Problémy se spánkem v noci

15
19.3.06 17:55

Problémy se spánkem v noci

Ahojda

Mám desetiměsíčního syna, který již od čtvrtého měsíce zlobí se spánkem v noci. Dříve to ještě šlo po koupání spal tak 3-4 hod a pak se budil každou druhou. Teď spí po koupání hodiny 2 a potom se budí snad každou půl hodinku. Pořád ještě kojím. Nevím co s ním mám udělat. Zjistila jsem. že mu stačí jen vytáhnout prso, dvakrát či třikrát si potáhne a usne. Dudlík někdy odmítá. Nebo někdy se stačí k němu přitulit a on spi. Nevím jestli ho mám nechat vybrečet a prso mu nedat. ¨Nevím už jsem z toho docela špatná. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
440
20.3.06 08:53

Ahoj.

Ty jsi psala zřejmě o našem Vojtíkovi, viď :lol: Úplně stejný průběh. Asi do 4-5 měsíců spaní bez problémů (1-2× za noc kojo). Pak jako by se to zlomilo a od té doby horor. Máme období kdy jsme vzhůru po 1/2 hodině. Přesně jak píšeš ty. Nevím jak u vás, ale my hodně trpíme na zoubky. Teď zrovna nám rostou 3 najednou. Myslím, že nám asi nikdo neporadí a vyřvávací metodu nechci zkoušet. Vojta je hrozně hodný a veselý, tak bych ho nemohla nechat plakat. A ještě přidám, že jsem rezignovala a spí u nás v posteli. Už jsem neměla sílu vstávat a chodit k němu každou chvilku

Jestli přijdeš na něco jak to změnit, tak prosím napiš.

Pa Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.3.06 23:00

brek

Trochu mě zaráží ta věta, kde píšeš: nechat ho vybrečet nebo dát kojit.
Samozřejmě, že kojit. Vždyť mu je jen 10 měsícu a ty jsi jeho máma!
Já mám kluka (34 měsícu) a holku (19 měsícu). Holka spí s manželkou,
jelikož brečí a chce mlíčko a nechápu proč by měl kvůli tomu někdo
rezignovat, aby bylo dítě spokojené. Já spím s klukem, který má téměř
3, ale přesto se kojí, ale v noci je v klidu, jelikož už je starší. Či-li kvůli
tomu „breku“ spíme s manželkou odděleně a dopřáváme dětem a oni
nebrečí, i když kluk taky ze začátku moc moc brečel a nepomáhalo ani
prso, ale pak to přešlo. No a až děti povyrostou, tak budeme s maželkou
zase spát spolu :) . No a co se týče dudlíky, tak to moje děti nikdy neviděli.
Jednak jim to ve starším věku křiví zuby a jednak je to v mnoha případech
velmi nehygienické, když mu dudlík upadne na zem, maminka nic nevidí, a
vezme si ho zpět do pusy. Nikdy mi nepřišlo, že by jim to chybělo.

• Citovat
  • Upravit
50
24.3.06 06:54

Ahoj,
tak to je zajimavy, ze to nespani zacina po 4. mesici – my meli uplne stejny prubeh – do 4 mesicu spal krasne a pak to zacalo, budil se kazdou chvilku a skoro nespal ani ve dne. Radu bohuzel nemam, nepomohlo nam nic, jen jsem postupne omezovala to nocni kojeni (nemyslim, ze v 10 mesicich je na to dite jeste moc male)… Kolem toho 10. mesice to bylo nejhorsi, buzeni i po pul hodine, ja uz jen sedela na posteli s ditetem v naruci a brecela s nim. No, a pak nekdy mezi 10. a 11. mesicem se to najednou zlomilo a detatko zacalo spat celou noc! – samo od sebe, z niceho nic. Celou noc jsem chodila kontrolovat, jestli dycha. :) A pak zacal spat dobre i pres den… Takze jsem neporadila, ale treba aspon trochu povzbudila… jednou to prejde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.3.06 08:35

Ve ctyrech mesich si zacnou miminka uvedomovat, ze nocni gablik je prima vec - no a protoze moje holky do te doby spaly vcelou noc, nemela jsem potrebu je na nocni kojo ucit - navic cim casteji v noci jedly, tim vice se budily a tim drive vstavaly - takze jsem jim to obema stopla (starsi drive, tam to bylo bez problemu, mladsi pozdeji, bo jsem byla lina - a tam to trvalo dele, nez prijala fakt, ze v noci tece pouze voda ;) ) - a vysledek je ten, ze mi obe spinkaji celou noc - prumerne tak od deviti do pul devate starsi a mladsi od osmi do pul osme. A fakt je to parada!!!! Kdyz si predstavim, jak se Pepi pred stopnutim nocniho koja budila co dve hodiny a vstavala v pet… Brrrrrrrrrrrr!
Mimochodem, Ada byla kojena 21 mesicu, u Pepi to planuji taky tak - takze stop nocnim koju jeste neznamena stop koja!
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
24.3.06 08:38

Jé, to je diskuse o nás :-). Fanda taky asi od pěti měsíců v noci spí přerušovaně, nepotřebuje sice jídlo (není kojený a jídlo nevyžaduje v noci už dlouho), ale prostě nabírá na pláč, minimálně jednu až dvakrát za noc, a mezi tím se taky trochu budí a hučí a chce jen dudu nebo pohladit, nebo otočit na bok..........
Právě mu přistavujeme k bytu pokojík, ale asi dlouho bude při tomto jeho režimu neobydlený. A co hůř - vstává čím dál dřív ráno :x . Řešení neznám, i když by mě zajímalo, proč tomu tak je........ale aspoň vím, že nejsme sami :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
24.3.06 08:41

Lesino, než jsem dopsala svůj komentář, přibyl tvůj :P . Chci se zeptat - myslíš, že by Fandovi k lepšímu spaní pomohlo zavedení jednoho nočního pití? Třebas čaje, když ne UM? Zatím si vystačíme s dudlíkem, někdy fakt stačí ho pohladit a otočit, ale jak říkám, dneska jsem vstávala asi 10× a neobejdeme se bez jednoho nočního pláče bez příčiny a úplného probuzení.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.3.06 08:57

Popravde - nevim… Asi bych zkusila davat vodu.
Ale co mam vyzkousene, jak zacala Ada v noci plakat, pomohlo byt hodne rychla - proste priletet, sebrat, pohojdat - okamzite se klidnila… Jakmile jsem byla pomala, probrala se a bylo zle.
Jo a taky mela nocni besy - to pak hojdani nepomohlo, musela jsem na ni houknou a mirne ji probrat - pak to bylo dobry a mohla jsem zacit hojdat.
Budivala se mi takhle jednou, dvakrat trikrat za noc - ale ja byla natrenovana a tak do minuty nebyvalo co resit - takze to za nocni vstavani nepovazuji.
Pepulka se mi taky budila - taky pomahalo pohojdat v naruci, bylo videt, jak si spokojene opira hlavu o moji ruku a usina… Jak se zacala vztekat a sla do luku bylo zle - to jsme chodivaly sledovat nocni program v telce (Jesteze uz tam davaji i neco jineho nez zaznam z poslanecke snemovny…) Ja si sedla na sedacku do rohu, Pepi se na me rozvalila a po chvili usinala… parkrat jsem tam usnula taky :D
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
24.3.06 09:00

Kdyz se dite v noci budi a breci neznamena to, ze chce kojeni! Je proste zavisle na mame a na prsicku a chce si jen podudat, nema hlad (samozrejme myslim mimca starsi od tech 7m)
Nase mala se budi taky 5× a je to hruza :) Ja jsem srab a prso ji dam, dudlika taky nezname, mala ho nechce.
Zrovna pred chvili jsem posilala clanek o buzeni se v noci - tak az vyjde, koukni se, kacvo, treba tam najdes radu..

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.06 09:28

ja jsem to vyresila tak, ze kdyz se malej zacal budit takto casto, ale de facto nepil, jen si cucnul a spal dal, tak jsem jednu noc( bylu mu 8 mesicu) nekojila, jen ho chovala a od te doby spi celou noc bez buzeni. Tu prvni noc prvni vzbuzeni brecel asi 5 minut a pak se mrskal v postylce, na dalsi buzeni stacilo pohladit a pak uz to slo, kojila jsme dal rano a vecer bez problemu… Pak v roce jsme skoncila i to
jenze vy jste mladsi - netrapi ho treba prdiky?? nebo nezacaly rust zoubky?Zkusit sab simplex na noc?/ prdiky/ nebo homeopatika- sirup sedalia/ na spani/- urcite mu neublizi a nic se nestane, kdyz to vyzkousis na zuby je pak dobra Chamomila 15 Ch 3 kulicky cucat- ale to asi nebude to, co te tzed trapi.. ikdyz kamaradky holcicka mela prvni zub ve 3 mesicich.. tek pevne nerviky

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.3.06 09:30
Anonymní píše:
ja jsem to vyresila tak, ze kdyz se malej zacal budit takto casto, ale de facto nepil, jen si cucnul a spal dal, tak jsem jednu noc( bylu mu 8 mesicu) nekojila, jen ho chovala a od te doby spi celou noc bez buzeni. Tu prvni noc prvni vzbuzeni brecel asi 5 minut a pak se mrskal v postylce, na dalsi buzeni stacilo pohladit a pak uz to slo, kojila jsme dal rano a vecer bez problemu… Pak v roce jsme skoncila i to
jenze vy jste mladsi - netrapi ho treba prdiky?? nebo nezacaly rust zoubky?Zkusit sab simplex na noc?/ prdiky/ nebo homeopatika- sirup sedalia/ na spani/- urcite mu neublizi a nic se nestane, kdyz to vyzkousis na zuby je pak dobra Chamomila 15 Ch 3 kulicky cucat- ale to asi nebude to, co te tzed trapi.. ikdyz kamaradky holcicka mela prvni zub ve 3 mesicich.. tek pevne nerviky

oprava vekove jste vlastne starsi, tak to zvaz, v uvahu prichazi i kase na noc, jestli nema hlad..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510