Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Prosím poraďte. Mám 14tidenní holčičku doma a ta nám hystericky řve. Dopoledne je zlatá, spinká. Kojím po 3 hodinach, nechávám odříhnout, plenka je suchá, malá je v teple a stejně prostě začne řvát a řvě 3-4 hodiny V KUSE. Neni k utišení, ať chovam já nebo taťka. Dáváme jí kapičky Espumisan na prdíky, prdí dobře, stolice taky dobrá…tak PROČ ŘVE?? Proč řve tak dlouho? Řve takhle každý den. Přes den se to dá ustát, ale na dnešek ječela od 1.do 6 do rána. Na chvíli se uklidní, i usne a jak jí dáme do postýlky, začne nanovo. poraďte prosím, je to hrozně na palici ![]()
Přečti si Karpa, myslím že ti to pomůže- Zavinujete? Jestli ne začněte pevně zavinovat, i na noc. Já zavinovala syna do 4 měsíců a byl spokojený a klidný zkus to ![]()
Může jí stejně bolet břicho, může jí pálit žáha, teplo, zima, chce spát a nemůže..je toho hafo..zkusit Karpa, Hacku, bílý šum..moje první dítě řvalo 6 měsíců v kuse
taky jsem byla na palici, vyrostlo a už neřve..musíme přežít ![]()
Ahojky, přečti si něco o Karpovi, pevné zavinutí, tišení, houpání, bílý šum. U nás doma jel dva měsíce fén na plno a houpala jsem a houpala. Malá řvala dva měsíce v kuse ale nakonec to byl i hlad a teď je zlatá. Přejde to ale Karpem si hodně pomůžeš.
@Verunecka289 no to by mohlo být. přesně takhle to máme, i když ten čas nesedí. Řve i odpoledne, večer, v noci…ale vždy jen jeden takvý cyklus. I když teda včera řvala odpoldne od jedné do pěti a pak v noci…
@skoromamuška zavinujeme. Docela to pomáhá, ale taky jen na chvíli. Třeba přítel, když jí ukonejší, dokonce na něm usne, spí hodinu, tvrdě, nevzbudí jí ani jeho kejchání, ale jak jí dá do postýlky, spustí do pěti minut nanovo.
Na netu stránky uspavac cz a pustit fakt nahlas. U mě to zabralo do minuty, byla hned tuhá. Ale zavinutá a na mojí ruce. Taky jsem ji nesměla někam položit.
Můj malej (nyní 7,5 týdne) tohle dělal taky, než jsem přišla na to, že je nejspíš přetaženej, chce spát, ale nemá k tomu podmínky, které by mu nejvíc vyhovovaly. Plus ho ruší jeho ručičky, kterými nekoordinovaně rozhazuje. Takže když teď začne natahovat bez zjevného důvodu (nakrmenej, přebalenej, není mu horko ani zima), pevně zavinu buď do zavinovačky nebo do větší plíny či dečky podle Karpa, pohoupu, dám dudlík (ale ten někdy nechce), odnesu do postýlky a pustím kolotoč. Pokud nezabere kolotoč, pustím nahrávku bílého šumu (stáhneš na uložto. cz). To zaručeně usne. Ještě nám pomáhá pustit fén nebo jízda v autě, ale to je energeticky nákladnější.
Určitě zkus nějaké techniky podle Karpa, tady je jejich výčet http://www.mojebetynka.cz/…ek-dle-karpa
@Lonna tak fakt zkus přečíst to Nejšťastnější miminko v oklolí je tam dost podrobnej návod jak zavinovat, tišit a tak
tuším že to napsal ten Karp co tu radili holky ![]()
Nejšťastnější miminko v okolí - napsal to Harvey Karp ale najdeš to i na netu co dělat a jak dělat.
@Lonna Ahoj, nám takhle strašně řvala 4 noci, třeba 8 hodin v kuse, nechtěla už pak ani sát mlíčko, vztekala se. Někdo nám poradil, že může mít v těch hrozných vedrech žízeň, že jí mlíčko nestačí, tak jsme zkusili dát stříkačkou převařenou vodu a je klid.