Jak splatit kontokorent 20 tisíc?

7.3.13 13:45

Jak splatit kontokorent 20tisic?

Ahojky,
mam nesplaceny kontokorent 20tisic korun a dalsi dluh u sve rodiny. kazdy mesic davam penize stranou na splaceni, ale nejak se mi to porad nedari. co mi poradite, abych mohla svuj zivot zit a ne jen prezivat? diky moc. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35861
7.3.13 13:46

Vybrat si jednou mesicne a rozstrihnout kreditku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.3.13 13:48

Mít slušně placenou práci? Nepůjčovat si, když mám problémy se splácením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.3.13 13:50

Nežít (nebo se o to nepokoušet, viz. zcela zbytečná KK) si nad poměr a nad to, co „můžu“ a na co mám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.13 13:59

Domluvit se s rodinou, aby počkala, než splatíš kontokorent, na kterém samozřejmě skáčou úroky, jakmile budeš mít splaceno, tak kontokorent zruš. A pak začni splácet rodině.
No a do budoucna - nepůjčovat si peníze. Já jsem se vytrestala jednou, pět let splácení a už nikdy si nevezmu nic na úvěr nebo půjčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.3.13 13:59

@Seizdra Souhlas. Doporucuji na par mesicu se uskromnit, snizit vydaje na minimum, posplacet, co se da. Nemit k dispozici KK, aby Te to nelakalo zadluzovat se vice a vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
7.3.13 14:00

Ja bych se primlouvala za tu slusne placenou praci - protoze i pokud ten kontokorent splatis a nezvysis svoje prijmy tak tvoje zivotni uroven se nijak nezlepsi a jestli mas ted pocit, ze „prezivas“ tak nebudes „zit“ ani potom…;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
7.3.13 14:05

Umět používat kreditní karty aby nenabíhaly úroky, zakázat si chodit do kontokorentu(zrušit ho), prostě když na něco nemám, tak si to nekoupím a u úvěrů a podobných věcí si číst pečlivě podmínky. Protože neustále někdo nadává, jaká je to všechno zlodějina, ale nikdo si nepřečte podmínky, za kterých může být např. kreditní karta dobrým pomocníkem. Úvěr/hypotéka stejně tak. Já kreditku používám už tři roky a na úrocích jsem nikdy nezaplatila ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
7.3.13 14:15

Breberko, potřebuješ našetřit 20 tisíc, které vložíš na účet a vzápětí kontokorent zrušíš. jinak to nedokážeš, představa, že každý měsíc ti na účtě zbyde třeba tisícovka a za dvacet měsíců máš splaceno je mylná :-)
založ si spořící účet u některé z bank, které vedou tyto účty bez poplatku, a každý měsíc, jakmile ti přijdou finance, tam odešli pevně stanovenou částku.
tolik ke kontokorentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
7.3.13 14:15

Vyber si jen urcitou castku, tak abys vysla, zbytek splacej… Nechces to nak rozepsat, prijem atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.3.13 14:46

Tezko, ja taky tlacim pred s sebou kouli jmenem kontokorent a kreditka pekne dlouho, ja jsem na tohle desna. Ted jsem si dala zavazek, ze to splatim z materske - mam teda to stesti, ze moje penize jsou jakoby navic - kupuju z toho veci, ktere nejskou nezbytne, byt potrebne (kocar, vysavac a tak). Ted mi zbejva par vyplat, pak uz cesky rodicak mit nebudu… Jako neni to uplne azur, ale neco uz tam je - hned jak se vratime do CR, naklusu do banky a zmensim si to.

manzel ma taky neco, a ten zbytek holt jednorazove zaplacneme stavebnim sporenim, ktere rusime, zbytek dame na nejaky sporici ucet.

jinak v tem pripade bych sla asi do nejakeho sporiciho uctu a zaplatila to pak naraz, aby ty penize byly jakoby zvlast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.13 15:25

Dekuji Vam vsem za dobre rady. sporici ucet je dobry napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
14.6.13 09:15

Co si přestat půjčovat a žít jen z toho co vyděláš? Narovinu napiš, naco jsi si půjčovala?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel