Odhad měsíc starý - jiná banka

73
6.3.13 21:47

odhad měsíc starý jiná banka

Chtěla bych se se vás zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s odhadem. Nechali jsme si dělat odhad pro jednu banku, ale nevyšla nám hypotéka, potom dostali nabídku u jíné banky a ta po nás chce nový odhad, avšak odhadce má být stejný. Máte někdo zkušenosti jestli Vám akceptovali váš starší odhad (stejný odhadce).?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
6.3.13 21:53

Pokud může bát odhadce stejný tak by jej banka měla akceptovat pokud je teda měsíc starý ale spíš každá banka chce svého odhadce
nejlíp udláš když to zjistíš přímo v bance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.3.13 22:03

Jenže ten jejich odhadce je ten samý odhadce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
6.3.13 22:11

No doufej, že dopadneš líp než my. Zaplatili jsme za odhad 6,5 tisíc za první odhad, hypotéku nám zamítli a nová banka chtěla nový odhad. Mohlo to být i od stejného odhadce, ale na jejich hlavičkovém papíře…pan odhadce nám to za 5 tisíc udělal…prostě to jen překopíroval a dal tam nový razítko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.3.13 22:15

Můžu se zeptat a u jaké to bylo banky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
6.3.13 22:17

Jasně, nedala nám to MBanka a nyní jsme u Hypoteční ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.3.13 22:23

Tak si myslím, že nám to asi neprojde taky :), žádáme u Hypotéční taky, ale zamítla nám jej spořitelna. Takže nový odhad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
6.3.13 22:26

No jak říkám…snad pořídíte líp :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
6.3.13 23:26

@gungalka Měli jsme to taky tak, naštěstí náš odhadce byl solidní chlap a když ČSOB nevyšlo, asi za 5 stovek nám ten samý odhad předělal pro Hypoteční banku. Rozdíl byl fakt minimální, jen tam bylo napsáno že pro Hypoteční banku vypracoval…
Takže nakonec jsme místo původních 4 500, - platili 5 tisíc, ale bylo fajn, že pan nám pak vypracovával i zprávy o rekonstrukci a po 5 letech, když sme odhad potřebovali znova, přecházeli jsme jinam, tak ho měl furt někde schovanej, jen ho poopravil a vzal si asi 3 tisíce? To už si nepamatuju, tak nechci kecat, jen vím, že to bylo málo.

Tak bych se zkusila domluvit s odhadcem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
6.3.13 23:38

Bohužel je to asi běžná praxe :cert: :cert: :cert: každá banka má své odhadce a formu jakou chce mít odhad zpracovaný, tady je navíc ten paradox že odhadce je stejná osoba, já bych se asi snažila poptat u odhadce když vlastně nepůjde o nový odhad jen o přepracování starého zda by nebyla lepší cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
7.3.13 07:37

Pokud je to od stejného odhadce, respektive tohohle odhadce má v seznamu i ta druhá banka, pak by to mělo být ok. Spíš se zeptejte, jak starý odhad banka akceptuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
7.3.13 08:08

No holky, záleží fakt na odhadci, ten náš byl pěknej… protože to fakt překopčil a přitom si naúčtoval téměř stejnou cenu jako za novej :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
7.3.13 09:16

Spíš počítej s tím, že budou chtít odhad nový :( Ale zkus se poptat přímo v bance, možná budeš mile překvapena, ale moc bych tomu nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
7.3.13 17:20

Banka chce nový odhad, ale já jsem volala našemu odhadci a domluvila se s ním na předělání pro Hypotéční banku, chce jen tři stovky. No uvidím, co mi pak řeknou, protože já se jen tak nevzdávám :). Banka akceptujue odhad 3 měsíce starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
7.3.13 21:34

@gungalka :palec: tak to je supr, že je odhadce soudný a za předělání odhadu nechce jako za novej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel