Hypotéka u KB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.3.14 10:58

@anahita To právě nikdy nevíš jak to konkrétně bude, někdy se první měsíc platí jenom nějaké poplatky, že ta částka je nižší. Ale musíš počítat že se platí odhad nemovitostí, růžné polatky atd… Samozřejmě někde jsou nižší někde jsou vyšší. Ale nás by k tomu všemu ještě odhady vyšli asi na 12 000 a tím se s poplatky nekončí, plus samožřejmě se může stát, že už budeš muset platit hypo. Taky kamarádka říkala, že jí řekli, že to bude první měsíc platit jen 4 000 a pak jí z účtu ztrhli 8 000, což jí teda nakonec po její stížnosti vrátili. Upřímně jsem k tomu přistupovala tak, že jsem si říkala lepší peníze dávat do vlastního atd. ale když jsem pak viděla kolik bych zaplatila bance!!! hrůza!!! :pocitac: :pocitac: Navíc když chceš 100% tak jim ještě musíš pomalu líbat ruce, že ti to vůbec daji a nemůžeš si moc vyskakovat s podmínkama! Tak že prostě moje další hypotéka bude s min 10% našetřenými a pak už si budu moc nějaký podmínky klást já! Jinak do toho ani znovu nepůjdu. Promiň nechci tě odrazovat, ale mě to opravdu zklamalo :,( chápu že banky nebudou půjčovat milion zdarma, ale čeho je moc!!! :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
3968
21.3.14 11:26

přeplácení a ceny nemovitostí

No je zajímavé kolik přeplatíte při půjčeném milionu na 25-30 let. Tuším je to hodně.. A to jde do kapes někomu jinému než vám. Navíc v několika posledních letech ceny některých nemovistí světe div se poklesly, dokonce o statisíce. Ted si vemte, že jak byly ty ceny nahoře, nekdo si vzal tuhle hypo. Podle mě pak prodělá ještě mnohem víc, než jen tím masivním přeplatkem bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
21.3.14 13:11
@Brouk Pytlik píše:
Ahoj,

najde se tu někdo, kdo v nedávné době vyřizoval hypotéku u KB. Jde mně o to, jak velkou částku jsou schopni s danými příjmy půjčit. Našla jsem i jednu kalkulačku, ale zdá se mně to divné (vyšlo mně, že na hypotéku 2.900.000 by měl stačit pro rodinu 2+2 příjem cca 23 tisíc, což se mně zdá malý příjem vůči tak vysoké hypotéce).
Takže - nemáte trošku přehled nebo odkaz na ověřenou a aktuální kalkulačku? Je mně jasné, že posoudí individuálně, ale spíš jen tak pro orientaci.

Děkuji :kytka:

mě na 1200 000 nestačilo 17 000 a to su sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
21.3.14 20:18

No.. někdy když se člověk podívá, kolik na půjčce nebo hypotéce přeplatí, zjistí, že by za to měl fungl nové auto:( No jo, jenže kde ty peníze jinak vzít, když člověk nekrade a nepodvádí stát:( Je to holt naprd..:) Třeba my máme malinký byt 2+1 50m2 za 5000 nájem..to jde. Ale kamarádka má byt už větší městský 78mm2 a nájem má 10 000kč. A to už si pak člověk fakt říká, jestli si raději nepostavit nějaký malý barák o stejném výměru za takové peníze neplatit hypošku a bydlet v soukromí než celý život platit tohle..
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
24.3.14 07:54

venkov vs Praha

No na venkově je volba mezi bytem a domem jasná, ale v Praze je to na ceny šílené. Tam jsou domy neskutečně drahé (i staré)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
27.3.14 20:25

Kolik se na hypo přeplatí, záleží jen na úroku a délce splatnosti. Ten přeplatek je ještě ucházející u hypotéky do 20 let, pak to roste opravdu hodně.
Příklady:
30 let splácení, úrok 5,31% - vrátím přesně dvojnásobek. Tj 1 mil hypo, 1 mil úroky
20 let při 2,7%- vrátíte navíc 29,5% z jistiny

@ 100% hypotéka: opravdu nedoporučuji, kritéria jsou opravdu drsná. Lepší je vzít 85%, a zbytek nastavit stavebním spořením. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
30.3.14 19:57

Když ono taky někdy někomu nic jiného nezbývá, to pak raději nepočítat… To by se z toho musel člověk zbláznit kolik přeplatí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
30.3.14 21:00
@luci.hor píše:
Když ono taky někdy někomu nic jiného nezbývá, to pak raději nepočítat… To by se z toho musel člověk zbláznit kolik přeplatí. :roll:

Lucie, před matematikou je neradno strkat hlavu do písku :-)
Ale nájem může vyjít ještě hůř. Nedá se to paušalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
26.5.14 16:53

Zpátky k původní otázce. Doporučujete tedy si brát hypo u KB? Chovají se férově nebo nějaké skryté poplatky a podmínky? A mate někdo od nich tu flexibilní hypotéku? Tam se tuším připlácí asi 99Kč, ale dá se nějak v případě nouze lépe hýbat se splátkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.14 16:56

@rayon právě jsme jí podepsali - tedy né flexibilní, ale klasickou. O všech poplatcích jsme věděli dopředu, vše bylo jasně dané, takže v pohodě, klidně bych řekla, hurá do toho.. u nás se žádný problém nevyskytnul :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
26.5.14 16:58

Měli jste teď tu jejich akci s nižším úrokem v dubnu? A říkali vám něco o té flexibilní možnosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.14 17:24
@rayon píše:
Měli jste teď tu jejich akci s nižším úrokem v dubnu? A říkali vám něco o té flexibilní možnosti?

nám snížili úrok hned z několika důvodů, takže oproti původnímu propočtu (3,9%), jsme se dostali na 3,19 %. U nás trochu jiné, protože nám 1) dali 100% hodnoty nemovitosti, 2) určitou část na rekonstrukci a ještě 3) určitou část jako neúčelovou. Jinak dubnovou akci jsme nechytli, vyřízeno bylo až teď, v květnu. Ale o flexibilní nám říkali - pro nás nevhodná, nebyly tam ty části neúčelová a na rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
26.5.14 17:30

Aha, já myslel, že flexibilní si za ten připlatek můžeš udělat každou hypotéku. No uvidíme, co nakonec nabídnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
26.5.14 17:37

@rayon Já bych se u těchto známých bank nebála. Ono to všude vychází plus mínus stejně, až tak si nepomůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.5.14 17:41
@rayon píše:
Aha, já myslel, že flexibilní si za ten připlatek můžeš udělat každou hypotéku. No uvidíme, co nakonec nabídnou.

nám řekli, že to nejde :think: ale jak jsem psala, těch důvodů bylo hned několik. Každopádně to jednání - fakt v pohodě, vše jsme věděli předem atd.. a dokonce nám pak odpustili nějaké poplatky (např za znalce atd..). Takže spokojenost. Nic nezatajili, úrok byl i lepší, než byl původní propočet, máme hotovo, takže spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel