Hypotéka u ČSOB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.8.15 08:35

@Vrtacka A kdy jste naposledy viděl zástavní smlouvu od HB nebo ČSOB? Já naposledy v dubnu a v květnu a v obou zástavních smlouvách je zákaz zcizení a zákaz zatížení.
Konkrétně:

IV.
Zákaz zatížení a zcizení Předmětu zástavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
31.8.15 10:34

Přiznám se, že kamarád mi ukazoval smluvní dokumentaci k hypotéce od HB. Bylo to cca v březnu. Četl jsem jen úvěrovou, ale zástavní smlouvu ne.
Ale jestli je tomu tak, víceméně zklamání, že i ČSOB/HB konvertovala k těmto paskvilům.
BTW. v článcích popisující tohle se uvádí, že KB používá zákazy a zcizení „individuálně“. Máte nějaké konkrétní poznatky? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.15 11:17

@Vrtacka Ok, takže z vaší strany to je jedna velká teorie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
1.9.15 18:23

Vrtacko i Poradče, děkuju…dřívější příspěvky jsem k tomu četla.

Dotaz pro Poradce: je negative pledge cosi jako standardní součást úvěrové smlouvy, takže se dá čekat argumentace " s tím nic dělat nemůžeme, změna není možná", nebo byl případ, který zmiňujete víc rizikovější (např. 100% hypo apod.)

Protože jestli je to, co uvádíte, standard, tak to je v pytli.

Předpokládám, že výmaz zákazů z katastru banka nemusí povolit (asi jako u stav. spoření, kdy meziúvěr v podstatě splatit šel, ale byl nutný souhlas spořitelny, který být ovšem udělen nemusel…)

Ještě jednou díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 08:55

@beta72×xx Oba případy byly „bezrizikové“, LTV cca 60 až 75 %.
Ale jak zákaz zatížení, tak zákaz zcizení není problém, protože obojí se dá obejít předhypotečním úvěrem, naprosto jednoduše. ( V případech, když to klient nechá na poslední chvíli nebo banka nechce spolupracovat)
Proto se mi nelíbí, jak tady Vrtacka straší a šíří negativní informace, když je to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
2.9.15 12:27

Pane poradče… říkáte, že při refinu se „zákazy“ musí původní banka spolupracovat a chudák dlužník se musí vzpamatovat dříve, než mu dojde nabídka na další období fixace. Jinak předhypoteční. Když si otevřete vedlejší vlákno, říkal jsem v podstatě totéž. Ale já šířím negativní informace :pankac:.
Přičítám to vysokým teplotám v předchozích dnech.

Ano, ten předhypoteční je řešením, ale všichni víme, jaké sazby mají předhypoteční úvěry. Neříkám, že se to v budoucnu při variantě refin nemůže změnit, ale určitý odstup v úrokové sazbě bude vždy. Přičemž dnes je možné žádat refinancování (v nové bance) klidně 2-3 týdny před koncem fixu. A projde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 12:45

@Vrtacka Jasně, a teď tu o Karkulce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
2.9.15 17:44

Děkuju opět oběma (nebo oboum?)

Moje nadšení se vzhledem k Vašim informacím scvrkává jako švestka..

Nicméně: výše stojí psáno „banka nechce spolupracovat“

Co to znamená? Že u jednoho klienta banka může a u druhého nemusí ve věci výmazu zákazů z katastru činit nějaké kroky? Že je klient jednoduše v rukou banky a záleží čistě jen na jejích interních postupech či banka musí mít před zákonem pádné odůvodnění, proč zákazy nechce vymazat?
Protože tohle je asi klíčové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.9.15 19:00

To znamená, že vydání jednoho dokumentu bude trvat třeba měsíc, místo jednoho týdne.
Ale nebojte se, pokud by byly problémy, tím předhypotečním úvěrem se dá vyřešit téměř cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel