Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobrý den jsem tu nový a vzdy jsem tu nalezl plbo informací. Chtěl bych se Vás milé dámy tudíž zeptat na hypotéku u CSOB
Žádost mam podanou od 15.5. Všechny doklady jsem dodal hned ten den, odhad se dělal další patek 23.5 jedna se o RD přítelkyně ktera v hypotéce neni zapsána, a bude se tim zastavovat hypoteka, zastava bude jak RD tak byt. Dohromady pres 4000 000. Hypotéka je na 2 100 000. Zajimalo by me jak dlouho trva to schvalovani hypoteky? Bonitou a vsim jsem prošel, jsme mladý plánujeme rodinu a byt by se hodil a už jsem z toho par dni na nervy ze to nakonec nevyjde kdyz to trva 3 týdny od odhadu. Byt mame rezervovaný do 30.6.
Tak aby se to stihlo.
Děkuji za rady, hezky den
A nebylo by efektivnejsi zavolat primo svemu hypo poradci v CSOB a zeptat se? Nemyslim to zle, ale ja bych asi nezakladala diskuzi a hledala odpoved „u zdroje“.
Nechci se „vtírat“ abych prosil o hypoteku, me zajímá jestli někdo nema zkušenost jak cca dlouho to trvá. ![]()
Souhlasím s @ne-silenamatka… Hypotéky dělám a nejlepší je volat přímo svému poradci nebo úvěráři. On ví vždy nejvíc, proč se co kde zdrželo a tak… Jinak k tomu odhadu. Byl 23.5. předán bance, nebo ten den byl u Vás teprve odhadce? Odhad trvá tak týden, někde i déle… Byla hypotéka předschválená? Když je předschválená a banka má všechny podklady, bývá schválení do týdne (když je dobrý úvěrář, tak třeba do dvou dnů) a pak tak týden vyhotovují kupní smlouvy. Jinak pokud je byt v rezervaci do určitého data, banka se vždy snaží udělat to tak, aby se to stihlo. Jinak by se museli přepisovat kupky, atd. Zkrátka i pro banku zbytečné komplikace.
23.5 se teprv dělal odhad. Bance jsem dodal pásky, výpisy, navrh kupní smlouv, potvrzeni o příjmu, vše co potřebovala. S tim předschválením nevím, jen jsem se dozvěděl ze jsem bonitni a ze jim ke schválení staci dodat návrhy kupních smluv a odhad RD.
Měla jsem hypo předschválenou a schválená byla do cca 10 dnů. Ale možná i dříve. Přesně už si nepamatuju. ![]()
@Ondrys píše:
Pracovních? Nebo normalne? Asi hold budu muset čekat
No, řekla bych, že 10 kalendářních dnů. Dýl to určitě nebylo.
@Ondrys píše:
Nechci se „vtírat“ abych prosil o hypoteku, me zajímá jestli někdo nema zkušenost jak cca dlouho to trvá.
Musim rict, ze tahle veta me vzdy trosku pobavi - chapu te, ze nechces „skemrat“, na druhou stranu si spocitej o kolik banku preplatis a treba zmenis nazor: mela by to byt banka kdo lovi tebe, ne opacne ![]()
Ahoj děvčata,
chceme refinancovat hypotéku od České spořitelny
máme tam úrok 5,74%
a máme navrženo ČSOB nebo GEMONEY. Pokud máte hypotéku u ČSOB jaké máte zkušenosti??? ČSOB mi nabídla - úroková sazba by byla 2,39 %, splátka by mohla být 5.193 Kč a pojištění – měsíčně 252 Kč. žádný poplatek za vyřízení, vedení úvěrového účtu zdarma, odhad nemovitosti zdarma, vedení běžného účtu 90 Kč měsíčně, GE money nám nabídla úrok 2,74-2,80
s manželem nevíme
máme účty u GE MONEY A S ČSOB nemáme vůbec žádné zkušenosti
díky za pozitivní i negativní zkušenosti ![]()
@Alčák1 v takové situaci by od ČS utekl každý ![]()
Z výše navrženého bych asi vybral to ČSOB. Někde jsem viděl statistiku hypoték a GE mělo hrozně malý tržní podíl, kolem 1-2%. Že je to tak málo, bude mít asi nějaký důvod. ![]()
Za dávných časů, kdy neexistovaly ještě bezpoplatkové banky, jsem sám měl účet u ČSOB, nebylo to tak strašné. Na druhou stranu, většina lidí, co je u GE radši utekla, málokdo byl spokojen.
Ahoj my mame csob a jsme spokojeni, vedeni uctu nam dali zdarma. Jeste mame reifku a tam jsme taky spokojeni ![]()
Obnovuji téma s dotazem pro ty, kdo čerpali hypo u této banky po 1.1. 2014 s platným NOZ.
Na webu nacházím info, že ČSOB je jedna z bank (oproti UCB či Fio např.), které nepožadují věcná práva zakazu zcizení či zatížení nemovitosti.
Je tu někdo, kdo v poslední době čerpal hypo u ČSOB a má v tomto směru kladnou zkušenost (tj. stačilo smluvní zástavní právo jako před 1.1.14 )?
děkuju a hezký zbytek víkendu
@beta72×xx Je to tak. takové banky jsou jen 4. Psal jsem to v sousedním vlákně:
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
Pátý příspěvek od konce stránky.