Hypotéka z Rakouska - zkušenosti

35895
20.11.18 21:38

A vy pracujete v Rakousku, nemovitost je v Rak, nebo jaký to má smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
20.11.18 21:41

@pikola ano pracuji v Rakousku, stavět chceme v ČR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.11.18 21:44

a máte rezervy, peníze bokem, kdyby něco? ono bydlet ve vlastním je hezké, ale aby vás to pak nepoložilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.11.18 22:28

@Michaela2495 najdi si na FB skupinu Češi v Rakousku, tam určitě najdeš někoho, kdo ti poradí, nebo řekne co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.11.18 23:03

@Michaela2495 my bereme hypotéku ze Švýcarska.. jestli chceš napiš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
16.12.18 03:34
@Michaela2495 píše:
Dobrý večer dámy :) chci se zeptat na vaše zkušenosti s hypotékou z Rakouska. Jaké jsou podmínky, úroky, kterou banku vybrat, případně jak vysokou máte měsíční splátku? U nás nejspíš na hypotéku nedosáhneme a dnes jsem se dozvěděla o této možnosti. Děkuji

Par poznatků ti můžu napsat. Protože mám učet u Rakouské banky.Kdysi jsem na to očkem kouknul ale není to pro mne téma. Je to takto tam a bude to takto ve vetšine bank. Hypotéku je možno dostat je však duležitý učet a musí na něm být příjem v EUR. Pravidelný příjem. Budeš potřeboval pracovní smlouvu doložit příjmy. Povolení k pobytu, nebo být občan Rakouska. Hypotéka na nemovitost v zahraníčí je možná, ale jistit jinou nemovitostí na uzemí Rakouska ve stejné nebo vyšši ceně, nebýt spoluvlastník z 1/5 třeba ale musíš být majitel cele nemovitosti. Dát ji do zástavy. Na jimi zastavenou nemovitost ti pak pujčí. Ale počítej jako tady dají ti třeba 50-70 % odhadní ceny a to moc. Podle mne riskuješ kurzový rozdíl u nás EURO v nedohlednu. Jestli je to dobře nebo ne musí si každý říct sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel