Hypotonie a její vývoj - narušená rovnováha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25.5.16 08:57

Plp gen je genetické vyšetření většinou to bývá dedicne ale u nás nikdy nic takového nebylo. Je to porucha pohybu. Ze by malý mel problém chodit ale Já porad doufám že ty výsledky budou v pořádku. Dekuju ;) snad se to vse brzo zlepší. To je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.5.16 10:26

Aha, tak to slysim poprve, kouknu jeste nekde na netu, jestli tam o tom neco bude.no muj manzel taky zacal chodit az v roce a pul a jeho mladsi syn mel take problemy s chuzi, ale ten to pohybove dohnal, jen mysleni, soustredeni ma trosku pomalejsi, horsi, je mu 6let, tak se to snad jeste srovna…je pravda, ze tenkrat mi neurolozka rikala, ze to muze byt dedicne, ale ja si myslela, ze me chce jen uklidnit. hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.10.17 11:34

Vyvoj po letech

Dobry den, ma prosim nekdo zkusenosti s hypotonii s odstupem casu. U nas je na dvou letech vravoravy beh..jako kdyby bezel dospelak z kopce. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.20 19:22

@Danulinka16 a @Malekotatko
Dobrý den dámy, můžete prosím napsat, jak jsou má tom vaši prcci s psychomotorikou nyní? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
15.2.20 21:33

Ahoj. Už nevím, co se tady resilo presne, ale starší syn vse dohnal, je to šikula. Možná nemá takovou svalovou silu jako někteří vrstevníci (4,5let) ale umi a zvládá vse. Začal lézt ve 13mes a chodit v 17. Ted mam cerstve ročního a už zase resim to samé a už jsem z toho zase trochu ve stresu. Ještě neleze😊 ale má toho vic, jinak bych se asi po zkušenostech s prvním nestresovala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 11:22

@Danulinka16 ta naše cácorka toho má právě také víc, ale věřím, že si to už vybrala a bude dobře.
Ještě se zeptám, měl váš syn problém s jídlem? Ve smyslu kousani, polykání. Malá sní v prikrmu rýži, těstoviny…ale třeba okurkou se mi malem udusila. A teď jsem narazila na to, že u hypotoniku to může být problém :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
16.2.20 13:26
@Luciennka86 píše:
@Danulinka16 ta naše cácorka toho má právě také víc, ale věřím, že si to už vybrala a bude dobře.
Ještě se zeptám, měl váš syn problém s jídlem? Ve smyslu kousani, polykání. Malá sní v prikrmu rýži, těstoviny…ale třeba okurkou se mi malem udusila. A teď jsem narazila na to, že u hypotoniku to může být problém :roll:

Nene právě že vůbec neměl 😊 a kolik je malý? Co umi? A kolik má zubů? A ještě jestli se mužů zeptat, co má za další dg? Mladší syn vadu srdce a jedno ouško spatne 😕. Přisuzují to opoždění tak trochu i dlouhé operaci hned po narození. Ale svalove je na tom lépe než starší, ten byl uplne hadrovej, mladší naštěstí není, ale opoždění se opakuje😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 14:42

@Danulinka16 zubu má 8. Ale syn rohlík cumlal už se 4 zuby. :D U ní se proste bojím a ani ona se do toho moc nehrne, ale jinak je jedlik, to ano.
Dceři je nyní 13 měsíců. Od 6. Měsíce má rehabilitace, protože se nepretacela. V 8. Měsíci ji diagnostikovali epilepsii. Všichni mi vysvětlovali, že samotné záchvaty posunuly vývoj zpět, takže 8.-9. měsíc byl pro mě peklo, zpětně vím, že si jen hlavička musela zvyknout na ty léky, ale v te době to pro mě byl jen ležák a bála jsem se co dal (to tak ve stručnosti :).
Aktuálně se plazi, objevila sed, za ruce ujde par kroku, ale nezvedne se sama. Snaží se jít na čtyři, tak čekáme, kdy propojí ruka-noha.
Snazim se nepanikarit, ale někdy mě to semele, tak se snazim zjistit, co bych mohla ještě udělat pro její vývoj. (Vzhledem k opozdeni PMV a k tomu epi, mi bylo řečeno, že to muže vše dohnat a epi se ztratit, ale také se z toho muže vyklubal nějaký syndrom a to ukáže jen čas :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
16.2.20 22:09

No nemate to taky lehký. Tak to není žádný lezacek, je sikovna a do pár měsíců se určíte srovna ;).Je pravda, ze ta epina ji mohla zabrzdit, přeci jenom je to nápor na ten mozeček. A do budoucna to bude určíte dobre a žádného syndromu se. nebojte, myslím si, že pokud mluvíte o westovo syndromu, že to už by se snad projevilo.??Tak se nestresujte a uzivejte. Ale me se to rika, jak se také stresují co by kdyby😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.20 22:53
@Danulinka16 píše:
No nemate to taky lehký. Tak to není žádný lezacek, je sikovna a do pár měsíců se určíte srovna ;).Je pravda, ze ta epina ji mohla zabrzdit, přeci jenom je to nápor na ten mozeček. A do budoucna to bude určíte dobre a žádného syndromu se. nebojte, myslím si, že pokud mluvíte o westovo syndromu, že to už by se snad projevilo.??Tak se nestresujte a uzivejte. Ale me se to rika, jak se také stresují co by kdyby😁

Přesně tak, kéž bychom uměli uklidnit sebe, jako ostatní. Těch syndromu je velká řada, s epi je spojená i retardace a další…no nikdo mi neřekne a musím říct, že bojovat s něčím, co nelze pojmenovat je psychicky náročné…
Ještě budu moc ráda, pokud byste doporučila sporty, které jsou pro hypotoniky vhodné. Musíte se starším synem stále každý den cvičit? Mít doma malou posilovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
18.2.20 22:07
@Luciennka86 píše:
Přesně tak, kéž bychom uměli uklidnit sebe, jako ostatní. Těch syndromu je velká řada, s epi je spojená i retardace a další…no nikdo mi neřekne a musím říct, že bojovat s něčím, co nelze pojmenovat je psychicky náročné…
Ještě budu moc ráda, pokud byste doporučila sporty, které jsou pro hypotoniky vhodné. Musíte se starším synem stále každý den cvičit? Mít doma malou posilovnu?

No právě, nejhorší je ta nejistota do budoucna, člověk na to nesmí porad myslet, jinak by se zbláznil. No cvičili jsme denne cca do 2let dojížděním od roka do staciku.Do te doby doma vojtovka. Pak jsme pokračovali několik měsíců sami doma, posilování bez nacini, prostě klasika na zemi, jak znáš ze ZŠ mosty, lehsedy apod.no pak jsme meli pauzu asi rok, nechtěl spolupracovat a pak jsme zase chodili vloni par měsíců, ale dělal ubtoho akorát kraviny, jak do toho malý mimino, takže jsme to zase vzdali. Stejne je krivej. Počítám do budoucna s dalším cvičením. Jinak sporty presne nevím, ale neměli by mit sporty, kdy se posiluje jen jedna strana. Tenis…vím že je dobra gymnastika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.12.20 19:05

Ahojky, pročítám i stare odpovědi, k těm dg, moje dcera ma vývojovou vadu mozku, teď od začátku září epilepsii a to rovnou status epilepticus, takže 5dni na JiP, je hypotonik, ocni vada/brýle, okluze 2h/, nyní ma 3,5 roku, začala chodit na konci ledna, tedy přesně ve 2,5 letech, vojtu jsem necbicila nikdy, nechtěla jsem, takže metoda brunkowove a to je jen hlazeni, pak od 2 a něco hipoterapie, a feldenkreis metoda a ta je top, po te se rozchodila, mluví neskutečně od roku a půl ve větách, vsichni se nád tím pozastavuji a Dr nejvíce, ti mě posílali na potrat ve 24tt, ze bude ležák, nemluvit apod, je úplně zdravě působící dítě, jen stále využívám kočárek, neujde daleko zatím, je skvela a popřela vše, co Dr řekli, je v mluvě a dalších vecech lepší než stejně stare děti zdravé a snadno než bracha 5,5 roku, úplně zdravý:), feldenkreis doporučuji na milion %, úžasná metoda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.1.25 17:41

Dobry večer všem, rada bych oživila túro diskuzi. Kdo mate uz trochu odrostlejší děti, zajímalo by me, jak se u nich ta hypotonie projevuje. Tim mam na mysli lehčí hypotonii..Malý začal sedět i lézt v 10 meších, chodí od necelého 20.mesice. Co mě ale ted trápí, je to, ze přesně jak píšete - chodí jak opilý a je nestabilní.. momentálně je mu skoro 26 měsíců a když vidím stejné staré děti, je to opravdu šílený rozdíl..neumím si představit, že by takto měl chodit..pořád si říkám, že přeci musí nějak posílit. Jinak se samozřejmě snažíme - máme za sebou Hipoterapie (opět chceme chodit), chodili jsme teď od září do ledna na ergo (ted jsme si dohodli pauzu do dubna) a jako s miminkem jsme cvičili Vojtovku. Jinak mentálně se vše jeví ok - malý říká hodně slov, spojuje, ví, jak se jmenuje, skládá hezky puzzle..vypada to, ze k řešení je,,jen” ta motorika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
17.2.25 22:04

Dobry večer, ještě jednou se snažím oživit tuto diskuzi a budu rada, když se někdo se zkušenosti ozve.☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.2.25 20:28

Mám chlapečka hypotonika, téměř 3 letého. První rok jsme cvičili vojtovku. Obcházel v 9 měsících, ale chodil až v 17 měsících. Seděl až v roce.
Na hrubou motoriku je stejně obratný, někdy obratnější než vrstevníci, leze, skáče, rychle běhá, umí kotrmelec, jezdit na odrážedle, učí se tříkolku. Jemná motorika v normě ;) má jen nepatrně vpáčené kotníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí