Place v noci - kontroluje??

28
14.2.07 21:50

Place v noci - kontroluje??

Zdravim vsechny pritomne, a musim se na vas opet obratit o radu.
Nase 13m holcicka se vecer po usnuti (tak za hodinu a pul) budi strasnym placem, sedi v postylce a rve. Ale tak nejak zoufale, jako by se bala. Staci prijit, polozit na nasi postel (hned vedle) a je klid, lehnu si vedle ni a tak za minutku ji prendam zpet do postylky (nespici). Anicka usne bez problemu. Za hodinu a pul se vse opakuje, pak je casto delsi spaci pauza a v noci putuje k nam do postele, pac se prenest uz nenecha.
Podotykam, ze jsme se pred tydnem vratili z mesicni dovolene a pred tim byla pohodove spaci mimi. Jeste navic nam pracovne odcestoval tatinek, tak ze by se ji styskalo?? Mam pocit ze ten rev je jen takovy kontrolni - jesli jako jsem na blizku.
Zkousela jsem ji nechat brecet, ale plac je opravdu silenej.
Myslela jsem, ze se to po tydnu nejak srovna, ze je treba rozhozena z cestovani a ze zmen lidi a prostredi, ale po tydnu uz bych cekala ze bude vse ok.
diky za rady,
 tekice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gabika
14.2.07 22:25

Ahoj,

ja by som povedala, že v tomto veku to už možu byť aj zlé sny. A tiež može „spracovávať“ dojmy z dovolenky.

U nás je to podobne, doteraz sa niekedy budí s plačom niekoľkokrát za noc (ten starší, mladšieho ešte v noci kojím a spí pri mne), stačí sa prihovoriť, prípadne pohladiť a spí ďalej. Keď to nepomáha, prenesieme k nám do postele, a tam sa už nebudí. Niekedy ale aj týždeň v kuse spí dobre. Tiež sa častejšie budí, keď je trochu prechladnutý…

Podľa mňa potrebuje vedieť, že je niekto nablízku, pohladiť a utíšiť a nemá s tým cenu bojovať. Ona z toho časom vyrastie. Ja sama som mávala strašne živé desivé sny, a najlepšie mi padlo, keď som sa zobudila a niekto bol pri mne.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
9867
15.2.07 00:18

Myslím, že to bylo na malou moc změn za sebou. Nějakou dobu vydrž, a až se to trochu zklidní, začni ji odnaučovat spaní s vámi - ať si malinká moc nezvykne. Bylo to na škodu vám všem.

Ale teď potřebuje hlavně mámu vedle sebe. Hodně se mazlete a objímejte, to pomáhá.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.2.07 08:53

No, Lesino, WHO doporučuje, aby deti do 5 rokov spali s rodičmi v posteli… takže minimálne malej to na škodu nie je. :lol:

Gabika

• Citovat
  • Upravit
9867
15.2.07 09:03

Malé určite ne - ale nám jo :D Všichni spíme ve svých postelích a vyhovuje nám to ;) Je prostě fakt, že se s dračicema prostě nevyspím… Uznávám, je to zvláštní a snad ne zrovna přirozené.

Tazatelka píše, že jejich malá zatím spala ve své postýlce - takže předpokládám, že i jim to vyhovuje spíš tak.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.07 09:10

to, že to WHO doporučuje, ještě neznamená, že je to stoprocentně správně a že to každému musí vyhovovat. Mně zrovna teda nepřipadá příliš normální a správné nechávat děti u sebe v posteli do pěti let. Měli jsem velké problémy se spaním v noci a museli jsme být nekompromisní, co se týkalo odnaučování, ale stálo to za to. Vyspíme se my i dcera do růžova a i ty dny jsou pro všechny mnohem příjemnější a pohodovější. ALe myslím, že holčička ted opravdu může vnímat negativně příliš mnoho změn, asi bych ještě chvilku vydržela v tom, co jsi začala, třeba se to opravdu srovná. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
15.2.07 09:36

Netvrdím, že má tekice nechať malú do 5 rokov spať pravidelne so sebou, len som chcela naznačiť, že keď to teraz vyžaduje, nie je to nič nevhodné a nezvyčajné. Starší syn sa v posteli strašne prehadzuje, takže to tiež pre nás nie je pohodlné, ale keď to fakt potrebuje, tak si to nijako nevyčítam, skor mám pocit, že robím niečo, čo mu prospieva.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
28
23.3.07 15:38

Mile damy, tak jak jste vetsinou psaly…nechala jsem Anicku tak jak bylo treba, kdyz chtela spinkat se mnou tak byla se mnou, kdyz sama nahodou v postylce tak sama. A upravilo se to krasne cca za 14 dni. Ted spinka od vecera do rana u sebe v postylce.
Diky za podporu.
 tekice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí