Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Chtěla bych se se vás zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s odhadem. Nechali jsme si dělat odhad pro jednu banku, ale nevyšla nám hypotéka, potom dostali nabídku u jíné banky a ta po nás chce nový odhad, avšak odhadce má být stejný. Máte někdo zkušenosti jestli Vám akceptovali váš starší odhad (stejný odhadce).?
Pokud může bát odhadce stejný tak by jej banka měla akceptovat pokud je teda měsíc starý ale spíš každá banka chce svého odhadce
nejlíp udláš když to zjistíš přímo v bance
No doufej, že dopadneš líp než my. Zaplatili jsme za odhad 6,5 tisíc za první odhad, hypotéku nám zamítli a nová banka chtěla nový odhad. Mohlo to být i od stejného odhadce, ale na jejich hlavičkovém papíře…pan odhadce nám to za 5 tisíc udělal…prostě to jen překopíroval a dal tam nový razítko ![]()
Tak si myslím, že nám to asi neprojde taky
, žádáme u Hypotéční taky, ale zamítla nám jej spořitelna. Takže nový odhad.
@gungalka Měli jsme to taky tak, naštěstí náš odhadce byl solidní chlap a když ČSOB nevyšlo, asi za 5 stovek nám ten samý odhad předělal pro Hypoteční banku. Rozdíl byl fakt minimální, jen tam bylo napsáno že pro Hypoteční banku vypracoval…
Takže nakonec jsme místo původních 4 500, - platili 5 tisíc, ale bylo fajn, že pan nám pak vypracovával i zprávy o rekonstrukci a po 5 letech, když sme odhad potřebovali znova, přecházeli jsme jinam, tak ho měl furt někde schovanej, jen ho poopravil a vzal si asi 3 tisíce? To už si nepamatuju, tak nechci kecat, jen vím, že to bylo málo.
Tak bych se zkusila domluvit s odhadcem ![]()
Bohužel je to asi běžná praxe
každá banka má své odhadce a formu jakou chce mít odhad zpracovaný, tady je navíc ten paradox že odhadce je stejná osoba, já bych se asi snažila poptat u odhadce když vlastně nepůjde o nový odhad jen o přepracování starého zda by nebyla lepší cena.
Pokud je to od stejného odhadce, respektive tohohle odhadce má v seznamu i ta druhá banka, pak by to mělo být ok. Spíš se zeptejte, jak starý odhad banka akceptuje. ![]()
No holky, záleží fakt na odhadci, ten náš byl pěknej… protože to fakt překopčil a přitom si naúčtoval téměř stejnou cenu jako za novej ![]()
Spíš počítej s tím, že budou chtít odhad nový
Ale zkus se poptat přímo v bance, možná budeš mile překvapena, ale moc bych tomu nedávala
Banka chce nový odhad, ale já jsem volala našemu odhadci a domluvila se s ním na předělání pro Hypotéční banku, chce jen tři stovky. No uvidím, co mi pak řeknou, protože já se jen tak nevzdávám
. Banka akceptujue odhad 3 měsíce starý.
@gungalka
tak to je supr, že je odhadce soudný a za předělání odhadu nechce jako za novej.