Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky,
mam nesplaceny kontokorent 20tisic korun a dalsi dluh u sve rodiny. kazdy mesic davam penize stranou na splaceni, ale nejak se mi to porad nedari. co mi poradite, abych mohla svuj zivot zit a ne jen prezivat? diky moc. ![]()
Mít slušně placenou práci? Nepůjčovat si, když mám problémy se splácením?
Nežít (nebo se o to nepokoušet, viz. zcela zbytečná KK) si nad poměr a nad to, co „můžu“ a na co mám ![]()
Domluvit se s rodinou, aby počkala, než splatíš kontokorent, na kterém samozřejmě skáčou úroky, jakmile budeš mít splaceno, tak kontokorent zruš. A pak začni splácet rodině.
No a do budoucna - nepůjčovat si peníze. Já jsem se vytrestala jednou, pět let splácení a už nikdy si nevezmu nic na úvěr nebo půjčku.
@Seizdra Souhlas. Doporucuji na par mesicu se uskromnit, snizit vydaje na minimum, posplacet, co se da. Nemit k dispozici KK, aby Te to nelakalo zadluzovat se vice a vice.
Ja bych se primlouvala za tu slusne placenou praci - protoze i pokud ten kontokorent splatis a nezvysis svoje prijmy tak tvoje zivotni uroven se nijak nezlepsi a jestli mas ted pocit, ze „prezivas“ tak nebudes „zit“ ani potom…;)
Umět používat kreditní karty aby nenabíhaly úroky, zakázat si chodit do kontokorentu(zrušit ho), prostě když na něco nemám, tak si to nekoupím a u úvěrů a podobných věcí si číst pečlivě podmínky. Protože neustále někdo nadává, jaká je to všechno zlodějina, ale nikdo si nepřečte podmínky, za kterých může být např. kreditní karta dobrým pomocníkem. Úvěr/hypotéka stejně tak. Já kreditku používám už tři roky a na úrocích jsem nikdy nezaplatila ani korunu.
Breberko, potřebuješ našetřit 20 tisíc, které vložíš na účet a vzápětí kontokorent zrušíš. jinak to nedokážeš, představa, že každý měsíc ti na účtě zbyde třeba tisícovka a za dvacet měsíců máš splaceno je mylná ![]()
založ si spořící účet u některé z bank, které vedou tyto účty bez poplatku, a každý měsíc, jakmile ti přijdou finance, tam odešli pevně stanovenou částku.
tolik ke kontokorentu.
Vyber si jen urcitou castku, tak abys vysla, zbytek splacej… Nechces to nak rozepsat, prijem atd…
Tezko, ja taky tlacim pred s sebou kouli jmenem kontokorent a kreditka pekne dlouho, ja jsem na tohle desna. Ted jsem si dala zavazek, ze to splatim z materske - mam teda to stesti, ze moje penize jsou jakoby navic - kupuju z toho veci, ktere nejskou nezbytne, byt potrebne (kocar, vysavac a tak). Ted mi zbejva par vyplat, pak uz cesky rodicak mit nebudu… Jako neni to uplne azur, ale neco uz tam je - hned jak se vratime do CR, naklusu do banky a zmensim si to.
manzel ma taky neco, a ten zbytek holt jednorazove zaplacneme stavebnim sporenim, ktere rusime, zbytek dame na nejaky sporici ucet.
jinak v tem pripade bych sla asi do nejakeho sporiciho uctu a zaplatila to pak naraz, aby ty penize byly jakoby zvlast.
Co si přestat půjčovat a žít jen z toho co vyděláš? Narovinu napiš, naco jsi si půjčovala?