Hypotéka/půjčka s DPP, DPČ, 700.000 Kč

Anonymní
1.3.19 16:34

Hypoteka/pujcka s DPP, DPC, 700.000 Kc

Ahoj vsichni.
Prosim o radu. Bydlim se 2 detmi v najmu a ted chci jit do vlastniho. Mam vyhlídnuty byt za necelych 900.000 Kc. 200.000,– dam v hotovosti ze sveho. Zbylych 700.000,– potrebuji pujcit, at uz hypotekou nebo pujckou, jenze nemam HPP. Mam jednu DPC a nekolik DPP. Vse v pohode poplatim, toho se nebojim, ale pri zjistovani hypotek jsem zjistila, ze DPP neberou v potaz, i kdyz prijem mam z toho dost velky. DPC by vzaly, ale tam neni vyplata takova, nic mi nedaji. Co dal? Ma nekdo pujcku bez dokladani prijmu ve vetsi vysi? Vysoke uroky mi nevadi, klidne budu splacet az do duchodu/smrti, budu zit ve svem a jednou to deti podedi. Najem bych platila stejne tak. Diky za rady a zkusenosti. Rucit budu tim bytem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31863
1.3.19 17:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.3.19 09:58
@Anonymní píše: … Ma nekdo pujcku bez dokladani prijmu ve vetsi vysi? Vysoke uroky mi nevadi, klidne budu splacet az do duchodu/smrti, budu zit ve svem a jednou to deti podedi…

Aktuálně nic jako „bez dokládání příjmu“ z oficiálních zdrojů být nemůže. Poskytovatel půjčky by jednal nelegálně a s obřím rizikem, že pokud dlužník nebude stačit na splácení, tak se z toho stane prakticky bezúročná půjčka se splátkovým kalendářem podle možností dlužníka. Třeba 1221,– měsíčně. Poskytovatel musí posoudit finanční a jiné možnosti žadatele. Co se týká srovnání s nájmem- reálně nebudete žít celou dobu ve svém, ale v nemovitosti prakticky patřící bance, dokud se nedostanete do situace, kdy tu nemovitost v případě potřeby dokážete "kdykoli " splatit. Prohlášení Vysoké úroky mi nevadí je poněkud … Asi má každý jiný názor na možnou vysokost. Co takhle úrok 9% p.a. spojený se zdravotním postižením, nebo vzrůstající nezaměstnaností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.3.19 10:46

A co tzv. předschválená splátka u ČSOB a následně hypotéka od HB? Pokud na účet chodí pravidelně dost peněz, banka si tím ověří příjmy a dál už nezkoumá, jestli je to na dohodu, nájemné apod. Vloni to tak fungovalo, do zimy jsem měl na výpisu nabídku předschválené hypotéky, platí to ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.3.19 11:32

Skoro cokoli předschváleného je prakticky jen „lákadlo“. Na základě pohybů na účtu banka určí „možnou“ výši úvěru. A banka rozhodně MUSÍ následně zkoumat, co je to za příjem, protože něco prostě neakceptuje, něco třeba jen 60%. Banka by ráda byla akčnější, ale ČNB… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.3.19 11:50

To by mě právě zajímalo, protože např. u airbank při dotazu na předschválený úvěr naznali, že stejně musím doložit příjmy. Zatímco u ČSOB předschválená půjčka znamenala, že opravdu nic dalšího nezkoumali a dostal jsem jak běžnou půjčku, tak hypotéku. Ovšem bylo to ještě za starých pravidel, nicméně nabídku další hypotéky jsem dostal i v říjnu tj. už za nových a tvářili se, že ty pohyby na účtu by měly stačit. A třeba co tento týden Moneta vyhlásila půjčku bez dokládání příjmu až půl milionu na IČO nebo 1.5M pro doktory/právníky taky vypadá dost zvláštně, v reklamě říkají jenom podmínkou aspoň rok činnosti a daňové přiznání prý nevyžadují, ale na pobočce jsem to neověřoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
2.3.19 11:55

@akachan Pokud je to na IČ, tak to není spotřebitelský úvěr a tudíž to jede v úplně jiném legislativním režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.3.19 11:59

To je mi známo, ale překvapuje mě výše částky, tak jsem zvědav, jestli to někdo vyzkouší a poreferuje zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
2.3.19 16:54

Tak to zjednoduším- když to banka nabízí a někoho to zajímá, tak to zkuste. Je značný rozdíl v úvěrech pro „podnikatele“, pro členy komor - lékaři, právníci a pod. , pro běžné zaměstnance a i pro lidi typu servírka (kteří mají značný část příjmu z dýška). I regulace ČNB se podle toho bude značně lišit. Nelze se moc koukat na případy z dob minulých a reklamní případy jakbysmet. Spousta lidí řekne- dostali jsme půjčku takovou a makovou, ale moc neventilují, co vše za tím bylo, že třeba museli značně slevit ze svých požadavků a podobně. Ale určitě jsou i situace, kde to jede jako po drátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel