS. Díky
Máme pokyn od ČS, že se máme ozvat měsíc a půl před výročím smlouvy. Ale doporučuji se obrátit přímo na ně a konkrétně se zeptat.
@Anonymní píše:
Tohle má každá banka jinak. Já mám Komerční banku a tam to chtěli nahlásit alespoň 5 dní předem.