Hysterický pláč u miminka

9130
7.3.07 21:19

Hysterický pláč u miminka

Ahoj,
holky mám 3 měsíčního chlapečka a začíná mít hysterický pláč, když ho položíme do postýlky, aby spal, nechce usnínat sám a řve až se zalyká. To samé je u ublíkání a když ho dám do kočárku. Mamka mě straší tím, že z něj vyroste dítě, které si lehne v krámě na zem, když mu nebudu chtít něco koupat.
Co dělám špatně? Prosím o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6927
7.3.07 21:25

jeee, ty pises o nasi Bare :-). Spatne nedelas nic :! pri oblikani ji strcim neco do ruka, ona to soupne hned do pusy a je klid. A usinani, do 4m jsem ji uspavala v posteli, jinak to neslo. behem dne to tak praktikujem i ted. Vecer ji dam do postele a odchazim, ale na to mate cas :-). Ted uz usina sama.

Neboj, histericke dite valejici se na zemi nebudes mit. Drz se, ono se to zlomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macgorka1
23.2.13 14:21

Ahoj, snad mi nekdo poradi. Mam doma 3mesicniho klucika a uz 14dni mi dela to, ze hystericky rve, aniz by k tomu mel duvod. Jeden den je hodnej, dalsi den jen rve. Jako dnes rano, rano ho prebalim, nakojim, hodinu si „povidame“ a kdyz zacal pobrekavat, tak jsem ho prilozila k prsu, ze ma asi hladik. (papa po 2hodinach),ale hlad nemel, zacal tak hystericky jecet, ze vzbudil i muze ve vedlejsi mistnosti. Nevim, zda je to brisko, ze ho boli, nekdy u vecerniho kojeni se mi krouti, ale jakmile ho dam na prebalovak, nebo ho vezmeme do ruky, tak prestane(to taky jak kdy) a smeje se a prohlizi si pokojik. Ceka snad, ze mu dam rektalni trubicku? Davam mu ji vzdy, kdyz ma sve zachvaty(tak 3× za tyden). Nevim co se to snim deje, co to je za zachvaty?

• Citovat
  • Upravit
23.2.13 14:30

Já mám s Trpaslíčkem to samé už od cca. šestého týdne. Metodou pokus omyl jsem dospěla k názoru že mám snad převtěleného malého Nerona a zkouší co si může dovolit. A protože ji máme nade vše rádi může si dovolit vše. Zmlkne až dostane po čem volá - u nás to je nošení. Tak nosím, houpu, chovám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
23.2.13 14:33
@macgorka1 píše:
Ahoj, snad mi nekdo poradi. Mam doma 3mesicniho klucika a uz 14dni mi dela to, ze hystericky rve, aniz by k tomu mel duvod. Jeden den je hodnej, dalsi den jen rve. Jako dnes rano, rano ho prebalim, nakojim, hodinu si „povidame“ a kdyz zacal pobrekavat, tak jsem ho prilozila k prsu, ze ma asi hladik. (papa po 2hodinach),ale hlad nemel, zacal tak hystericky jecet, ze vzbudil i muze ve vedlejsi mistnosti. Nevim, zda je to brisko, ze ho boli, nekdy u vecerniho kojeni se mi krouti, ale jakmile ho dam na prebalovak, nebo ho vezmeme do ruky, tak prestane(to taky jak kdy) a smeje se a prohlizi si pokojik. Ceka snad, ze mu dam rektalni trubicku? Davam mu ji vzdy, kdyz ma sve zachvaty(tak 3× za tyden). Nevim co se to snim deje, co to je za zachvaty?

Ahoj, nekde v chytre knizce jsem cetla, ze sem tam bezduvodny hysterak muze mit mimino, aby vyventilovalo dojmy..pry to mozek neumi jeste tak rychle zpracovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macgorka1
23.2.13 14:41

Tohle mi rikala i tchyne, ale me to prijde, jako kdyby si ze me delal malej srandu… nikdy to tak nemel a najednou ted tohle? Jak ho tedy uklidnit? Uplne jsem se lekla, kdyz to udelal poprve a odmital i prso, ktere kdyby mohl, tak by ho mel v pusince porad!
Je i normalni, kdyz takhle dokaze jecet i 2hodiny v kuse?

• Citovat
  • Upravit
hanak
23.2.13 15:00
@macgorka1 píše:
Tohle mi rikala i tchyne, ale me to prijde, jako kdyby si ze me delal malej srandu… nikdy to tak nemel a najednou ted tohle? Jak ho tedy uklidnit? Uplne jsem se lekla, kdyz to udelal poprve a odmital i prso, ktere kdyby mohl, tak by ho mel v pusince porad!
Je i normalni, kdyz takhle dokaze jecet i 2hodiny v kuse?

Je to normální. Uvědomuje si samotu, bojí se jí a chce kontakt. Vždyť ještě docela nedávno byl natěsno v pevném objetí dělohy, tam se sám necítil, pořád slyšel tvoje srdce i šum krve v žilách a tepnách.
Malej mi v jednu chvíli dělal taky tyhle výlevy, ale naučila jsem se víc mu naslouchat. Nemyslím si, že častějším nošením je rozmazlíme. Vždyť tohle období je tak krátké, že na něj jednou budeme nostalgicky vzpomínat, jak to strašně rychle uteklo.
A kdy jindy bys malého měla nosit a tulit ho k sobě než právě teď, když to nejvíc potřebuje a je nejbezmocnější a nejzranitelnější?

• Citovat
  • Upravit
macgorka1
23.2.13 15:10

Ja prave myslela, jestli to neni spurtik, ale papat casteji nechce… I kdyz place a mam ho v naruci, tak se stejne neda utisit a pak saham trubicce, nekdy asi i zbytecne… miminko moje malinky… me je ho vzdy tak lito, ale at udelam co udelam, stejne place dal. Ale nejde mi porad do hlavy, proc ho neuklidni prso? Jen co si ho dam do ruky a sednu si snim, ze ho nakojim, tak se rozerve jeste vic a me jen tecou nervy. Co kdyz uz treba prso nechce? stejnou dobu co ma hysteraky mi dela i to, ze kdyz ma zrovna lepsi den, tak se prisaje, cucne si, otoci hlavickou za sebe a hned zase zpet k prsu, cucne si a takhle by to delal cele kojeni-musimn mu drzet hlavicku, aby se normalne najedl. Muze to nejak souviset? Byl tak hodny od narozeni a tech poslednich 14dni je fakt hruza…

• Citovat
  • Upravit
hanak
23.2.13 15:20

Spurt to klidně být může. Mně tohle malej dělá i u lahvičky (krmím ho mateřinkou, ale tu předtím odstříkám odsávačkou, mám tak přehled, zda a kolik toho vůbec sní). Prostě to k určitému věku patří, může to být i spurt, první přichází mezi třetím a šestým týdnem, další právě kolem toho třetího měsíce.
Píšeš, že když ho chováš, uklidní se. Prso nenabízej, když ho nechce a je sytý, akorát by se přepil a pak by ho bolelo bříško, neboj se, že bude o hladu, on se ozve, až ucítí potřebu jíst. Obrň se teď trpělivostí, hodně chovej, zkus třebas tu klokanku (kapsu na břicho), někdo v tomhle věku šátkuje (já tomu na chuť nikdy nepřišla), je to nejsložitější období u miminka, chce podněty, chce a potřebuje vidět, chce a potřebuje chovat, vyžaduje pozornost, ale tělíčko ještě neposlouchá, hračky nejdou chytnout tak, jak by chtěl, sedět ještě taky nejde.. no uznej sama, jak by se ti líbilo, kdybys už znala trochu víc okolní svět, ale musela bys pořád jak placka ležet v postýlce, odkud vlastně vidíš jen pár cm kolem sebe a dál nic?
Naštěstí to nepotrvá dlouho, děti rostou hrozně rychle (až moc rychle).
Nepřemýšlej nad tím, že tě pláč rozčiluje… přemýšlej nad tím, že pláče, protože je bezmocný a bezbranný. Pokud budeš nervozní a vnitřně rozhádaná, mimčo to vycítí na sto honů a bude mrzutější o to víc.

• Citovat
  • Upravit
macgorka1
23.2.13 15:45

V naruci se uklidni jak kdy. Prijdu si jak totalne neschopna matka, ktery jeji mimco jen rve a neumi ho uklidnit! nekdy mam chut se sebrat a odejit nekam pryc, ale kdyz vidim, jak ma malej ocicka plny slzicek, tak je mi ho lito a snazim se ho nejak rozptylit, ale stejne nic nepomaha. Nekdy jen pipne, ze bude zase brecet a me se vevnitr vse sevre a je mi spatne, ze zase nebudu vedet, jak mu pomoct… Jsem snad zrala na psychiatrii? Bych byla nejradsi, kdyby nebrecel a jen se smal… ale samozrejme to nejde… Holt ho teda vzit do naruce a pockat, az se uklidni? Jenze zase nejde ho nosit hodinu v kuse…

• Citovat
  • Upravit
23.2.13 16:16

@hanak
děkuju - tak hezky řečené :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
23.2.13 16:28
@macgorka1 píše:
V naruci se uklidni jak kdy. Prijdu si jak totalne neschopna matka, ktery jeji mimco jen rve a neumi ho uklidnit! nekdy mam chut se sebrat a odejit nekam pryc, ale kdyz vidim, jak ma malej ocicka plny slzicek, tak je mi ho lito a snazim se ho nejak rozptylit, ale stejne nic nepomaha. Nekdy jen pipne, ze bude zase brecet a me se vevnitr vse sevre a je mi spatne, ze zase nebudu vedet, jak mu pomoct… Jsem snad zrala na psychiatrii? Bych byla nejradsi, kdyby nebrecel a jen se smal… ale samozrejme to nejde… Holt ho teda vzit do naruce a pockat, az se uklidni? Jenze zase nejde ho nosit hodinu v kuse…

Nejsi neschopná. Jsi jen zoufalá, vyčerpaná a bezradná.
Předpokládám, že maličkej je tvoje první dítko.. já tehdy taky takhle reagovala. To, že teď beru všechno jinak a s nadhledem, je jen letitá zkušenost.. však malej je moje 4. a poslední dítě.
Potřebovala bys na chvíli vypnout.. není ve tvém okolí někdo, kdo by si malého vzal na den - dva na starost? Ty by sis na chvíli odpočinula a byla bys překvapená, jak rychle by se ti stýskalo i po tom jeho hysteráčku :)

• Citovat
  • Upravit
macgorka1
23.2.13 16:45

Ano, je to moje prvni a po tech jeho stavech mam dojem, ze i posledni :-)
Pomaha mi mamka i pritel, ale malej hysterci jako naschval, kdyz jsou vsichni v praci. A pokud malyho zrovna netrapi prdiky, tak snim denne vyjedu s kocarem a za kazdeho pocasi se prochazime, malej usne, jdu domu, opatne ho vyndam s vnitrkem kocaru, dam do postylky, zapnu monitor a haja i ty 4 hodky, takze to si taky odpocinu… Pokud se nemuze vyprdet, tak se vzbudi a vse nanovo. Prestanou ty hysteraky nekdy a da se jim nejak predchazet? Vzdy se desim toho, kdyz jde pritel na nocni a malej zacne…

• Citovat
  • Upravit
7626
23.2.13 16:51
@macgorka1 píše:
Ano, je to moje prvni a po tech jeho stavech mam dojem, ze i posledni :-)
Pomaha mi mamka i pritel, ale malej hysterci jako naschval, kdyz jsou vsichni v praci. A pokud malyho zrovna netrapi prdiky, tak snim denne vyjedu s kocarem a za kazdeho pocasi se prochazime, malej usne, jdu domu, opatne ho vyndam s vnitrkem kocaru, dam do postylky, zapnu monitor a haja i ty 4 hodky, takze to si taky odpocinu… Pokud se nemuze vyprdet, tak se vzbudi a vse nanovo. Prestanou ty hysteraky nekdy a da se jim nejak predchazet? Vzdy se desim toho, kdyz jde pritel na nocni a malej zacne…

zkus dat maloska spat na brisko(odpoledni spanek),nam to teda na prdiky zabralo vic nez vsechny kapky a caje. Jinak asi neporadim, snad jen opravdu chovat..Drzim pesti at se prdola uklidni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
macgorka1
23.2.13 16:55

:cert: Malej vydrzi na brisku max minutu, pak se vzteka, ze se mu to nelibi. Ale dekuji vsem za odpovedi, holt se musim smirit stim, ze je to normalni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí